جزئیات دیدار صدر اعظم اتریش با رئیس شورای اروپا
سباستین کورتس صدر اعظم اتریش اعلام کرد که در دیدار با رئیس شورای اروپا درباره ریاست اتریش بر اتحادیه اروپا در نیمه دوم سال جاری میلادی و همچنین مساله امنیت اروپا و مهاجرت به اروپا و اجلاس غیررسمی ۲۰ سپتامبر آینده در اتریش گفت وگو کرده است. وی خاطرنشان کرد که تمرکز گفتگوها در موضوع مهاجرت بر محافظت از مرزهای بیرونی اتحادیه اروپا و همچنین ارائه کمک در مبداء بجای توزیع مهاجران در اروپا بوده است.
سفر رئیس شورای اروپا به وین در آستانه نشست غیررسمی سران اتحادیه اروپا در ماه فوریه انجام شده است. وی خاطرنشان کرد که با صدر اعظم اتریش دیدگاه مشابهی در زمینه مهاجرت غیر قانونی دارد و مهاجرت در سال های آینده همچنان یکی از چالش های مهم خواهد بود و به همین علت می خواهیم راه حلی پیدا کنیم که اطمینان یابیم اتحادیه اروپا در کنار دولت های اروپایی میتوانند مهاجرت را در آینده بدون ایجاد شکاف های تازه در اروپا مدیریت کنند.
وی افزود: این کار شدنی است اما طبیعی است که همه طرفها باید سازش کنند و امتیازاتی بدهند. در درجه اول باید به احساسات ویرانگر درباره موضوع جابجایی مجدد مهاجران پایان دهیم زیرا این موضوع به پوپولیسم دامن می زند و اروپا را دچار شکاف می کند. وی افزود: اگر وزیران این موضوع را در ماه های آینده حل نکنند ، باید در نشست ماه ژوئن شورای اروپا راه حلی پیدا کنیم.
رئیس شورای اروپا گفت: ما همچنین موضوع اجلاس اتحادیه اروپا - بالکان غربی در ماه مه را بررسی کردیم. هدف ما در این اجلاس تقویت ارتباط ها با منطقه و همچنین در درون منطقه است. این اجلاس همچنین درصدد تقویت همکاری در زمینه های مورد علاقه دو طرف شامل مهاجرت و امنیت خواهد بود.
توسک در پایان خاطرنشان کرد که موضوع ریاست اتریش بر شورای اتحادیه اروپا در نیمه دوم سال جاری میلادی نیز مورد بحث قرار گرفته که در دوره ریاست اتریش برنامه کاری بسیار فشرده ای شامل امنیت داخلی ، مهاجرت ، بودجه بلندمدت اتحادیه اروپا و برگزیت در دستور کار خواهد بود .
صدر اعظم اتریش دو هفته پیش نیز میزبان ۳۹;ویکتور اوربان۳۹; نخست وزیر مجارستان بود و دو طرف بر لزوم مقابله با مهاجرت غیرقانونی برای تضمین امنیت در اروپا تاکید کردند. کورتس بار دیگر در موضعی حمایتی نسبت به مواضع مجارستان گفت که برنامه اتحادیه اروپا برای توزیع مجدد مهاجران در سطح اروپا جوابگو نیست و خواستار ایجاد سامانه جدیدی در خصوص اعطای پناهندگی شد. سران اتریش و مجارستان خواستار تقویت محافظت از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا شدند اما در عین حال گمانه زنی های اخیر درباره احتمال پیوستن کشور اتریش به گروه کشورهای ۳۹;ویزگراد۳۹; را تکذیب کردند. کورتس گفت: هدف بزرگ اتریش این است که در این زمینه ایجاد کننده پل بین کشورهای ویزگراد و کشورهای غرب اروپا باشیم.
اکثر رهبران اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۵ بر سر برنامه توزیع مجدد مهاجران در اروپا به توافق رسیدند و هدف از آن تقسیم حدود ۱۶۰هزار مهاجر در بین کل کشورهای اتحادیه اروپا بود تا از این طریق به کشورهای مرزی اتحادیه مانند ایتالیا و یونان کمک شود. اما تا پایان سال ۲۰۱۷ تنها حدود ۳۲ هزار مهاجر مطابق این برنامه جابجا شده اند. کورتس وزیر امور خارجه سابق اتریش یکی از منتقدان جدی تصمیم مرکل در سال ۲۰۱۵ برای گشودن مرزهای آلمان به روی مهاجران بود. آن اقدام مرکل منجر به ورود حدود ۹۰۰ هزار مهاجر به آلمان در آن سال شد و بسیاری کارشناسان سیاسی ورود موج پناهجویان را علت گرایش به احزاب راست افراطی و پوپولیست در اروپا در سال های اخیر می دانند.
کشورهای عضو گروه موسوم به ویزگراد شامل مجارستان، لهستان، اسلواکی و جمهوری چک، مکررا با سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در خصوص موضوع مهاجران دچار مناقشه شده اند. اوربان نخست وزیر مجارستان بطور خاص در این خصوص با صراحت مواضع خود را در مخالفت با اتحادیه اروپا بیان کرده است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر