در حالی که اعضای شورای شهر می توانستند در شرایط کنونی به امور مهم پایتخت و چالش های این شهر پرهیاهو برسند، اما این روزها بالاجبار درگیر انتخاب شهردار شده اند و البته  تا مدت ها  پس از آن هم باید مشغول اقتضائات و فضای جدید شهردار منتخب باشند. همچون همیشه در چنین فضایی، بازار گمانه زنی ها و طرح گزینه های تصدی مسئولیت شهرداری به ویژه در فضای مجازی داغ است. نام هایی جدید از چهره های سیاسی تا معاونان فعلی شهرداری در این فهرست ها به چشم می خورد که به نظر می رسد طرح  برخی از این نام ها  به بازی های سیاسی و رسانه ای بیشتر شبیه است تا صلاحیت و توانمندی آن افراد برای شهردار پایتخت شدن.

  کسی از شورای شهر خارج نمی شود
 محسن هاشمی از جمله گزینه هایی است که نام او به عنوان یکی از پیشنهادها در رسانه ها مطرح شده است و کواکبیان نماینده تهران نیز  دیروز وی را بهترین فرد برای شهرداری تهران معرفی کرد. در همین حال سخنگوی شورای شهر تهران دیروز اسامی اعلام شده در خصوص گزینه های شهرداری را گمانه زنی رسانه ای دانست و گفت: اسامی  اعضای شورا تا کنون (جلسه دیروز یک شنبه شورای شهر) به مصادیق و گزینه ها وارد نشده است.  وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ممکن است که شهردار آینده از میان اعضای شورای شهر انتخاب شود؟ گفت: ما در گذشته بین اعضای شورای شهر بحث مشخصی داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که هیچ کدام از اعضای شورا از شورا خارج نشوند و تا این لحظه بحث جدیدی در این باره صورت نگرفته است.
  یک استاندار و یک دستیار رئیس جمهور
 در این میان اما طی دوسه روز گذشته فهرستی از گزینه های احتمالی شهرداری تهران در فضای مجازی دست به دست می شود که نام هایی از جمله محمدرضاعارف ، محسن مهرعلیزاده استاندار کنونی اصفهان و شهیندخت مولاوردی دستیار امور شهروندی رئیس جمهور در آن به چشم می خورد. در این فهرست که دیروز «اعتماد» آن را منتشر کرد، محسن هاشمی رئیس شورای شهرتهران ، محمدعلی افشانی معاون عمرانی وزیرکشور، حبیب ا... بیطرف معاون وزیر نفت، محمود حجتی وزیر کشاورزی، قاسم تقی زاده خامسی شهردار کنونی مشهد، پیروز حناچی معاون فنی شهرداری تهران، سمیع ا... حسینی مکارم سرپرست فعلی شهرداری تهران، شهیندخت مولاوردی دستیار شهروندی رئیس جمهور و محسن مهرعلیزاده استاندار کنونی اصفهان به چشم می خورد. ایده‌ای برای شهردار شدن ندارم در عین حال سمیع ا... حسینی مکارم سرپرست شهرداری تهران که نامش در این فهرست قرار دارد، دیروز تاکید کرد: فعلا در این دوران در موضوع شهردار شدن ایده خاصی ندارم و فقط امیدوارم هم اکنون امانتی را که در اختیار من گذاشته شده است به نحو مطلوب و احسن به انجام برسانم. همچنین تلاش می‌کنم که زمینه را فراهم کنم که شهردار منتخب شورا استقرار پیدا کند و خدمت‌رسانی به شهروندان تهرانی را بدون هیچ مشکلی ادامه دهد. مذاکره با سلیمی شهردار منطقه ۳ درباره رایزنی های صورت گرفته با او برای تصدی شهرداری تهران گفت: در گوشه و کنار صحبت‌هایی مطرح است، بعضی‌ها علاقه مند و بعضی‌ها هم مخالف هستند اما به طور قطع اتفاقی‌ رخ نداده و ما منتظرهستیم شورا بررسی‌های خود را انجام دهد و هر نتیجه‌ای که باشد می‌پذیریم‌.مصطفی سلیمی  اعتقاد دارد  بهتر است، شهردار آینده از میان مدیران داخلی شهرداری انتخاب شود. او پس از پایان دوره  قالیباف برای مدتی کوتاه سرپرست شهرداری تهران شد اما  در نهایت محمد علی نجفی بر کرسی شهرداری تهران نشست. 
گزینه های قبلی بررسی می شود
 محمدجواد حق‌شناس رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز با تاکید بر این که برای انتخاب شهردار تهران افرادی که در گذشته به‌عنوان گزینه‌های تصدی این سمت از سوی شورا مطرح شده بودند، در فضای جدید بار دیگر مورد بررسی قرار می‌گیرند، گفت: قطعا شورا برای انتخاب شهردار تهران شاخص‌های قبلی را مدنظر قرار می‌دهد، منطق رفتاری می‌گوید که وقتی در گذشته برای انجام کاری هزینه و وقت صرف شده و مطالعاتی انجام شده است، باید از آن ها در آینده نیز استفاده شود. این گزارش حاکی است، گزینه ها و تعداد آرایی که نجفی از میان آن ها شهردار شد، به این شرح بود: نجفی ( ۲۱ رای)، حسین مرعشی (۲۰ رای) ، محمد شریعتمداری ( ۱۱ رای) ، الهه کولایی (۱۶)، مهرعلیزاده ( ۹رای) ، بیطرف ( ۱۲ رای ) و افشانی (۱۴رای).   شهردار تهران تا یک ماه آینده انتخاب می‌شود 
رئیس شورای شهر تهران گفت: انتخاب شهردار در بازه زمانی کمتر از یک ماه آینده انجام می‌شود. به گزارش  باشگاه خبرنگاران جوان؛ محسن هاشمی افزود: شورای اسلامی شهر تهران در یک فرایند مشخص که در هم اندیشی شورای شهر تهران مشخص شده است، شهردار جدید تهران را انتخاب می‌کند.  

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.