اژهای: قوه قضاییه ۲۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد
غلامحسین محسنی اژهای پیش از ظهر یک شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات اصفهان با تبریک ایام مبارک ماه رجب المرجب و فرا رسیدن سال نو، اظهار داشت: این نشست با دیگر جلسات متفاوت است چرا که به سوال اصحاب رسانه اختصاص دارد اما برای نشست امروز دو انگیزه دیگر نیز دنبال می کنم.
وی افزود: نمایشگاه دستاوردهای زندانیان از سوی بنیاد تعاون تشکیل شده که ساخته دست مددجویان با همکاری این بنیاد است که خواستم از نزدیک شاهد این تولیدات که در رشد اقتصادی کشور نیز موثر است، قرار گیرم.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد: در ارتباط با موضوع آب در کل کشور نیز مسایلی داریم و با توجه به خشکسالی، برخی استانها از جمله استان اصفهان چندین سال است، با خشکسالی طولانی مواجه شده است.
وی ادامه داد: اقداماتی که باید در دهه های گذشته در ارتباط با زاینده رود انجام می شد به اتمام نرسیده و یا به درستی انجام نشده است و در زمینه مدیریت مصرف آب و جداسازی آب شرب، کشاورزی و صنعت، مجموعه اقدامات لازم انجام نشده است.
اژه ای با اشاره به اینکه بر این اساس تعدادی از مردم استان اصفهان با مشکل مواجه شده اند، گفت: اهل این استان هستم و از مشکلات اطلاع دارم و با این وجود تمایل داشتم برخی موضوعات را از زبان مسئولان و مردم بشنویم و بررسی کنیم چه اقدام عاجلی می توان با همکاری مردم و مسئولان انجام داد.
مشکلات مردم با زبان نمادین یا رسا به گوش مسئولان برسد
محسنی با تاکید بر اینکه سه اقدام در این زمینه توسط مردم در حال انجام است، گفت: مشکل اصلی مردم با زبان رسا یا اقدامات نمادین تبیین شود و درد آنها به گوش مسئولان و دیگر افراد جامعه برسد.
وی اضافه کرد: مطلب سوم اینکه این افراد تلاش دارند تا کسی از این اعتراض و اقدامات آنها که در راستای مطالبات برحق است سوء استفاده نکند.
سخنگوی قوه قضائیه با تصریح بر این نکته که نباید اجازه دهیم تا سوءاستفاده افراد فرصت طلب مطالبات برحق مردم را تضییع کند، بیان داشت: ما نیز باید کمک کنیم تا سریع تر مشکل در حد امکان رفع شود و بر این اساس با سفر به اصفهان سعی داریم اقدامات عاجل را بررسی کنیم.
وی با بیان اینکه بنیاد تعاون اقدامی نیک را در سال های اخیر شتاب بخشیده است، ابراز داشت: این بنیاد کمک می کند تا افرادی که به هر دلیل به زندان می روند در زندان بیکار نبوده و نیروی جوانی آنها هدر نشود چراکه بیکاری در زندان خود موجب فساد است.
محسنی اژه ای مشکل مضاعف را از دست دادن نان آور برای خانوادههای زندانیان برشمرد و تاکید کرد: بنیاد تعاون با تدبیر، حرکت جهادگونه، ابتکار و نوآوری در زندان و خار ج از زندان مددجویان را به کار، اشتغال و حرفه آموزی و حتی کارهای معنوی مشغول کرده است.
لزوم ورود بخش خصوصی به اشتغال زایی برای زندانیان
وی ادامه داد: از سویی این اقدام موجب حرفه آموزی و امکان اشتغال پس از خروج زندانیان از زندان می شود که در رفع بیکاری که موجب بسیاری از فسادها است، کمک کننده خواهد بود.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: به طور کلی ما علاقمند هستیم که زندانی نداشته باشیم اما به هرحال تا تحقق این آرزو، باید زندانی بیکار نباشد و بنیاد تعاون و سازمان زندان ها با حرکت جهادگونه کار را ادامه دهند.
وی با اشاره به اینکه کمک بخش خصوصی در این ارتباط ضروری است، گفت: برخی افراد به هر دلیل الزاما باید در زندان باشند که می توان با کمک بخش خصوصی به اشتغال آنها کمک کرد.
محسنی اژه ای با بیان اینکه برخی افراد لازم نیست حتما در زندان نگهداری شوند، ابراز داشت: بر این اساس توسط بخش خصوصی می توان ساختمانی ساخت و با نظارت سازمان زندانها این نیروها را تا این مکان برای اشتغال همراهی کرد.
وی با اشاره به اینکه حتی برخی افراد دارای جرائم کوچک می توانند آزادتر باشند و در فضای آزاد فعالیت کنند، گفت: در این زمینه اعتقاد داریم نباید اجازه دهیم افرادی که فریب خورده و یا در اثر تنگ دستی و فقر به جرائم رو می آورند، چندین سال در زندان بوده و پس از زندان نیز با مشکلاتی مانند جایگاه در جامعه، شغل و درآمد روبرو شوند.
