خبرهای بد برای خانم صدر اعظم
کاهش محبوبیت صدر اعظم آلمان از یک سو و تردید شهروندان آلمانی نسبت به شکل گیری دولت ائتلافی در این کشور از سوی دیگر، روزهای سختی را برای آنگلا مرکل و حزب دموکرات مسیحی رقم زده است. در حالی که قرار است مذاکرات بر سر تشکیل دولت ائتلافی در آلمان به زودی آغاز شود، بسیاری از شهروندان آلمانی نسبت به شکل گیری این دولت دید مثبتی ندارند. اختلافاتی که میان دو حزب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی طی سالهای ۲۹۰۱۳ تا ۲۰۱۷ میلادی و بر سر مسائلی مانند بحران مهاجرت و .... وجود داشته در این خصوص بی تاثیر نبوده است.
نتایج نظر سنجی "آ.آر.دی" در آلمان نشان می دهد که ائتلاف احزاب مسیحی با سوسیال دموکراتها از طرف اکثر شهروندان آلمانی با دیده شک و تردید نگریسته می شود. بر این اساس، ۵۲ درصد شهروندان آلمانی دید مثبتی نسبت به شکل گیری این ائتلاف ندارند. از سوی دیگر، اکثر شهروندان آلمانی معتقدند اگر مذاکرات ائتلافی میان مرکل و سران حزب سوسیال دموکرات شکست بخورد، لازم است انتخابات دوباره برگزار شود. این در حالیست که برگزاری انتخابات دوباره در آلمان نیز نمی تواند به بحران سیاسی در این کشور پایان دهد زیرا بعید به نظر می رسد که در کلیت نتایج آرا تغییر قابل توجهی (در حدی که یک حزب بتواند دولت حداکثری قدرتمند تشکیل دهد) روی دهد. گزینه دیگری که درا ین خصوص پیش روی صدر اعظم آلمان قرار دارد، تشکیل دولت حداقلی با حزب سبز می باشد. همان گونه که از نام "دولت حداقلی" پیداست، این دولت از حمایت اکثر پارلمان (Bundestag) برخوردار نخواهد بود. بدیهی است که چنین دولتی به شدت آسیب پذیر خواهد بود و نمی تواند مطالبات شهروندان آلمانی را بر آورده سازد.
یکی از اصلی ترین اهداف مرکل از تشکیل دولت ائتلافی با سوسیال دموکراتها، خارج ساختن این جریان رقیب از موقعیت "اپوزیسیون" و تبدیل آن به حزبی درون دولتی می باشد. در این صورت حزب سوسیال دموکرات ناچار خواهد بود بسیاری از انتقادات خود علیه حزب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی را کنار گذاشته و به همزیستی مسالمت آمیز با آنها در درون یک دولت ائتلافی روی بیاورد. البته حزب سوسیال دموکرات و سران آن مانند اشتاین مایر، مارتین شولتز و زیگمار گابریل معتقدند که مذاکرات دولت ائتلافی سخت و فشرده خواهد بود و نمی توان به سادگی از امکان توافق بر سر تشکیل آن خبر داد.
در هر حال، اگر انتخابات زودهنگام در آلمان برگزار شود، آنگلا مرکل از موقعیتی مناسب برای کسب آرای لازم برای تشکیل دولتی قدرتمند برخوردار نیست. همان گونه که اشاره شد، کاهش محبوبیت صدر اعظم آلمان در نظرسنجی ها این روند را تشدید کرده است. در چنین شرایطی مرکل سعی دارد تا حد ممکن از برگزاری انتخابات مجدد در کشورش اجتناب کند. فراتر از آن، یکی از نگرانی های مشترک دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات، افزایش دوباره آرای جریان راست افراطی (حزب AFD) می باشد. حزب جایگزینی برای آلمان طی ماههای اخیر توانسته است با مانور تبلیغاتی و سیاسی در فضای داخلی آلمان، بخشی از آرای عمومی را به سوی خود هدایت نماید. همین مسئله سبب شد تا در انتخابات سراسری سال ۲۰۱۷ میلادی، حزب جایگزینی برای آلمان برای نخستین بار طی دهه های اخیر به پارلمان این کشور راه یابد و به سومین حزب قدرتمند آلمان (پس از احزاب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات) تبدیل شود. در هر حال، گره کور سیاسی ایجاد شده در آلمان، با تشکیل دولت ائتلافی میان دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال دموکرات می تواند موقتا باز شود، هر چند که در این صورت نیز شاهد کاهش قدرت مانور مرکل در معادلات سیاسی و اجرایی آلمان خواهیم بود. وضعیتی که برای سران حزب دموکرات مسیحی به هیچ عنوان مطلوب نیست.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر