پس از انفجار معدن زغال سنگ یورت آزادشهر استان گلستان که به خاطر انباشت گاز رخ داد و به علت مشکلات ایمنی تونل معدن و عدم رعایت ضوابط ایمنی و نظارت کافی روی آنها هنگام کار در این معدن تبدیل به یک فاجعه ملی با ۴۳ کشته شد. وزیر صنعت، معدن و تجارت برای رسیدگی فوری و فنی به این حادثه دستور به تشکیل کمیته حقیقت‌یاب از کارشناسان و متصدیان این بخش داد.

امروز نزدیک به هفت ماه از وقوع این حادثه می‌گذرد و همچنان کمیته حقیقت یاب وزارت صنعت، معدن و تجارت گزارشی منتشر نکرده است، در حالی که حتی دادستانی استان گلستان نیز در پیگیری قضایی خود نتیجه‌ای کارشناسی را از این حادثه منتشر کرده و در دادگاه به آن استناد کرد.

گزارش کمیته این هفته منتشر می‌شود

در پیگیری‌هایی که از جانب ایسنا برای زمان انتشار گزارش کمیته حقیقت‌یاب صورت می‌گرفت تقریبا در سه ماه گذشته وعده انتشار یک هفته‌ای گزارش را دریافت می‌کردیم که این وعده همچنان ادامه دارد؛ به طوری که وحید عابدین‌زاده - رییس اداره نظارت بر معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت - در گفت‌وگو با ایسنا، از انتشار گزارش کمیته در هفته جاری خبر داد.

وی درباره علت تاخیر غیرطبیعی ارائه‌ گزارش از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: دلیل تاخیر ارائه‌ این گزارش صرفا مسائل فنی است، چرا که بیش از یک کیلومتر زیر زمین انفجار رخ داده و کارشناسان و دست‌اندرکاران تهیه این گزارش باید تا منطقه انفجار را آواربرداری کنند و در هر مسیری که جلو می‌روند ایمن‌سازی را نیز در نظر بگیرند تا سرعت در انجام کار باعث وقوع حادثه‌ای دیگری نشود.

همه معادن زغال سنگ بازرسی شد

رییس اداره نظارت بر معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به دستور فوری محمدرضا نعمت‌زاده  -وزیر پیشین وزارت صنعت، معدن و تجارت - و پیگیری محمد شریعتمداری - وزیر صنعت، معدن و تجارت - مبنی بر بازرسی و رسیدگی به معادن زغال سنگ کشور، تاکنون همه معادن زغال سنگ مورد بازرسی قرار گرفتند و دستورات لازم به آنها در خصوص نقص‌های احتمالی و مشکلاتی که دارند اعلام شده است.

عابدین‌زاده ادامه داد: قرار است پس از اقدامات انجام شده پیگیری اصلاحات قانونی لازم از سمت دستگاه‌های متولی از معادن صورت بگیرد.

سه نوع وام به معدن زغال سنگ پرداخت می‌شود

رییس اداره نظارت بر معادن وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این که معادن زغال سنگ برای رسیدن به وضعیت مناسب و اصلاح مشکلات خود از طریق تسهیلات حمایت می‌شوند، ‌اظهار کرد: با تدابیر صورت گرفته معادن زغال سنگ می‌توانند از سه نوع وام تجهیز، آماده سازی و ایمنی برای مساعد سازی وضعیت معادن خود استفاده کنند.

در حالی خبر دریافت تسهیلات از سوی عابدین‌زاده اعلام می‌شود که در توافقی که اخیرا صندوق بیمه سرمایه‌ گذاری فعالیت‌های معدنی در وزارت صنعت، معدن و تجارت عقد کرد، شریعتمداری - وزیر صنعت، معدن و تجارت - تاکید کرده بود باید تسهیلات‌دهی به واحدهای زغال سنگ کشور باید در اولویت تسهیلات صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالتی‌های معدنی قرار بگیرد.

دیه قربانیان حادثه یورت همچنان در ابهام قرار دارد

بعد از وقوع حادثه یورت وزرای مختلف با وعده‌های مختلف در محل حادثه حاضر شدند که از جمله این وعده‌ها پیگیری پرداخت دیه به تمامی قربانیان این حادثه بود که در نهایت با آنکه بیمه آسیا پرداخت دیه به قربانیان را برعهده گرفت بعد از گذشت یک ماه اعلام کرد که این بیمه طبق قانون فقط به ۴۰ نفر از ۴۳ قربانی حادثه معدن می‌تواند دیه پرداخت کند.

این در حالی بود که در نهایت مشخص نشد که آن سه نفری که مشمول این دیه نشدند چگونه از میان قربانیان انتخاب شدند و در نهایت چه کسی پرداخت دیه آنها را برعهده گرفت.

در این ماجرا زمانی که دادستانی گلستان اقدام به اعلام نتیجه دادگاه این حادثه کرد، مدعی شد دیه تمامی قربانیان پرداخت شده است، ولی چیزی که مشخص است پابرجایی موضع بیمه آسیاست، یعنی شرکت بیمه این مبلغ را به سه قربانی باقی مانده نپرداخته و به نظر هم نمی‌رسد قصدی برای پرداخت آن داشته باشد و تنها احتمال موجود پرداخت دیه از جانب یک نهاد یا دستگاه متولی است که هیچکس تاکنون چنین موضوعی را اعلام نکرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.