دیلی میل گزارش داد، از دیرباز اعتقاد درباره اثر جاذبه کره ماه بر جذر و مد آب و حتی سلامت جسمی و روانی انسان‌ها وجود داشته است.

به طور طبیعی شب‌ها میزان درجه حرارت بدن بیماران بالا می‌رود، سکته قلبی معمولاً درشب رخ می‌دهد، درد زایمان زن‌ها شب‌ها بیشتر اتفاق می‌افتد و بسیاری از بیمار‌ها وضع بحرانی را شب‌ها سپری می‌کنند.

محققات روانشناسی اعتقاد دارند در زمان بدر کامل و بروز پدیده اَبَرماه، به دلیل افزایش اثر جاذبه کره ماه برزمین، درخشندگی ماه و روشن بودن نسبی آسمان شب، میزان هورمون ملاتونین در بدن افراد دگرگون می‌شود.

این دگرگونی هورمون ملاتونین در بدن زنان ومردان اثر متفاوتی دارد. به طور کلی سبب افت کیفیت خواب و بی خوابی، احساساتی شدن و بالا رفتن قدرت باروری و احساس گرسنگی و میل به خوردن غذا می‌شود.

محقق دانشگاه برکلی، دکتر مت واکر (Dr Matt Walker) توضیح می‌دهد که پدیده اَبَرماه می‌تواند بر حالت‌های روحی و خلقی انسان ها، اثربگذارد.

درشب ۳۱ ژانویه سال میلادی جاری سه پدیده همزمان ماه آبی، اَبَرماه و ماه قرمز رخ داد و بسیاری از مردم درکشور‌های مختلف جهان حالت‌های خلقی و جسمانی متفاوتی را تجربه کردند.

در شبی که ماه کامل رخ می‌دهد، افراد حدود ۳۰ دقیقه کمتر خواب و رویا می‌بینند، این درحالی است در نیمه ماه افراد بهترین کیفیت خواب را دارند.

پدیده اَبَرماه به حالتی گفته می‌شود که ماه در نزدیکترین بخش از مدار خود به دور کره زمین باشد وبه همین دلیل نورانی‌تر از زمان‌های دیگر درآسمان دیده می‌شود.

چرخه خواب در زنان  و مردان متفاوت است

هر ۲۷ روز یک بار ماه یک بار به دور کره زمین می‌چرخد و سبب ایجاد ماه قمری ۲۹ روزه می‌شود؛ کارشناسان علم خواب اعتقاد دارند، چرخه خواب در زنان و مردان متفاوت است و به طور کلی زنان درطول ماه‌های سال کمتر خواب می‌بینند و نوسان‌های خلقی بیشتری دارند، این درحالی است که مردان بیشتر می‌خوابند و حتی رویا بینی آن‌ها اززنان بیشتر است.

در زمان ماه کامل مردان بیشتر دارای حالت رویابینی (REM) به نسبت زنان می‌شوند و کارشناسان اعلام کرده اند نوع فیزیولوژیک بدن مردان سبب می‌شود که آن‌ها بیشتر از بانوان به خواب احتیاج داشته باشند.

محققان به افرادی که دچار کم خوابی و بدخوابی به ویژه در شب‌های ماه کامل و اَبَرماه می‌شوند توصیه می‌کنند در زمان خواب اتاق خود را کاملاً تاریک کنند، یا از چشم بند مخصوص خواب استفاده کنند تا به این ترتیب سطح هورمون ملاتونین در بدن آن‌ها تنظیم شود.

محرومیت از خواب و بی خوابی در زنان و مردان اثر منفی بر سلامت جسمی و روحی می‌گذارد و سبب احساس خستگی، کاهش سطح تمرکز، نوسان‌های خلقی، احساس گرسنگی و اشتهای بیش از حد و خواب آلودگی در کل روز می‌شود.

کارشناسان اعتقاد دارند هنوز جنبه‌های فراوانی درباره اثر‌های کره ماه بر سلامت جسمی و روانی انسان‌ها کشف نشده است و نیاز به مطالعه‌های بیشتر دراین باره است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.