«یوگنی سیسویوف» رئیس کمیته اجرایی نهاد منطقه‌ای مبارزه با تروریسم در سازمان همکاری‌های شانگهای در گفت‌وگو با خبرگزاری «اینترفکس» تصریح کرد با توجه به بازگشت تروریست‌های خارجی به کشورهایشان، تهدید اقدامات تروریستی در حال افزایش است.

وی درباره تلاش تکفیری‌های داعش برای تغییر مکان خود از سوریه و عراق ادامه داد: «شکست واقعی داعش‌ (در سوریه)... موجب شده شبه‌نظامیانی که جان سالم به در برده‌اند، ترغیب شوند که موقعیت مکانی و رهبران خود را تغییر دهند تا بتوانند شاخه خارجی خود را حفظ کنند».

این مقام امنیتی روس درباره انتقال تکفیری‌های داعش به افغانستان توضیح داد: «اوضاع افغانستان نگرانی ویژه و خاصی را به وجود آورده است. تا حدود ۳۰۰۰ شبه نظامی داعش که پیشتر در خاورمیانه مبارزه می‌کردند، در استان‌های شمالی این کشور متمرکز شدند. ۸۰% آن‌ها خارجی هستند که شامل افرادی از روسیه، کشورهای آسیای مرکزی و چین می‌شوند».

رئیس کمیته اجرایی نهاد منطقه‌ای مبارزه با تروریسم در سازمان همکاری‌های شانگهای تصریح کرد که گروه تروریستی داعش سعی دارد تا شبه‌دولتی جدید در افغانستان، ایران، پاکستان، هند و کشورهای آسیای میانه ایجاد کند.

این مقام امنیتی روسیه در این خصوص گفت: «حامیان داعش به دنبال ایجاد یک شبه‌ دولت در ولایت خراسان هستند که شامل قلمروهایی از افغانستان، ایران، بنگلادش، پاکستان هند و آسیای مرکزی می‌شود».

وی در ارتباط با خلافت داعش ادامه داد: «در مرحله فعال از جنگ برای راه‌اندازی یک خلافت جدید، بنا بر برخی برآوردها، شمار جنگجویان تروریستی خارجی بالغ بر حدود ۴۰ هزار نفر از ۱۱۰ کشور می‌شد. اطلاعاتی خاص نشان می‌دهد که بیش از ۵ هزار شبه‌نظامی به کشورهای اصلی خود بازگشته‌اند».

تأسیس سازمان همکاری‌های شانگهای به عنوان یک سازمان امنیتی، اقتصادی و سیاسی منطقه اوراسیا در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط سران کشورهای چین، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان اعلام شد و این سازمان پس از امضای منشور آن در سال ۲۰۰۲ میلادی رسما فعالیت خود را از تاریخ ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۳ آغاز کرد.کشورهای هند و پاکستان نیز در ماه ژوئن سال ۲۰۱۷ در اجلاس آستانه به این سازمان پیوستند.

نهاد منطقه‌ای مبارزه با تروریسم سازمان همکاری‌های شانگهای در اجلاس سال ۲۰۰۴ که در تاشکند ازبکستان برگزار شد، تشکیل شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.