محمدرضا رضایی گفت: کشتی ایرانی با پرچم کشور پاناما و کشتی چینی با پرچم هنگ‌کنگ حرکت می‌کرده‌اند. در نظام حقوق بین‌الملل وقتی پرچم کشوری روی یک کشتی نصب می‌شود به معنای تحت حمایت بودن کشتی و همه سرنشینان و کالاهای مستقر در آن است. با مشخص شدن سهم تقصیر نفتکش ایرانی و کشتی فله‌بر چینی تعیین پرداخت خسارات طرفین نیز مشخص می‌شود البته دو کشتی بیمه‌نامه بین‌المللی داشتند که هر کدام براساس سهم بیمه پرداختی، خسارت‌هایشان را از آنها دریافت می‌کنند.

نماینده مردم جهرم در مجلس خاطرنشان کرد: اطلاعات جبعه سیاه کشتی سانچی استخراج و توسط کشور سازنده و با حضور نمایندگان چهار کشور مذکور مراحل تحلیل خود را سپری می‌کند. براساس اطلاعات اولیه استخراج شده «خطای انسانی» هر دو کشتی ایرانی و چینی قطعی شده اما سهم هر کشتی هنوز مشخص نشده است.

وی از حضور تیم سیاسی، اجرایی و حقوقی خبره کشورمان در چین طی هفته آینده خبر داد و افزود: تیمی کارشناسی از سازمان بنادر و کشتی‌رانی ایران به عنوان نماینده حاکمیت با حضور در چین با قدرت از منافع جمهوری اسلامی ایران دفاع خواهد کرد تا حقوق مادی و معنوی سرنشینان کشتی و بار نفتکش کشورمان پایمال نشود.

رییس کمیسیون عمران مجلس جانباختگان کشتی سانچی را «شهید خدمت» دانست و افزود: این عزیزان در راه اقتصاد کشور در مسیری طولانی و پرچالش قدم گذاشتند تا بتوانند با توجه به شرایط سخت اقتصادی کشور در  فروش نفت و میعانات گازی و انتقال درآمدهای آن به داخل  کشور کمکی بزرگ کرده باشند بنابراین شایسته است این عزیزان «شهید خدمت» محسوب شوند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.