پژمانفر:چرا در بیمارستانها موازین شرعی رعایت نمیشود؟
در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی سوال نصرالله پژمانفر از قاضیزاده وزیر بهداشت در دستور کار صحن علنی قرار گرفت. پژمانفر سوال خود را اینطور مطرح کرد: «چرا علیرغم وجود مصوبه ۴۲۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی و وظایف مصرح وزارت بهداشت در خصوص اجرای کامل قانون انطباق امور پزشکی با موازین شرع مقدس اسلام و ابلاغ دستورالعملهای اجرایی جهت نگهداری از بیماران و همراهان در محیطهای درمانی باز هم شاهد نابسامانی و بیحرمتی آشکار به امر حریم بانوان در بیمارستانها هستیم؟»
نماینده مردم مشهد گفت: «شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد بحث عفاف و حجاب هم در بیمارستانها تاکیداتی داشتند حتی بنده زمانی که رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس بودم آقای لاریجانی به بنده دستور دادند که این موضوع پیگیری شود حتی وقتی هم سوال مطرح شد وزیر بهداشت هم این ایراد را وارد می دانستند. ما آمدیم برای آقای قاضی زاده در حوزه بهداشت یار باشیم نه اینکه سنگ جلوی پای ایشان باشیم اما این مسئله باید هر چه سریعتر برطرف شود.»
پژمان فر در ادامه گفت: «پرسنل و مردم متدین ما احتیاج به مدیریت در این حوزه دارند اکنون میتوانید به بیمارستانی مراجعه کنید که سونوگرافی در چه شرایطی برای خانم باردار انجام میشود. در شرایط امروز کشور ما یک میلیون و ۹۰۰ هزار زایمان طبیعی داشتیم که براساس آمار رسمی ۳۵۰ هزار سقط جنین و براساس آمار غیر رسمی هم ۵۰۰ هزار سقط جنین انجام شده است. امروز هم خدمات دهنده و هم خدمات گیرنده در مسیری قرار گرفته اند که در جهت عادی سازی گناه است بنده سوال کردم اینکه فرهنگ شده پزشک محرم است یعنی چه؟ چه کسی مرزهای این قضیه را تعیین کرده آیا آیین نامههایی که به دست مسئولان نرسیده کافی است.» او در پایان گفت: «امروز در مرود عفاف و حجاب در بیمارستانها مسائلی را داریم که کسانی که خدمات می گیرند با مشکل مواجه هستند.»
وزیر بهداشت نیز در پاسخ به سوال حجتالاسلام پژمانفر نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس در خصوص قانون انطباق موسسات پزشکی گفت: «️سال ۷۷ قانون انطباق امور اداری و فنی موسسات پزشکی با موازین شرعی تصویب شد و آییننامه اجرایی آن در سال ۸۰ در دولت به تصویب رسید و شورای انطباق به ریاست وزیر بهداشت و عضویت نمایندگان مجلس و ولی فقیه در دانشگاهها تشکیل شد. ️حدود ۷ هزار زن در رشته زنان تربیت شدند و در این رشته مردان آموزش نمیبینند و در بسیاری از رشته های تخصصی و فوق تخصصی نیز زنان، حضور قابل توجهی دارند.»
او در ادامه با اشاره به اینکه در رشته مامایی بیشتر از نیاز کشور، نیرو تربیت شده است، گفت: «در حوزه درمان و جراحی، تفکیک جنسیتی وجود ندارد و بیماران آزاد هستند که پزشکان مرد یا زن را انتخاب کنند. علاوه بر این در برخی از رشتهها از جمله سونوگرافی و رادیولوژی با کمبود نیروی زن روبرو هستیم که ظرفیت پذیرش آنها دو برابر افزایش پیدا کرده و این مشکل در سالهای آینده قابل جبران است. سال ۹۳ نیز شورای عالی انظباق در وزارت بهداشت احیا شد و دستورالعمل دانشگاهی و بیمارستانی آن تدوین و شورای معینی برای آن در نظر گرفته شد تا مصوبات آن اجرایی شود.»
به گفته هاشمی، ️بر خلاف فرمایش جناب پژمانفر در هیچ بخش زایمانی در بیمارستانهای کشور، مرد و حتی پرستار مرد حضور ندارند بلکه همه نیروهای این بخشها، ماما هستند و از سال ۱۳۱۸ مامای مرد در کشور تربیت نشده و چنین ادعایی صحیح نیست. علاوه بر این حدود ۲.۵ میلیون متر مربع از فضاهای بیمارستانی کشور در جهت تکریم مردم نوسازی و بازسازی شدند و بیش از ۴۰ هزار تخت بیمارستانی، جایگزین تختهای فرسوده شد. وزیر بهداشت در ادامه گفت: «️حفظ حرمت مردم را فقط در محرم و نامحرم خلاصه نمیکنیم بلکه حریم هر ایرانی باید رعایت شود. در این دوره اتاقهای ۱۵ تخته به اتاق های ۴ و ۲ تخته تبدیل شدند.»
او در بخش دیگری از حرفهای خود با اشاره به مناطق محروم گفت: «در مناطق محروم کشور بیش از دو هزار ماما بکارگیری شدند و کرامت انسانی را تا حد مقدورات رعایت کردیم اما انتظار داریم که همه کمک کنند تا کمبود ۷۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور جبران شود تا شاهد بستری شدن مردم در راهروهای بیمارستانها نباشیم. ️امیدواریم مجلس به نحوی در فصل بودجه تصمیمگیری کند که کمبود تختهای بیمارستانی و بیمارستانهای ویژه بانوان برطرف شود. ️در حال حاضر ۳۵ بیمارستان ویژه بانوان در کشور وجود دارد و امیدواریم که تعداد آنها افزایش پیدا کند.»
وزیر با اشاره به اینکه ️حدود یک میلیون و ۹۳۰ هزار زایمان طبیعی به صورت رایگان و ۱۱۷ هزار زایمان طبیعی بدون درد در کشور انجام شد و یک میلیون مادر باردار آموزش های لازم را دیدند، گفت: «️تاکید و تشویق ما بر گسترش بیمارستانهای ویژه بانوان در کشور است. در همین میان در آیندهای نزدیک در کرج، بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ویژه بانوان به بهرهبرداری میرسد. در کرج در سال ۹۳ شاخص تخت بیمارستانی ۰.۶ تخت به ازای هر هزار نفر بود که در حال حاضر به ۱.۷ تخت بیمارستانی رسیده است.» او در ادامه گفت: «باید قدرشناس روسای دانشگاههای علوم پزشکی باشیم، این افراد تعصب زیادی به رعایت حدود شرعی دارند و با پذیرش مسئولیت در این حوزه ایثار کردند.»
قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه آییننامهای برای پرسنل درمانی و نحوه پوشش آنها نوشته شده است، گفت: «در حال حاضر، ۵۰ هزار نفر از پرسنل درمانی ما آموزش احکام دیدهاند. بیمارستانهای ما بخشی از جامعه هستند و پرستاران ما جز شریفترین قشر هستند. بنابراین در صورتی که امکانات در اختیار داشته باشیم و عمل نکنیم میتوانیم معترض باشیم.» او گفت: «چرا باید پرستاری از بیمار مرد توسط پرستار زن صورت گیرد؟ چون پرستار مرد کم داریم! من از کجا نیروی زنی بیاورم که بتواند یک بیمار با وزن ۱۲۰ کیلوگرم را جابهجا کند! در حال حاضر ۱۲۰ هزار پرسنل درمانی از جمله پرستار نیاز داریم.»
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بسیاری از کسانی که مسئولیت قبول میکنند فقط به خاطر رضایت مردم و خدا و انجام تکلیف دینی آمدهاند، گفت: «انتظار این را داشتمکه بپرسند چه تعداد معتاد و بیمار مبتلا به ایدز در کشور داریم. در شهر مشهد، پس از ۳۰ سال، در همین سه سال ۳ بیمارستان ساخته شده است. ایجاد عدالت مهم ترین موضوع است و امید است که همه ما به نحوی عمل کنیم که کمکی به حل مشکلات مردم کنیم.»
پس از ارائه توضیحات وزیر بهداشت، نماینده مشهد اعلام کرد از پاسخهای او قانع نشده است و پاسخهای وزیر به رای نمایندگان گذاشته شد. نمایندگان نیز با ۶۱ رای موافق، ۱۱۷ رای مخالف و ۱۰رای ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند از پاسخهای وزیر بهداشت قانع شدهاند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر