نقش سرمایههای کوچک جوانان در توسعه اقتصاد ملی؛ کجا سرمایهگذاری کنیم؟
به گزارش دنیای اقتصاد، درست است که جوانان معمولا با قرضها و هزینههایی مانند قسط خرید خودرو، شهریه دانشگاه و تحصیلات و هزینههای دیگر دست و پنجه نرم میکنند، اما بسیاری نیز هستند که ماهیانه حداقل مقدار کمی (حتی چندصدهزار تومان) را برای سرمایهگذاری یا برای روز مبادا کنار میگذارند؛ بنابراین در این گزارش میخواهیم به بررسی راههای سرمایهگذاری جوانان با سرمایههای اندک در ایران بپردازیم.
موقعیتهای سرمایهگذاری جوانان چیست؟
با افزایش سود سپرده ها در سال ۹۰ ، سپرده گذاری در بانک از نظر اقتصادی با توجه به تضمین اصل سود و سرمایه قابل توجیه بود، از این رو سرمایه بسیاری به سوی این بنگاههای اقتصادی سرازیر شد و سرمایهگذاران با جبس پول خود در بانکها، فرصت کسب بازده های بیشتر را به راحتی از دست می دادند. این حال با اجرایی شدن دستورالعمل کاهش سود سپردههای بانکی تا ۱۵ درصد، از جذابیت سرمایهگذاری در بانکها کاسته شد و سرمایه به سمت سایر بازارهای موازی حرکت کرد.
بازار مسکن به عنوان یکی از سرمایهگذاریهای سنتی میتوانست گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری باشد اما با توجه به بالا بودن هزینه در این بازار بسیاری از جوانان توانایی حضور و سرمایهگذاری در این بازار را ندارند.
بازار سکه و ارز نیز از دیگر بازارهای موازی است که با اقبال سرمایهگذاران مواجه میشود که با توجه به تلاطمهای موجود در این بازار و برنامهریزی دولت برای کنترل قیمت این کالاها در اقتصاد، سرمایهگذاری در این بازارها با ریسک بالا و جذابیت کمتری همراه میشود.
در نهایت یکی از بازارهای موازی که بستر خوبی برای سرمایهگذاری جوانان فراهم کرده، بازار سرمایه و معامله سهام است که با توجه به آموزشهای محدود در خصوص سرمایهگذاری در بورس، بسیاری از جوانانی که از بحرانهای اقتصادی و نتیجه سرمایهگذاری بدون دانش باخبر هستند، این امکان برای سرمایهگذاری را نادیده میگیرند.
در حقیقت فرد تمایل دارد در بخشی سرمایهگذاری کند که امکان مدیریت ریسک معاملات در آن وجود داشته باشد تا بادید منطقی بتواند ریسک خود را به حداقل رسانده و با خیالی آسودهتر اقدام به سرمایهگذاری کند. بر این اساس بورس اوراق بهادار یکی از بازارهایی است که به دلیل امکان مدیریت زیانهای احتمالی و برآورد علمی بازده، تمایل به سرمایه گذاری در آن، در سالهای اخیر توانسته توجه سرمایهگذاران بسیاری را به خود جلب کند. در واقع میتوان گفت، قبول داریم که سرمایهگذاری در بازار سرمایه دارای ریسک است اما این ریسک میتواند مدیریت شود و بازار سرمایه را به بهترین روش برای سرمایهگذاری و کسب سود بالا تبدیل کند. با این اوصاف به کسانی که تحمل ریسک بالا را ندارند، گزینههای کمریسکتری مانند صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت، اوراق مشارکت و اوراق مشابه که سودهای تضمین شده و ثابت دارند پیشنهاد میشود.
کنترل ریسک بازار سرمایه با صندوقهای سرمایهگذاری
در جهان معمولا افراد اوراق بهادار را به علت دانش کم، زمانبر بودن معالات و ریسک بالای این سرمایهگذاریها مستقیما به حساب خود معامله نمی کنند، در عوض پول های خود را به سمت شرکتهای سرمایه گذاری معروف به صندوقهای سرمایه گذاری هدایت میکنند. این صندوق ها ایده اصلی شان یک کاسه کردن پولهای افراد مختلف و سرمایه گذاری آنها توسط یک تیم مدیریت حرفه ای، به نمایندگی از سرمایهگذاران است. سابقه این صندوقها در جهان بیش از یک قرن است که با ایده "وحدت، قدرت میآفریند" شکل گرفته تا افراد حقیقی هم بتوانند با جمع شدن پول ها از مزایای یک سرمایه گذاری در مقیاس بزرگ استفاده کنند.
