این ملاقات ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی - یک صبح گرینویچ - در "خانه صلح" در روستای "پانمونجوم" شروع شد.

موضوع اصلی گفتگوها مشارکت احتمالی کره شمالی در بازی های المپیک زمستانی است که در ماه فوریه در کره جنوبی برگزار خواهد شد.

کره جنوبی همچنین راه های بهبود روابط میان دو کره را مطرح خواهد کرد.

روابط میان دو کشور پس از آنکه سئول یک پروژه اقتصادی در مجتمع صنعتی کاسونگ در کره شمالی را معلق کرد وخیم تر شد. آن تصمیم پس از آزمایش های موشکی و اتمی کره شمالی بود.

پس از آن تصمیم کره شمالی کلیه مجاری ارتباطی با سئول را قطع کرد که شامل خط تماس اضطراری می شد. آخرین گفتگوهای در سطح عالی میان دو کشور در دسامبر ۲۰۱۵ انجام شده بود.

همزمان با پیشروی سریع برنامه موشکی کره شمالی که قطعنامه های سازمان ملل آنها را ممنوع می کند تنش میان آن دو بیشتر هم شده است.

وزیر اتحاد دو کره در دولت کره جنوبی روز دوشنبه تاکید کرد که المپیک "موضوع اصلی" مذاکرات خواهد بود اما افزود که سایر مسائل هم مطرح خواهد شد.

چو میونگ-گیون گفت که دولت سعی خواهد کرد مسائل مربوط به خانواده های که در جنگ دو پاره شده اند و راه های تخفیف تنش نظامی را مطرح کند.

او هدایت هیاتی پنج نفره را در این مذاکرات به عهده خواهد داشت.

هدایت هیات پنج نفره کره شمالی را ری سون-گوان رئیس سازمان امور روابط با کره جنوبی به عهده خواهد داشت. آقای ری از مذاکره کنندگان با سابقه کره شمالی است.

مایکل مدن کارشناس مسائل دو کره به بی بی سی گفت: "هر دو کشور محتاطانه گام برمی دارند، اما مایلند که این ملاقات شروعی برای تماس ها و تعامل بیشتر باشد."

محل ملاقات روستایی در منطقه به شدت تحت حفاظت غیرنظامی (دی ام زی) است جایی که دو طرف به طور تاریخی برای مذاکرات از آن استفاده کرده اند.

"روستای آتش بس" با یک خط به دو قسمت میان شمال و جنوب تقسیم شده است و ساختمان فرماندهی سازمان ملل در وسط روستا روی این خط قرار دارد.

کره جنوبی هفته پیش پیشنهاد این مذاکرات با شمال را داد که پس از آن بود که رهبر کره شمالی گفت اعزام یک تیم از ورزشکاران به المپیک زمستانی را بررسی می کند.

پس از آن کره شمالی خط تلفن اضطراری با کره جنوبی را دوباره راه انداخت که امکان تماس مجدد میان دو کشور برقرار شد. بعد از آن پیونگ یانگ پیشنهاد سئول برای مذاکره را پذیرفت.

مون جا-این رئیس جمهور کره جنوبی گفت او بازی های المپیک زمستانی را "فرصتی بزرگ" برای بهبود روابط میان دو کره می داند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا هم آن را "شروعی مهم" خوانده و افزود که اگر این گفتگوها به نتیجه مثبت بیانجامد "تحولی عالی برای کل بشریت است."

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.