مدیرعامل بیمه سلامت: برای سال آینده به ۲۱ هزار میلیارد تومان احتیاج داریم
طاهر موهبتی در نشست خبری در رابطه با معوقات بیمارستانها و داروخانهها گفت: زمانی که به این سازمان آمدم، پرداخت معوقهها به ماه ۷ سال گذشته رسیده بود، اما اکنون قدری پرداخت شده و به ماه ۱۱ رسیده و به زودی ماه دوازدهم هم پرداخت میشود و رسماً پرونده بدهیمان در سال ۹۵ بسته خواهد شد.
وی ادامه داد: بدهی خود به داروخانهها را تا خردادماه پرداخت کردهایم و هفته آینده نیز برای دانشگاهها پرداختی خواهیم داشت به طوری که معوقهها به ۸ ماه میرسد.
وی با اشاره به اینکه اوضاع کمی بهتر شده، گفت: این وضعیت قدری به انتقال ما به وزارت بهداشت مربوط است، اما ریشه و علت این جابجایی متفاوت است، زمانی که تولیت، وزارت بهداشت باشد و منابع مالی دستش نباشد، ضمانت اجرایی برای تحقق برنامه وجود نخواهد داشت و باید پول دراختیار متولی باشد.
موهبتی ادامه داد: پول دست هر دستگاهی باشد به فراخور اعتبارش قدم برمیدارد و تجربه این چند ماه نشان داد سیاستگذاریها درست بوده است و اگر تصمیم جدیدی داشته باشیم، چیزی را تصویب میکنیم که هزینههایش تأمین شود و ۱۴ ماه تأخیر در پرداختیها توجیهی ندارد.
وی با تأکید بر اصلاح پارامترها گفت: سرانه هزینه هر فرد در سال ۹۶، ۲۶ هزار تومان است، در حالی که هزینه ما در سال ۹۵ به ازای هر نفر بیش از ۳۴ هزار تومان است و اگر در سال ۹۶، ۱۰ درصد به این رقم افزوده شود، هزینه ما برای هر نفر ۳۸ هزار تومان میشود، با این تفاوت در منابع و مصارف، سالانه ۷ هزار میلیارد تومان کسری خواهیم داشت.
وی گفت: برای بودجه سال آینده نیز حتی اگر این رقم پرداختی را فریز کنیم، باز هم ۶ تا ۷ هزار میلیارد تومان کسری باقی می ماند و بدهی انباشته شده منتهی به سال گذشته ۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که باید حل و فصل شود، یک هزار میلیارد تومان عم عدم وصول داشتیم که در مجموع رقم زیادی میشود.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران تصریح کرد: از طرفی اعداد درآمدی را باید واقعی ببینیم. ۷ درصد برنامه ششم توسعه تصویب شده که از حداقل حقوق پرداخت شود، این تأمینکننده نیاز ما نیست و برای مدیریت هزینه باید دو حرکت انجام دهیم، ما در حال حاضر با تصمیماتی که گرفتهایم مورد عتاب و خطاب قرار گرفتیم، خیلیها میگویند نباید بیمه رایگان برای بخش خصوصی نباشد، باید بخش خصوصی را پوشش دهد، در حالی که ما قانون را اجرا کردهایم و معیار ما قانون است، ما مصلحت خود را ندیدهایم.
موهبتی گفت: از چالشهایی که داریم این است هر کاری که میکنیم جلویمان را میگیرند، اما باید قبول کنیم هر جراحی درد دارد و فارغ از درگیریهای سیاسی،گاهی سلامت را به جریان سیاسی وصل میکنیم، در حالی که منافع کشور را نباید فدای منافع شخصی کنیم.
وی با بیان اینکه هیچ پولی را در حسابهای خود معطل نمیکنیم، گفت: بالغ بر ۳۵۰۰ میلیارد تومان توزیع منابع داشتهایم و اگر تخصیص آذرماه را هم بگیریم، وارد پرداخت بدهی در سال ۹۶ میشویم.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران ادامه داد: میانگین هزینههای ما و پرداختیهای ما در سال ۹۶ حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: بیمه رایگان را نباید انتخاباتی ببینیم، درست است که پیشبینی اولیه ۵ میلیون نفر بود و بعد به ۱۱ میلیون افزایش یافت، اما شاید به دلیل وضعیت ضعیف IT بوده است که پوشش خوبی نداشتهایم.
وی ادامه داد: طبق گزارش سازمان آمار ۸ میلیون نفر در کشور فاقد هرگونه بیمه هستند و اتباع خارجی هم ۱.۵ میلیون نفرند که باید همه اینها تحت پوشش بیمه سلامت بیایند.
موهبتی گفت: پیشنهاد میکنیم که ۱۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه سال ۹۷ بیمه سلامت باشد، اگر به هر دلیلی این رقم تأمین نشود، برخی رویکردها ممکن است تغییر کند و این به جامعه آسیب بزند. در کل، اجرای بیمه اجباری به ۲۱ هزار میلیارد تومان برای سال بعد نیاز داریم.
وی گفت: بودجه ۹۶، ۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به سال ۹۵ رشد ۹۵ درصدی داشته، اما نسبت به عملکرد هزینهای ۲ درصد بیشتر شده است که شاید ناشی از عملکرد مدیریتی یا واقعبینی سرانه باشد.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران در مورد آخرین اقدام برای حذف همپوشانی بیمهها گفت: اطلاعات را دستگاهها باید دراختیار ما قراردهند که این کار را نمیکنند، به همین دلیل قرار است طبق لایحه بودجه ۹۷، پایگاه اطلاعات برخط درمان ایرانیان در بیمه سلامت راهاندازی شود و ۱۹ سازمان و صندوق اطلاعات درمانی خود را به ما بدهند تا ما آنها را در این پایگاه ثبت کنیم.
موهبتی ادامه داد: با این پایگاه رسماً در سال آینده میتوانیم اعلام کنیم که دفترچه بیمه به شکل کنونی حذف میشود و مراکز درمانی از طریق این پایگاه اطلاعات خود را دریافت خواهند کرد.
وی در مورد اخبار منتشرشده مبنی بر عدم پوشش مناسب بیمه همگانی، گفت: این اخبار نادرست است، همه مراکز درمانی دولتی دفترچه بیمه سلامت را قبول میکنند و مراکز خصوصی فقط ۲۳ درصد را قبول نمیکنند، اینها افرادی هستند که بیمه همگانی رایگان دارند.
موهبتی ادامه داد: بیماران خاص نیز صددرصد تحت پوشش بیمه رایگان هستند و تمام داروخانهها نیز باید دفترچه بیمه همگانی را قبول کنند مگر اینکه مهر خصوصی داشته باشد، بنابراین اگر در زمینه ۲۴۰۰ دارویی که بیمه هستند داروخانهها دفترچه بیمه سلامت را قبول نکنند تخلف محسوب میشود و باید به ما اطلاعرسانی شود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر