کشاورز: راینکه یک وکیل را از رفتن به دادگاه منع کنند نوبر است
بهمن کشاورز در افتتاحیه بیست و نهمین همایش اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران که امروز - ۶ دیماه - در اهواز برگزار شد، با اشاره به تصدی یک زن بر کرسی ریاست کانون وکلای دادگستری خوزستان اظهار کرد: برای دومین بار در تاریخ کانونهای وکلاست که یک زن به عنوان رئیس کانون یک استان انتخاب میشود که امیدواریم این روند تداوم یابد.
وی با اشاره به اظهارات رئیس شعبه چهار دادگاه عالی انتظامی قضات در این آیین مبنی بر لزوم رعایت ادب و نزاکت از سوی وکلا تصریح کرد: به هیچوجه نمیگوییم که همکاران وکیل ما مبرا از اشکال و ایراد هستند. همچنین هیچکس نمیتواند ادعا کند که قضات محترم از هرگونه خطا و ایرادی مبرا هستند.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران در خصوص شأن قضات و شأن وکلا عنوان کرد: با اظهارات رئیس شعبه چهار دادگاه عالی انتظامی قضات در این جلسه در مورد شأن وکلا و قضات، سئوالاتی در ذهن من زنده شد. همچنان شهود زندهای از جمله خود من وجود دارند که هر دو سیستم قضایی کشور را تاکنون درک کردهاند و به چشم دیدهاند.
کشاورز ادامه داد: در گذشته در سیستم قضایی، گاهی برخوردهایی بین وکلا و قضات صورت میگرفت که این برخوردها علمی بودند اما اصل بر احترام بین طرفین بود. اما چنین وضعیتی که یک وکیل دادگستری را از رفتن به دادگاه و عدلیه که در حقیقت منزل و محل کار وکلاست، منع کنند و یا تحت شرایط خاصی به وکیل اجازه تردد در دادگاهها را دهند، حداقل برای امثال من نوبر است.
وی افزود: با چنین وضعیتی این سؤال مطرح میشود که آیا وکیل به تنهایی میتواند ایجاد فساد کند؟ چگونه و با چه کسی؟ البته در رابطه با شأن وکلا اعتقاد دارم که نیاز به کار و تجدیدنظر جدی داریم، اما متأسفانه اخلاق عمومی هم نازل است و پایین آمدن سطح اخلاق عمومی موجب شده که در بیشتر صنوف اتفاقاتی رخ دهد.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران ادامه داد: بعضا برخی وکلا در برخی موارد رعایت ادب را نمیکنند و ما هم بعضی از این موارد را به چشم دیدهایم که موارد عجیب و غریبی نیز بوده و ناشی از نزول اخلاق عمومی هستند. ولی چه زمانی متصدی یا قاضی دادگاه، وکیل را "تو" خطاب میکرد؟ اکنون این شیوه خطاب بسیار متداول و عادی شده است. زمانی فکر میکردیم که این شیوه خطاب ناشی از خصومت است اما بعدها فهمیدیم که اشکال کلی در کار است.
کشاورز با بیان اینکه هم قضات و هم وکلا نیازمند اصلاحاتی هستند، اظهار کرد: اینکه کدام گروه بیشتر نیازمند اصلاح است، مستلزم آمارگیری است و ما معترض آن نیستیم.
وی خطاب به اتحادیه کانونهای وکلای دادگستری ایران گفت: نگذارید در دورههای بعدی تصمیمی در اتحادیه برای برگزاری آزمون وکالت گرفته شود که کاری بسیار خطرناک است و آبرو، اعتبار و ارزشی برای وکلا و کانونهای وکلا باقی نخواهد گذاشت.
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران ادامه داد: بگذارید مانند گذشته اتحادیه کانونهای وکلا تنها خارج از این بحث اقدام به عقد قرارداد کند و سازمان سنجش به عنوان تشکیلات حرفهای، برگزاری این آزمون را انجام دهد و مسئولیت آن را بر عهده داشته باشد که حرفی هم در آن نیست.
کشاورز ادامه داد: حداقل تا به امسال هیچ مشکلی در بحث آزمون کانون وکلا که تحت نظارت و تدابیر شدید امنیتی است، از هیچ استان و نهادی نداشتهایم.
وی در پایان تصریح کرد: دو سال از تصدی من در منصب ریاست اتحادیه کانونهای دادگستری میگذرد و دو سال دیگر پیش رو دارم و بعد از آن مجددا انتخابات اتحادیه البته در صورتی که قوانین مجددا دستخوش تغییر نشوند، برگزار خواهد شد و قطعا در آن انتخابات داوطلب حضور در هیات مدیره نخواهم شد، اما در انتخابات کانون وکلای تهران شرکت میکنم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر