روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به نقل از کارشناسان نظامی آمریکایی در امور مربوط به موشک نوشت: موشک بالستیکی که نیروهای حوثی به سمت فرودگاه ملک خالد واقع در شمال ریاض پرتاب کردند به هدف خود اصابت کرده است و گزارش‌های رسمی منتشر شده در عربستان مبنی بر ساقط شدن این موشک درست نیست.

روزنامه نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود تحت عنوان "آیا سامانه دفاع موشکی آمریکا در عربستان شکست خورده است؟" به نقل از تعدادی از کارشناسان آمریکایی در خصوص موشک پرتاب شده به سمت فرودگاه ملک خالد در ریاض نوشت: موشک پرتاب شده توسط حوثی‌های یمن به اطراف فرودگاه اصابت کرده و سامانه دفاع هوایی عربستان نتوانست آن را ساقط کند. تحلیل‌ها و سخنان کارشناسان بیانگر آن است که توانمندی و قدرت نیروهای حوثی به اندازه‌ای افزایش یافته که می‌تواند اماکن مهمی را در عربستان مورد هدف قرار دهد و این مسئله معادله قدرت در جنگی که چند سال به طول انجامیده تغییر می‌دهد.

در این گزارش آمده است: بر اساس اعلام رسمی در عربستان پدافند هوایی این کشور توانسته یک موشک بالستیک که حوثی ها طی ماه گذشته به سمت ریاض پرتاب کردند ساقط کند. این مسئله اگر درست باشد به مثابه پیروزی سعودی ها و همچنین آمریکا به شمار می‌آید چرا که سامانه دفاع موشکی پاتریوت توسط آمریکا به عربستان فروخته شده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در روز بعد از این واقعه در حالیکه به سمت ژاپن در پرواز بود عنوان داشت: چیزی که ما میسازیم دیگران نمی‌توانند بسازند و ما این سامانه را به تمام جهان می‌فروشیم. اما تحلیل تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که این اعلام رسمی می‌تواند نادرست باشد. تحلیل های کارشناسانه نشان دهنده آن است که سر جنگی این موشک بدون هیچ مانعی بر فراز پدافند هوایی عربستان به پرواز درآمده و تقریباً به هدف مورد نظر خود را اصابت کرد به طوری که این سر جنگی در نزدیکی فرودگاه منفجر شده و باعث ترس و وحشت مسافران شده بود.

بنا به نوشته این روزنامه، مسئولان عربستانی از اظهارنظر در این خصوص خودداری کرده و مسئولان آمریکایی نسبت به اینکه نیروهای سعودی توانسته باشند بخشی از موشک را مورد هدف قرار داده باشند شک و تردیدهایی دارند چرا که هیچ دلیل و مدرکی در این خصوص وجود ندارد. مسئولان آمریکایی معتقدند که سر و بدنه موشک ممکن است از یکدیگر جدا شده باشد و این مسئله به دلیل قدرت این موشک و سرعت بسیار زیاد آن بوده است.

در ادامه این گزارش تاکید شده است: جفری لوییس، تحلیل گری که گروه تحلیلگران آمریکایی در پژوهشکده‌ میدلبری واقع در کالیفرنیا را رهبری می‌کند عنوان داشت که دولت‌ها در خصوص عملکرد سیستم‌های دفاع موشکی دروغ می‌گویند و یا اینکه سخنان آنها در این خصوص گمراه کننده است و باید نگرانی همه ما را برانگیزد. ساقط کردن موشکی از نوع اسکاد بسیار سخت است. ویدئوهای منتشر شده از سوی حوثی‌ها نشان می‌دهد که موشک پرتاب شده از نوع "برکان۲" و نسخه‌ای از موشک اسکاد که در خاورمیانه استفاده می‌شود است. تحلیل گران آمریکایی از همان ابتدا که ادعاهای عربستان در خصوص ساقط کردن این موشک را شنیدند نسبت به آن شک و تردید داشتند چرا که آمریکا در جریان جنگ نخست خلیج فارس مدعی شده بود که توانسته‌اند انواع مختلف موشک‌های اسکاد را ساقط کند اما تحلیل‌های منتشر شده نشان داد که تقریباً تمامی عملیات رهگیری این موشک‌ها شکست خورده است سوال این است که آیا عربستان نیز در این خصوص شکست خورده است؟

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.