نخستین مزیت صندوق سرمایهگذاری ، مدیریت حرفهای پول سرمایهگذاران است. سرمایهگذاران به این دلیل در صندوق سرمایه گذاری می کنند که معمولا زمان و یا تخصص کافی را برای سرمایه گذاری به صورت انفرادی ندارند.صندوق سرمایه گذاری ابزاری برای سرمایه گذاران خرد به خصوص جوانان است تا بتوانند از تواناییها و مهارتهای افراد حرفهای برای سرمایهگذاری و نظارت بر داراییهایشان استفاده کنند.چرا که این صندوقها دارای تحلیلگران و مدیران سرمایهگذاری هستند که پیوسته تلاش میکنند تا با یافتن گزینههای مناسب و خرید و فروش به موقع آنها، عملکرد ممتازی برای سرمایهگذاران خود فراهم کنند. یکی دیگر از مهمترین مزیتهای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری کاهش ریسک است. براساس قوانین سازمان بورس، صندوقهای سرمایه گذاری ملزم به تشکیل سبدی متنوع از دارائیهای نقدی و اوراق بهادار هستند.بخشی از این دارایی ها شامل دارایی های با درآمد ثابت همچون سپردههای بانکی و اوراق مشارکت می شود که ریسک سرمایه گذاری را به شکل قابل توجهی کاهش میدهد. همچنین تشکیل سبدی از داراییها که اصطلاحا متنوع سازی داراییها نام دارد باعث کاهش ریسک سرمایه گذاری می شود. از سوی دیگر صندوق های سرمایه گذاری در بازههای زمانی مشخصی توسط سه نهاد سازمان بورس و اوراق بهادار،متولی و حسابرس مورد بازرسی قرار میگیرند و تمامی فعالیتهای آنان به صورت شفاف اطلاع رسانی می شوند که این امر نشان از شفافیت و نظارت بر این نوع از سرمایهگذاری دارد.
یکی دیگر از ویژگیهایی که در سرمایهگذاریها در لیست ملاک جوانان قرار میگیرد، قدرت نقدشوندگی پول در سرمایهگذاری است. با توجه به این نکته سرمایه گذاری در صندوق این امکان را به شما می دهد خیلی زود پول خود را نقد کنید در حقیقت به علت ضمانت نقدشوندگی صندوقها، سرمایهگذاران برای فروش واحدهای سرمایه گذاری خود با هیچ مشکلی مواجه نمی شوند.
از دیگر چالشهای جوانان برای سرمایهگذاری، از دست رفتن فرصتهای مناسب سرمایهگذاری به علت کم بودن حجم سرمایه است. با توجه به اینکه صندوقهای سرمایهگذاری از گردآوری سرمایههای خرد تشکیل میشوند، بنابراین امکان استفاده از مزایای یک مجموعه سرمایهگذاری بزرگ برای دارندگان آن فراهم می شود. از این رو شاید با ۱ میلیون تومان توانایی سرمایه گذاری در گزینه های متنوعی را وجود نداشته باشد.اما با توجه به حجم بالای سرمایه در صندوق سرمایه گذاری،این امکان برای سرمایهگذاران فراهم میشود.
اولین سامانه فروشگاهی ارائه خدمات مالی آنلاین در ایران
با توجه به توضیحات بالا میتوان گفت سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری یکی از بهترین گزینههایی است که هر جوانی با هر میزان سرمایهای میتواند از آن بهره ببرد. با این حال با توجه به دغدغههای کاری، کمبود زمان و مشکلات تردد و ترافیک در شهرهای بزرگ دسترسی به این صندوقها با مشکلاتی روبهرو است. تامین سرمایه تمدن با ایجاد اولین سامانه فروشگاهی ارائه خدمات مالی آنلاین ( IB SHOP)، این چالش را حل و با ارئه راهحلهای سرمایهگذاری متنوع به جوانان از طریق ایجاد امکان صدور و ابطال واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری این امر را در دسترستر از همیشه امکانپذیر کرده است. در حقیقت آیبیشاپ یه عنوان مرکز سرمایهگذاری آنلاین، سرمایهگذاری را به صورت یکپارچه و بدون واسطه در سریعترین زمان ممکن فراهم کرده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر