رقابت قالیباف و رئیسی با لیست انتخاباتی جمنا؟
قالیباف تنها اصولگرایی نیست که با جمنا موازی کاری میکند. سفرهای استانی و سخنرانیهای با تم انتخابات رئیسی نیز حکایت از ورود او به عرصه انتخابات مجلس دارد. پیش از این گمانهزنیهایی نیز در مورد احتمال سرلیستی او در انتخابات مجلس شده بود. گمانه زنیهایی که چندان جدی به نظر نمیرسد یا حداقل هنوز مورد اجماع قرار نگرفته است. اینطور که محمد حسینی گفته است « هنوز چنین بحثی در جمنا در اتباط با انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی مطرح نشده است؛ چراکه این بحث زودهنگام است و فایده و نتیجه ندارد. باید زمینهها فراهم شود و بعد از آن به مصادیق ورود کنیم».
برخی از تحلیلگران مسایل سیاسی ورود رئیسی به انتخابات مجلس را به نفع او نمیدانند و معتقدند که این کار پوست خربزه دیگری زیر پای او است. برخی نیز اطمینان دارند که او تولیت آستان قدس را به رویای کرسی ریاست مجلس که مشخص نیست به واقعیت بدل شود یا خیر، نمیدهد. با همه اینها شواهد و شنیده ها نشان میدهد که رئیسی قصد ورود به انتخابات آتی را دارد. چه سرلیست جمناییها باشد و چه لیست خود را ارائه کند. تا همین جای کار می توان حدس زد که اصولگرایان در انتخابات ۹۸ حداقل با سه فهرست وارد میشوند. در این میان اما نمی توان از برخی تحرکات سعید جلیلی چشم پوشید، او که جلسات دولت سایه اش را کم و بیش برگزار می کند بی میل نیست اگر مستقیما ورود به انتخابات ۹۸ را نداشت پشت صحنه یک لیست انتخاباتی را مدیریت کند.
اما وقتی از انتخابات ۹۸ حرف زده می شود نمی توان از اصولگرایان اعتدالی چشم پوشید، اصولگرایانی که نماینده آنها در مجلس فعلی تا حد زیادی می توان گفت مستقلینی هستند که سال ۹۴ در لیست اصولگرایان جایی نداشتند و با لیست امید به مجلس رفتند اما تا آخر کار پای همراهی با اصلاح طلبان نایستادند. این طیف از اصولگرایان بعید است که بدون قید و شرط بازهم از سوی اصلاح طلبان پذیرفته شوند شاید از همین روست که تلاش هایی را برای بستن لیست آغاز کرده اند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر