زهره ربانی اظهار کرد: اینکه پیشینیان ما گفته اند عقل سالم در بدن سالم است، یک واقعیت علمی است پس باید تلاش کنیم، با تغذیه درست، سلامت جسم و روح فرزندانمان را در ایام امتحانات حفظ کنیم.

به گفته وی، خواب مناسب، یکی از راه‌های حفظ سلامت است بنابراین چون دانش آموزان اغلب پاسی از شب را بیدارند باید خانواده ها آن‌ها را همراهی کنند که بعد از امتحان، با استراحت کافی، خواب از دست  رفته را جبران کنند و  ذهن برای ذخیره اطلاعات جدید آماده شود.

این کارشناس تغذیه تاکید کرد: صبح امتحان، دقیقا آغاز کار دانش‌آموزان است که  نان و پنیر و گردو - کره و عسل - نان و تخم مرغ - کوکو و کتلت ها صبحانه مناسبی برای تغذیه آنها به ویژه در روزهای امتحان خواهند بود.

ربانی افزود: گردو، دارای کلسیم و امگا ۳ و تخم مرغ سرشار از پروتئین، کلسیم و ویتامین Aو D است. البته نان های غنی شده و سبوس دار که صبحانه باید حدود یک ساعت قبل از امتحان صرف شده باشد.

وی گفت: خوردن غذای سنگین و آبگوشتی در روزهای امتحان ممنوع است اما از خانواده حبوبات، عدس و ماش استثنا می‌باشد. مصرف ماست به علت هضم در غذا مشکل ایجاد می‌کند. مصرف نوشابه‌های گازدار با ترکیبات اسیدی باعث بی‌قراری و تحریک پذیری می‌شود.

به گفته وی، میان وعده ها در بعد از ظهر حتما میل شود که می تواند شامل مغزها، کاهو، هویج، گل کلم و آب میوه‌های طبیعی موجود در این فصل باشد و چای، بیسکویت‌های سبوس‌دار، شیر و ترکیبات آن نیز مفید است که بهتر است هر یک ساعت یکبار مصرف شود تا هوشیاری ذهنی دانش آموزان تامین شود.

این کارشناس تغذیه افزود: زمان مناسب برای صرف شام، ساعات اول شب است که بهتر است از غذاهای سبک اما مغذی و مقوی مانند کوکوها، کتلت‌ها، خوراک لوبیا، سوپ‌ها، آش‌ها و ماکارونی غنی شده و سبوس دار استفاده شود.

ربانی تصریح کرد: میان وعده های سنتی مثل کنجد که سرشار از کلسیم است همراه با کمی عسل ‌و زعفران  صرف شود، خوردن و بوئیدن سیب قبل از خواب، استفاده از دمنوش هایی مانند گل گاوزبان که نشاط آور و عامل بیشتر تمرکز است و زنجبیل که به علت داشتن طبع گرم و خشک حتما مصرف شود.

وی گفت: استفاده از شربت‌های کم شیرینی همراه با عسل و عرقیجاتی مانند بهارنارنج، بیدمشک و گلاب نیز در حفظ سلامتی به ویژه برای دانش‌آموزان در روزهای امتحان اثربخش خواهد بود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.