۴ خبری مهمی که در هفته گذشته تکذیب شد
هفته گذشته اخبار جالبی در فضای رسمی و همچنین فضای مجازی منتشر شد. از کشف مومیایی در صحن حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و شایعه انتساب آن به رضاشاه تا اخبار مربوط به تحت تعقیب بودن سعید مرتضوی و خبر انتقال وی به زندان اوین.
اما در بین اخبار منتشر شده، تعداد خبرهای کذب هم کم نبود و به نظر میرسد علیرغم آوردههای مثبت شبکههای اجتماعی و تسهیل ارتباطات، دست به دست شدن کذبیات به یکی از وجوه منفی ثابت این شبکهها و پیامرسانها تبدیل شده است. البته برخی جامعهشناسان هم معتقدند عدم قدرت کافی رسانههای رسمی یکی از علل جدی اعتنا به اخبار بدون منبع و سست در شبکههای اجتماعی است. ضمن آنکه طی هفته گذشته منبع برخی اخبار دروغ هم بعضی رسانههای رسمی بودند.
در ذیل ۴ نمونه از مهمترین اخبار دروغ در پیام رسانها و شبکههای اجتماعی در یک هفته اخیر را بررسی کرده است:
۱- تکذیب اظهارات ناطق نوری در مورد رفع حصر
روزنامه شرق در شماره روز گذشته (5اردیبهشت) خود در خبری به نقل از یک عضو شورای مشورتی اصلاحطلبان نقل کرد که ناطق نوری از روحانی به خاطر عدم عمل به وعدههایش در مورد رفع حصر گلایه کرده است.
اما اولاً این دیدار به مناسبت عید و دید و بازدید بوده و ثانیاً تنها چیزی که از سوی آقای ناطق نوری مطرح نشده همین خبر گلایه از روحانی در مورد حصر است. "این خبر دروغ است و اصلا ارزش تکذیب ندارد."
رسانههای اصلاحطلب چندی قبل از یک شورای مشورتی متشکل از حسن روحانی، سیدحسن خمینی، محمد خاتمی، جهانگیری و ناطق نوری خبر داده بودند.
۲- میانجیگری مقام روس برای دیدار یک صهیونیست با شمخانی!
روز گذشته (چهارشنبه) برخی رسانهها دیدار دبیر شورای امنیت ملی روسیه با شمخانی و دیدار همین مقام روس با "بن داوید" معاون مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی را به گونهای تفسیر کردند که القا کننده میانجیگری مسکو برای ملاقات مقامات امنیتی دوطرف بوده است.
با این حال خبرگزاری جمهوری اسلامی اعلام کرد که برخی شایعات منتشر شده در خصوص میانجیگری نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی روسیه برای ملاقات معاون مشاور امنیت ملی اسراییل با علی شمخانی کذب است.
۳- برداشت عجولانه یک سلبریتی به ویدئو منتشر شده از مامور راهور
ویدئویی در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن 4 مامور راهنمایی و رانندگی در حال ضرب و شتم یک جوان هستند. این کلیپ در صفحه ترانه علیدوستی منتشر و وی با حمله به ماموران راهنمایی و رانندگی نوشت "اگه از این پلیس های مهربونمون انگشت کسی شکسته بگن بابت خدشه در اقتدارشون، دستشون رو ببوسیم. "
ساعتی بعد کلیپ دیگری منتشر شد و در آن زنی از حمله آن جوان به دخترش خبر میدهد که ماشین راهنمایی و رانندگی بندر انزلی به موقع توقف کرده و به حمایت از آن دختر میپردازند. در کلیپ منتشر شده مشخص است که جوان مذکور قمه در دست داشته و با گاز اشکآور به یکی از ماموران حمله میکند. افشای پشت پرده این کلیپ با اعتراضات متعددی از سوی کاربران توئیتر به ترانه علیدوستی مواجه شد. این کاربران برخی سلبریتیها از جمله ترانه علیدوستی را به غرضورزی و سوءاستفاده از شهرت برای درغگویی متهم کردند.
۴- نقل قول کذب منتسب به رهبر انقلاب درباره مرتضوی
یک سایت ضد انقلاب نقل قولی از رهبر معظم انقلاب درباره مرتضوی منتشر کرد. این سایت در خبری که منتشر کرده مدعی شده است "در دوره اصلاحات نمایندگان مجلس ششم پس از بررسیهای گسترده درباره عملکرد و سوابق سعید مرتضوی و جلسات متعدد با آیت الله هاشمی شاهرودی ریاست وقت قوه قضائیه نهایتاً توانستند ایشان را به برکناری وی قانع کنند. آیتالله هاشمی شاهرودی به هیئت نمایندگان مجلس وعده داد طی یکی دو ماه آینده به این مهم اقدام خواهد کرد. پس از سپری شدن این مدت نمایندگان مذکور به دیدار ایشان رفتند اما با کمال تعجب پاسخ شنیدند در ملاقات با رهبری موضوع تغییر قاضی مرتضوی را مطرح کرده است و از رهبری پاسخی به این مضمون شنیده است که یک جوان شجاع هم که در قوه قضائیه پیدا شده و قاطعانه عمل میکند میخواهید عزل کنید؟!"
دفتر آیتالله هاشمی شاهرودی با تکذیب این نقل قول، انتشار این اخبار غیرمستند و "دروغ" را مضحک دانست و گفت که چنین خبری هیچ مبنا و پایه واقعی ندارد و برمبنای توهمات ساخته شده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر