محسن هاشمی امروز با رای اعضای شورای شهر از گردونه رقابت بر سر شهردار شدن بزرگترین کلانشهر کشور خارج شد.

 

اما خیلی‌ها هنوز می‌گویند محسن هاشمی هنوز شانس شهردار شدن را دارد اگر بتواند بر مانع بزرگ پیش روی خود غلبه پیدا کند. اما این دو مانع بزرگ چیست؟

۱. اتحاد دو حزب سیاسی برای معرفی گزینه مطلوب خود (اینجا بخوایند)

۲. تلاش برای نیامدن مهدی چمران به شورا به عنوان نمادی از جریان رقیب

 

این وضعیت باعث شده برای دومین بار اعضای شورای شهر با شهردار شدن هاشمی مخالفت کنند و در کمتر از یک سال از شروع به کار شورای شهر تهران، خط‌کشی‌های سیاسی در شورای شهر و سیاسی‌کاری‌ها عیان شود و اصلاحطلبان دوباره در معرض تکرار تجربه شورای شهر اول باشند.

این وضعیت در شرایطی است که برخی اعضا از جلسه تعیین کننده دیشب برخی اعضای شورا در دفتر محمدرضا عارف سخن می‌گویند و همزمان برخی رسانه‌ها گزارش دادند محسن هاشمی نیز جلسه شب گذشته را ترک کرده است.

 

در همین رابطه زهرا صدراعظم نوری در واکنش به بحث سیاسی‌بودن گزینه‌های شهرداری تهران و نقش احزاب سیاسی مانند حزب اتحاد ملت و اعتماد ملی در فرآیند انتخاب شهردار می‌گوید: افرادی که مطرح شدند، اغلب در مسندهای بالا مسوولیت داشته و وزیر و استاندار بودند و می‌توان گفت؛ کارشان ماهیت سیاسی و اجرایی دارد. اگر فردی در میان گزینه‌ها باشد که تنها سابقه اجرایی داشته و در حوزه سیاسی مسوولیت نداشته باشد، مطمئنا جایگاه مناسبی برای شهردار تهران شدن آن هم با این حجم فعالیت ندارد.

اودر رابطه با علاقه هاشمی برای شهردار تهران شدن، گفت: هر کس انگیزه ای دارد و شاید کاراکتر ایشان بیشتر با کارهای اجرایی تناسب دارد، البته من انگیزه‌های ایشان را دقیقا نمی‌دانم ولی طبیعتا این شورا است که باید رای دهند و همه واقف هستند که این انسجام و وحدت از همه چیز مهمتر است.

 

در شماتیک زیر همه اعضای موافق و مخالف با شهردار شدن محسن هاشمی در  شورای شهر تهران را مشاهده کنید.

توضیح: موافقان و مخالفان براساس اظهارنظرها و جهت‌گیری‌های چند هفته اخیر خود درباره شهردار شدن محسن هاشمی مشخص شده‌اند.

 

 

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.