اکبری: روز جمعه در فلسطین تعیین کننده خواهد بود
دکتر علیرضا اکبری معاون اسبق وزیر دفاع در دوره اصلاحات درباره تصمیم اخیر ترامپ گفت: «ترامپ، رئیس جمهوری امریکا، روز چهارشنبه ششم دسامبر ۲۰۱۷، شهر بیت المقدس را بعنوان پایتخت رژیم صهیونیستی اعلام کرد.هرچند که اجرای تصمیم ایالات متحده در برسمیت شناختن قدس بعنوان مرکز رژیم صهیونیستی، عملا سالها بطول خواهد انجامید، اما؛ بنظر میرسد که ایالات متحده، برای ایده های منطقه ای خود در خاورمیانه، نیاز به شکاف درون منطقه و تشدید «آشوب» و انارشی دارد.»
این کارشناس ارشد مسائل راهبردی درباره واکنش ها به این مساله افزود: «اگرچه که برخی رهبران اسلامی، مواضع نسبتا تندی اتخاذ کرده اند، اما، شواهد، نوعی اطمینان خاطر دولت امریکا از برخورد کم شدت دولتهای عربی در قبال این تصمیم را بیان میکند. برای رژیم صهیونیستی و امریکا، تشدید تقابل و تضاد عربی-ایرانی، مهمترین پوشش و مسیر انارشیسم و آشوب است.
این کارشناس ارشد مسائل بین الملل درباره آخرین وضیت بیت المقدس و رویکرد فلسطینیان گفت: «این جمعه، وضعیت شهر قدس، آینده رویکرد فلسطینیان، در قبال این تجاوز حقوقی امریکایی-صهیونیستی را معین خواهد کرد. »
وی درباره راهبرد ایران در قبال این مساله بیان کرد: «برای جمهوری اسلامی اما، تمرکز بر مساله تجاوز حقوقی سیاسی امنیتی امریکا-اسراییل نسبت به موجودیت عربی-اسلامی قدس و فلسطین، بسیار حائز اهمیت است.جلوگیری از فشار امریکا و اسراییل بر تشدید تضادهای عربی و ایرانی، و نیز تمرکز بر تضاد ماهوی اسراییل با حقوق عربی و اسلامی، باید در کانون توجهات و اقدامات رسمی و عملیاتی ایران قرار گیرد.»
اکبری در ادامه گفت: «شاید تصور شود که موقعیت عربستان در جهان اسلام، ظرفیتی مازاد محسوب شود، اما مفهوم «دنیای اسلام»، بیشتر انتزاعی است و در عرصه حقوقی و حتی سیاسی، برای سعودی مابازاء "قابل لمس" ندارد. "رهبری دنیای اسلام" نیز مفهومی مبهم و چند منظور ه است. کسان زیادی هستند که بر سر این مفهوم، ادعا دارند. و البته، رهبران سعودی، بلحاظ وجود حرمین شریفین در سرزمین حجاز، مدعی تر از همه اند، اما، رهبران مصر و حتی لیبی ، گاهی پاکستان، زمانی عراق و ... نیز ادعای رهبری جهان اسلام را داشته اند! ایران، البته، عملا رهبری معنوی شیعیان را از انقلاب اسلامی تا کنون، داشته است. از این رو، آنچه که در صحنه عمل و اقدام رخ داده و میدهد، بسیار موثر تر و نافذ تر است از آنچه که در فضای انتزاعی! »
معاون اسبق وزیر دفاع در نهایت گفت: «در عین حال، «عرفی شدن» رابطه با رژیم صهیونیستی در بین کشورهای اسلامی،، از مصر و اردن گرفته تا ترکیه و سعودی، عملا تاثیر برسمیت شناختن رژیم صهیونیستی بر وضعیت «رهبری کشورهای اسلامی»، را بشدت کاهش داده است. دقیقا همین امر یا واقعیت است که، نگرانی را حتی در چنین شرایطی(برسمیت شناختن قدس بعنوان پایتخت رژیم)، برای عمده تر کردن تضاد های عربی-ایرانی و اسلامی-شیعی (!) را افزایش داده است. این یعنی، حتی با شدت عملی که امثال اردوغان نشان داده یا میدهند، در عین حال، سعودی در حفظ جایگاه خود در میان دولتهای محافظه کار و بدعت گذار عربی-اسلامی، نسبتا مشکل کمتری احساس میکند. البته، نقش افکار عمومی مسلمانان، حتما با رویکرد دولتها، متفاوت است.»
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر