هجوم فروشندگان در بازار اونس طلا
نتیجه افزایش معاملات تسویه نشده فروش، به معنای کاهش تقاضا برای فلز زرد تلقی میشود و در نهایت طلا را با فشار همراه خواهد کرد. کارشناسان دیگری که اونس فلز براق را کاهشی پیشبینی کردهاند، تصویب لایحه مالیاتی ترامپ را موجب افزایش جذابیت بازار سهام نسبت به بازار ارز و طلا در نظر گرفتهاند.
چنانچه بازار سهام، سرمایهگذاران بازار طلا را به سمت خود بکشاند، اونس تحت فشار بیشتری قرار خواهد گرفت؛ درصورتیکه روز دوشنبه با کاهش قراردادهای خرید طلای آتی و افزایش سرمایهگذاری در بازار سهام همراه شود، اونس طلا امکان سقوط به زیر قیمت ۱۲۷۰ دلار را خواهد داشت.
هجوم فروشندگان در بازار اونس
کن موریسون، دبیر نشریه «موریسون»، آزمایش حمایتی دیگری را برای طلا پیشبینی کرد. او در گزارش روز شنبه خود به شکست عملیات صعود طلا به بالای ۱۳۰۰ دلار اشاره کرد و آزمون کاهش به زیر قیمت حمایتی ۱۲۷۰ دلاری را در روزهای آتی محتمل دانست. اونس طلا در دو ماه اخیر سه مرتبه مرز حمایتی ۱۲۷۰ دلاری را محک زده بود و محک دوباره این خط قیمتی دور از ذهن نیست.
طبق دادههای منتشر شده در کارگزاریهای معتبر دنیا، تعداد «قراردادهای تسویه نشده»(Open Interest Contracts) خرید، طی ۱۰ روز گذشته، افت ۶۰ هزارتایی را تجربه کردهاند که معادل کاهش ۱۳ درصدی در حجم این نوع از معاملات است. حجم معاملات فروش و معاملات خرید در بازار آتی طبق روال معمول برابر است؛ اما زمانی که این برابری حفظ نشده باشد، معنای خاصی برای بازارها خواهد داشت. چنانچه ارزش معاملات فروش در توافقهای آتی بیشتر از ارزش خرید باشد، تفاضل ارزش این دو نوع، حجم قراردادهای تسویه نشده را معین میکند.
آنچه طی ۱۰ روز گذشته در بازار جهانی طلا رویت شده، کاهش ۱۳ درصدی معاملات خرید تسویه نشده، همزمان با افت ۲۰ دلاری قیمت هر اونس است. با این اوصاف طلای جهانی با کاهش خریداران در بازار آتی مواجه شده است و فروشندگان بازار طلا را قرق کردهاند. افزایش جمعیت فروشنده، به معنای کاهش تقاضا برای طلا است؛ بنابراین تداوم این روند منجر به محک جدی خط حمایتی ۱۲۷۰ دلاری خواهد شد. برخی از کارشناسان طلا را در آستانه سقوط از این مرز پیشبینی میکنند.
افزایش جذابیت سهام نسبت به طلا؟
باب هابرکورن، کارگزار شرکت «RJO Futures»، هفته آینده را با ابقای فشارها بر فلز زرد همراه میداند؛ اما در عین حال، سقوط قیمت اونس را نیز رد کرد. او نزدیک شدن به نیمه ماه دسامبر را به واسطه انتظارات از نتیجه جلسه «کمیته بازار باز» درباره نرخ بهره یکی از دو اهرم فشار بر طلا عنوان کرده است. کمیته بازار باز پیش از این، وعده افزایش نرخ بهره را به بازارها داده بود. تحت این شرایط رسیدن نرخ بهره به ۵/ ۱ درصد، طبق قاعده عامل کاهندهای برای فلز زرد خواهد بود؛ اما از آنجا که بازار جهانی اثر انقباضی فدرال رزرو را پیشخور کرده، فشار سیاست افزایش نرخ بهره، آنچنان طلا را به عقب هل نخواهد داد. اهرم ثانویهای که هابرکورن علیه فلز زرد در نظر گرفته، پیشرفت لایحه مالیات جمهوریخواهان است.
پیشرفت این لایحه برای بازار سهام آمریکا یک سیگنال بسیار قدرتمند محسوب میشود؛ چراکه کاهش مالیات شرکتهای بزرگی که چرخ بازار سهام آمریکا را به گردش درمیآورند، خوشبینی سرمایهگذاران را موجب خواهد شد. تحت این شرایط سرمایهگذاران میل بیشتری به سهام پیدا میکنند و بازار طلا خلوتتر خواهد شد. خلوت شدن بازار طلا همانطور که در هفته گذشته مشاهده شد، منجر به تضعیف طلا خواهد شد؛ مگر آنکه عوامل ژئوپلیتیک به صحنه بازار بازگردند و از فلز زرد حمایت کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر