اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری صبح شنبه در نشست هم اندیشی روسای مجامع سازمان‌های مردم نهاد سراسر کشور و جوانان احزاب و تشکل‌ها، با اشاره به وجود دو نگاه در سطح کشور درباره‌ی جوانان و قرار گرفتن در سطوح مختلف مدیریتی اظهار کرد: یک نگاه در کشور درباره‌ی جوانان وجود دارد که بر اساس آن به جوانان به عنوان یک فرصت بسیار استثنایی و مهم برای کشور و توسعه آن نگاه می‌شود.دیدگاه دیگری نیز وجوددارد که همواره از جوانان هراس دارد و تلاش می‌کند که جامعه را به نوعی به جوان هراسی تشویق نماید و بگوید که اگر جوانان کنترل و محدود نشوند ممکن است به بسیاری از مسائل آسیب‌هایی وارد شود.

وی تاکید کرد: ما باید در مقابل دیدگاه جوان هراسی در جامعه با طرح استدلال‌های قوی این گونه مطرح کنیم که جوانان مهمترین فرصتی هستند که در اختیار کشور قرار دارند و آنها می‌توانند آینده ایران را تضمین کنند.

اهم اظهارات معاون روحانی را به نقل از خبرگزای ها بخوانید؛

* باید بپذیریم فرصت حضور جوانان در جامعه دارای یک سری اقتضائات است، یکی از اقتضائات وجود نسل جوان در جامعه آن است که در آن جامعه نشاط وجود داشته باشد. جامعه‌ای که در آن جوان‌ها هستند حتما باید شاد و پر نشاط باشد. و این که دیگران فکر می‌کنند می‌توانندبا گرفتن نشاط از جامعه از این فرصت استفاده نمایند در اشتباه هستند.

* وجود فضای آزاد، نقد و امن از دیگر اقتضائات حضور جوانان در جامعه است.

*جلسه امروز چنانچه اتفاقاتی به همراه نداشته باشد می‌تواند نمونه خوبی از شنیدن صدای جوانان و وجود فضای نقد برای آنها باشد. جوانان باید در جلسات با مدیران به راحتی هر مطلبی را که دارند به اطلاع مسئولان برسانند و بدانند که شنیده می‌شوند.

*(با اشاره به برخی از مداخلات و سنگ اندازی‌ها در امور جوانان)؛ تاکنون تا چه میزان از این مداخلات توانسته‌ایم نتیجه گیری کنیم؟ نباید مداخله‌ای بی جا درزندگی جوانان انجام شود بلکه باید کاری کنیم که از ذهن جوانان آینده بهتر از امروز باشد.

* هیچ موضوعی ایران را تهدید نمی‌کند و هیچ مساله‌ای در داخل کشور وجود ندارد که قابل حل نباشد تمام چالش‌ها و دغدغه‌های پیش روی ملت در زمینه‌های مختلف اعم از سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی با این شرط که اعتماد مردم را نسبت به آینده سرد نکنیم و آینده را در ذهن جوانان تیره و تار جلوه ندهیم قابل حل است. نباید جوانان از آینده بهراسند بلکه باید مطمئن باشند که آینده‌ی بهتری پیش روی آنهاست.

*(با دعوت از جوانان ، احزاب و تشکل‌های مختلف برای برگزاری جلسات مشترک درباره‌ موضوعات گوناگون و انجام گفت و گوی فیمابین)؛ زمانی بود که همه گروههای سیاسی با گرایش‌های مختلف در احزاب جلساتی مشترک برگزار می‌کردند گرچه با پیگیری‌هایی که انجام می‌دادند . امروز نشد که برای بزرگترها چنین جلساتی برگزار شود اما من هنوز مایوس نشدم و معتقدم که گفت و گوی ملی میان بزرگترها و جریانات سیاسی و همچنین دولتی‌ها و مسئولان قوای سه گانه و مسئولان کشور راه حل بسیاری از مشکلات است. در گذشته زمانی جوانان این کار را شروع کرده بودند الان نیز آنها باید این کار را ادامه دهند تا تبدیل به الگویی برای دیگران شود.

*طی دو سه روز اخیر تهدیدات زیادی علیه کشور ایران مطرح شد و اظهارات گستاخانه ای در این باره به زبان آورده شد،نفس این که راجع به کشور بزرگی مثل ایران این گونه حرف بزنند نشان بدی از دنیای امروز است. در این شرایط درمقابل چنین حرکت‌هایی حتما در داخل کشور نیازمند تفاهم باشیم و عده‌ای باید آغازگر این تفاهم شوند.

*( با اشاره به برخی مطالبات مطرح شده از سوی جوانان در این نشست)؛ بسیاری از مطالباتی که مطرح شد نباید مشکل امروز کشور باشد و ما نمی‌دانیم که چرا علی رغم پیگیری‌ها عده‌ای اصرار دارند که این مشکلات حل نشوند.

*رییس جمهوری هفته گذشته بار دیگر بر وعده هایی که داده بوده، تاکید کرده است و ایشان سر وعده های خود هستند. این گونه نیست که در همه جا با موفقیت پیش رفته ایم، قبول می کنم که نارسایی هایی وجود دارد و در مواردی می توانستیم قوی تر عمل کنیم.

*(با اشاره به انتقاد برخی مبنی بر ضرورت واسپاری مدیریت به جوانان)؛ فکر نمی کنم منظور این است که ۱۸ وزیر و معاونان رییس جمهوری از جوانان باشند. دولت در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار مدیر در کشور دارد که جوانان می توانند در این سطوح به کار گرفته شوند و باید این باور بوجود آید که می توان از توانمندی آنان استفاده کرد.

*بر قول خود ایستاده ایم و حتما در بدنه دولت از جوانان استفاده می کنیم و همانطور که گفتیم تا پایان برنامه ششم توسعه ۳۰ درصد از مدیران نیز باید از زنان باشند. فکر می کنم دیدگاهی که درباره جوانان وجود دارد به عنوان فرصت استثنایی و مهم برای توسعه کشور است و نباید از تکرار این موضوع خسته شویم.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.