جزئیاتی مهم از مذاکرات آمریکاییها و اروپاییها برای «اصلاح برجام» و برنامه موشکی ایران
دو رسانه آمریکایی جزئیاتی از همکاریهای آمریکا و اروپا برای رسیدن به یک توافق سیاسی احتمالی جهت اصلاح توافق هستهای برجام فراهم کردهاند.
والاستریتژورنال نوشته مقامهای آمریکایی و اروپایی در حال کار برای رسیدن به توافق سیاسی با هدف اصلاح توافق هستهای برجام طبق خواسته «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا هستند.
«دونالد ترامپ» قرار است روز 12 ماه می (22 اردیبهشت) تصمیم خود را درباره برجام اعلام کند. وی در بیانیهای در دیماه به کنگره آمریکا و کشورهای اروپاپپ ضربالاجل داد تا 120 روز آینده توافق هستهای را مطابق میل او اصلاح کنند، وگرنه او آمریکا را از توافق خارج خواهد کرد.
کشورهای اروپایی از چند ماه پیش مذاکراتی را با طرفهای آمریکا در قالب یک کارگروه مشترک آغاز کرده و تلاش کردهاند ضمن درک نگرانیهای ترامپ راهکارهایی را برای مرتفع کردن آن ارائه کنند.
والاستریتژورنال نوشته انتظار میرود در هر گونه توافق احتمالی میان دو طرف گفته ایران از ساخت موشکهای بالستیک قارهپیما یا آزمایش آنها منع شده و بار دیگر بر دسترسی آژانس به سایتهای ایران از جمله سایتهای نظامی تأکید شود.
رسانه آمریکایی نوشته دیپلماتهای دو طرف بر سر تاریخ انقضای برخی از محدودیتها علیه برنامه هستهای ایران دچار اختلاف هستند. مقامهای اروپایی متقدند این اختلاف را میتوان با تعیین ملاکهایی برای برنامه هستهای صلحآمیز ایران و هشدار به این کشور درباره هر گونه انحراف این برنامه به سمت مقاصد نظامی حل و فصل کرد.
گفته میشود مقامهای اروپایی علاقهای به همراهی با ترامپ جهت بازگرداندن خودکار تحریمها به بهانه انجام فعالیتهای مجاز در برجام ندارند.
غیر از موضوع برنامه موشکی ایران، دیپلماتها در حال بحث درباره فعالیتهای منطقهای ایران نیز هستند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای دخیل در مذاکرات اروپا و آمریکا نوشته پیشرفتهای محسوسی در زمینه بندهای زوالپذیر برجام حاصل شده است. این رسانه نوشته پیشنویس چهار سند که دیپلماتها گمان میکنند در آنها به نگرانیهای ترامپ پرداخته شده تهیه شده است.
در این چهار سند که شامل یک بیانیه کلی و سه متن فرعی است قرار است این نکته تصریح شود که معاهدات بینالمللی غیر از برجام از دستیابی ایران به سلاحهای هستهای در سالهای پس از انقضای برجام جلوگیری میکند. در این سندها به علاوه از آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواسته شده فعالیتهای نظارتی را تقویت کند و وعده داده شده در صورت حرکت ایران به سمت ساخت موشکهای بالستیک قارهپیما تحریمهای شدیدی علیه این کشور وضع میشود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر