دنیز بانک ترکیه اعلام کرد هیچ همکاری ای با گروه کشتیرانی متعلق به رضا ضراب، تاجر ایرانی-ترکی که در یک پرونده نقض تحریم های ایران در آمریکا در حال محاکمه است نداشته است.

ضراب در دادگاه گفته بود کمک کرده که دولت ایران از پول های خود در هالک بانک ترکیه برای خرید طلا استفاده کند و سپس آنها را از طریق دوبی به داخل کشور منتقل نماید. ضراب همچنین گفته، وی از دنیزبانک ترکیه برای برخی از این معاملات استفاده کرده است.

هالک بانک ترکیه هم بعد از این اظهارات با انتشار بیانیه ای ادعاهای ضراب در خصوص دست داشتن این بانک در معاملات غیرقانونی برای کمک به دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران را تکذیب کرده است.

واکف بانک ترکیه هم اعلام کرده که هیچگاه دخالتی در فعالیت های شبکه رضا ضراب نداشته است.

رضا ضراب در بخش دیگری از اظهارات خود در دادگاه گفته بود که واکف بانک هم در انتقال پول ها به ایران نقش داشته است.

بعد از این اظهارات، ارزش سهام واکف بانک در بورس استانبول با افت 1.6 درصدی مواجه شده است.

با توجه به وابستگی بالای بانک های ترکیه به تامین مالی دلاری، هرگونه جریمه احتمالی این بانک ها از سوی دولت آمریکا و توقف یا خروج سرمایه گذاری های خارجی از این بانک ها می تواند تبعات منفی ای بر اقتصاد ترکیه داشته باشد. از این جهت کشیده شدن پای بانک های ترک به محاکمه متهمان به دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران که در نیویورک در حال برگزاری است، بسیاری از بانک های ترکیه را نگران ساخته است.

از زمان بحران مالی ترکیه در سال 2000، بانک های این کشور توانسته اند با عملکرد مطلوبی که داشته اند برای خود شهرت خوبی در میان بازارهای نوظهور دست و پا کنند و سرمایه های خارجی فراوانی را جذب نماید.

پیش از این رسانه های داخلی ترکیه از احتمال جریمه چند میلیارد دلاری 6 بانک بزرگ ترکیه از سوی دولت آمریکا خبر داده بودند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.