فعالیت شرکت های لیزینگی یکی از دغدغه های مهم دستگاه قضا
سخنگوی قوه قضائیه در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه قضاوت کار بسیار سختی است، بیان داشت: در منابع دینی و مذهبی بر مسئله قضا تاکید بسیار شده است چراکه شناخت حق بسیار سخت و مهم است و بر این اساس ورود در کار قضا نه بر اساس اشتغال به یک کار بلکه بر اساس وظیفه باید انجام شود.
وی یکی از مشکلات مهم مردم را شرکتهای لیزینگی برشمرد و ابراز داشت: در این راستا کوتاهی عمومی در ارتباط با اعتماد به این شرکتها نیز وجود دارد اما قوه قضائیه بنا بر وظیفه خود اقدام به تعقیب، زندانی کردن و گاه اعمال جزاهای بسیار سنگین خواهد کرد اما این امر پول مردم را بازنمیگرداند.
محسنی اژهای گفت: در واقع در مرحله نخست مال باخته بودجه خود را می خواهد اما پولی در دسترس نیست، بر این اساس توقع مردم درست است اما قوه قضائیه کاری در این ارتباط نمی تواند انجام دهد و ممکن است این امر موجب نارضایتیهایی شود.
وی افزود: در این موارد از طریق بانک مرکزی، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی برای پیگیری و تعقیب بودجهها اقدام می کنیم اما به نتیجه نمی رسیم.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: دلیل عمده پرونده هایی که شکات کثیر دارد و به نتیجه نرسیده، این است که این شرکتها در اصل از پول مردم سود داده و تمام منابع مالی را به اتمام رساندهاند.
قوه قضاییه برای انجام تکالیف خود به ۲۳ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد
وی با بیان اینکه قوه قضائیه بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان برای انجام تکالیف محول شده توسط دولت و برنامه ششم توسعه نیاز دارد، اظهار داشت: با کمال تعجب دولت تنها هشت هزار میلیارد تومان به مجلس پیشنهاد داد و با رایزنیهایی با مجلس محترم تنها هشتصد میلیون تومان به آن اضافه شد که تا سقف مورد نیاز قوه قضائیه فاصله بسیار دارد.
محسنی اژهای با اشاره به اینکه در چند سال گذشته چند اولویت در دستور کار داشتیم که برخی هنوز در اولویت سالهای آینده نیز هست، ابراز داشت: با توجه به اینکه سال اقتصاد مقاومتی را در پیش رو داشتیم، قوه قضائیه هر اقدامی برای تولید، اشتغال بیشتر، تامین امنیت سرمایه گذاری داخلی و خارجی و فعالیتهای سالم اقتصادی را در اولویت فعالیت های خود قرار داده است.
وی مبارزه با قاچاق را از دیگر اولویت های بسیار مهم قوه قضائیه برشمرد و بیان داشت: هر نوع قاچاق به تولید داخلی ما ضربه می زند و بیکار شدن تولیدکننده تبعات بسیاری را به همراه دارد.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز رئیس جمهور است، تصریح کرد: در این راستا این ستاد سیاست گذاری، آسیب شناسی و حساب کشی از دستگاه ها را برعهده دارد.
وی افزود: البته قوه قضائیه نیز در مواردی از قاچاق وظیفه ذاتی دارد و بر این اساس مبارزه با قاچاق را از اولویت های خود نیز قرار داده است.
برخورد قوه قضاییه با دانه درشت های متخلف
محسنی اژهای از اولویتهای مهم قوه قضائیه را ورود مدعی العموم به حقوق عامه برشمرد و اظهار داشت: بر این اساس دادستان های کشور نسبت به احیای حقوق عامه تلاش میکنند و اجازه نمیدهند افرادی حقوق مردم را پایمال کنند، البته هر دادستان نمی تواند خود حقوق عامه یا عملکرد مورد نیاز را تشخیص دهد و بر این اساس در حال تدوین دستورالعملی در این ارتباط هستیم.
وی از دیگر اولویتهای مهم قوه قضائیه را مبارزه همه جانبه با مفاسد به ویژه در دستگاههای حکومتی مانند قوه قضائیه برشمرد، تاکید کرد: اختلاس، ارتشاء، اخلال در نظام اقتصادی و غیره از مهم ترین این موارد است که از حبس های طولانی مدت تا اعدام را در پی دارد.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: برخلاف برخی صحبت ها درباره عدم برخورد با دانه درشت های متخلف در سال های اخیر، اغلب افرادی که این سال ها پرونده آنها مورد رسیدگی قرار گرفت و برخی هنوز در دست بررسی است مانند برادر رئیس جمهور، برادر معاون اول رئیس جمهور، بقایی، مشایی، بابک زنجانی و غیره از دانه درشتها هستند.
محسنی اژهای با بیان اینکه یک هزار و ۱۲۳ هکتار از منابع طبیعی که به ناحق یا غیرقانونی تصرف شده بود در سال ۹۶ رفع تصرف شد، گفت: اصفهان دارای پروندههای با چندین هزار شاکی است و متخلف دستگیر شده اما اموالی به میزان شکایت شکات وجود ندارد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر