خبرگزاری رویترز نوشت، وزیر امور خارجه ترکیه در نشست نهادینه سازی صلح در شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک اعلام کرد: ما سیاستمداران و تصمیم گیران مسؤولیت‌های مهمی داریم. یکی از آنها جلوگیری از گسترش افراط گرایی است. افراط گرایی که در اروپای غربی به خصوص به دلیل استفاده از زبان تفرقه انداز توسط برخی از سیاستمداران در حال گسترش است.

وی ادامه داد: این رویکرد، مردم را در طیف‌های مذهبی و قومیتی قرار می‌دهد. این بازی بسیار خطرناکی است.

وزیر خارجه ترکیه در ادامه اظهاراتش از همگان خواست که پیام‌های متحد و مثبت به جهان بدهند. در حال حاضر جوانان در سراسر جهان توسط حامیان ایدئولوژی‌های تروریسم، افراط گرایی و رادیکالیسم مورد هدف قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: گروه‌های تروریستی مانند داعش، القاعده، پ.ک.ک، یگان‌های مدافع خلق و فتو به جذب نیروهای جدید از میان مردان، زنان، کودکان و جوانان می‌پردازند. ما باید این روند را جلوگیری کنیم. آنچه ما نیاز داریم یک رویکرد جامع است.

چاووش‌اوغلو اضافه کرد: این چالش مشترک ماست که باید با اتحاد با یکدیگر با آن مقابله کنیم. قطعنامه ۲۲۵۰ شورای امنیت (جوانان، صلح، و امنیت) نمونه‌ای از توجه به نقش حساس جوانان در برقراری صلح و امنیت است. این قطعنامه باید با متمم‌های بیشتری همراه باشد.

وی ادامه داد: ما همچنین می‌توانیم از پتانسیل مکانیسم‌های موجود مانند ائتلاف تمدن‌های سازمان ملل استفاده کنیم. اسپانیا و ترکیه برای دمیدن انرژی دوباره به این ابتکار تلاش بسیاری کرده‌اند اما باید تلاش‌های بیشتری شود. همچنین باید همکاری‌ها افزایش یابد. برهمین اساس آنچه ما نیاز داریم گسترش توانایی‌های سازمان ملل و استفاده از آنهاست.

او در ادامه اظهاراتش با تاکید بر افزایش نقش جوانان در سطح بین‌المللی و ملی گفت: به طور نمونه ترکیه محدودیت‌ سنی برای جوانان را کاهش داد تا جوانان بتوانند در سیاست و روند تصمیم سازی حضور داشته باشند. در همین راستا آموزش یکی از فاکتورهای کلیدی است. باید فرصت‌های برابر برای همگان فراهم شود. همچنین می‌توان فضای مذاکرات را برای جوانان باز گذاشت. همه این اقدامات برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار انجام می‌گیرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.