خبرگزاری فرانسه گزارش داد، پی‌یر موسکوویچی- کمیسر امور اقتصادی اتحادیه اروپا - به رادیو جی فرانسه گفت: برنامه پیشنهادی او "ایجاد اجماع در اتحادیه و شوک الکتریکی" به مالیات بر درآمدهای اقتصاد دیجیتالی خواهد بود.

 

طبق قوانین اتحادیه اروپا، شرکت‌های بزرگ تکنولوژی آمریکایی نظیر گوگل و فیس‌بوک می‌توانند هر یک از اعضای این اتحادیه را که بخواهند برای گزارش درآمد خود انتخاب کنند و در نتیجه آنها صورت‌های درآمد خود را در کشورهایی با نرخ مالیات پایین‌تر نظیر ایرلند، هلند یا لوکزامبورگ اعلام می‌کنند که این مساله باعث می‌شود برخی از کشورهای اتحادیه از درآمدهای مالیاتی محروم بمانند در حالی که ممکن است سهم بیشتری از درآمدزایی برای شرکت‌ها داشته باشند.

 

سازمان همکاری و توسعه اقتصادی می‌گوید طبق برآوردهای سال ۲۰۱۵، چنین قوانینی برای دولت‌های سراسر جهان باعث از دست رفتن ۱۹۳ میلیارد یورو درآمد مالیاتی در سال می‌شود.  

موسکوویچی گفت: ایده این است که بتوانیم فعالیت شرکت‌های دیجیتالی را شناسایی کنیم، درنتیجه نیاز به طیفی از شاخص‌ها مثلا تعداد کلیک‌ها، تعداد آی. پی آدرس‌ها، تبلیغات و در نهایت درآمدها داریم. بعد از آن راهی پیدا خواهیم کرد تا از آنها مالیات بگیریم.

وی همچنین افزود: قوانین برای شرکت‌هایی چون گوگل، اپل، فیس بوک و آمازون وضع خواهد شد. همچنین شرکت‌های خدمات دهنده چون " ایر بی ان بی" و " بوکینگ دات کام" مشمول این قوانین خواهند بود.

به گفته موسکوویچی، به طور متوسط شرکت‌های بزرگ اینترنتی در اروپا ۹ درصد مالیات می‌پردازند در حالی که این نرخ برای شرکت ها ۲۳ درصد است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.