روایت سردار نورالهی از «جنگ با سنگ» در «گردهرش»
به گزارش ایسنا، منطقه ایلام، سردار«اللهنور نورالهی» در مراسم بزرگداشت شهدای گرانقدر عملیات نصر ۸ اظهار کرد: امشب شب زیبایی است، شبی است که برای ما هزاران خاطره را تداعی میکند، مردانی امشب در این مکان اجتماع کردهاند که به عنوان یک معلم با وضو دستم را روی قرآن میگذارم که تعریفشان در ظرف کلمات و واژهها نمیگنجد، مردانی که از کوه محکمترند و هیچ تندبادی و طوفانی آنها را تکان نمیدهد.
دفاع مقدس مولفهی بزرگ بازدارندگی است
این یادگار دوران دفاع مقدس این بازی کردن با کلمات و استخدام واژه نیست، بیان حقایقی است که باید گفت، وظیفهی ما بیان است اگر نگوییم کمفروشی کردهایم و مدیونیم چرا؟ چون آنچه در گذشت و رقم خورد امروز مولفه قدرت بازدارندگی برای ما است، این را باید از دشمنانمان، از جیمز ماتیسها، تیلرسونها و امثال این افراد برویم و بپرسیم که با تمام عِده و عده آمدهاند اما جرات تعرض و پیشروی ندارند، مگر ۲۰۵۰ کیلومتر مرز آبی ما در دریای عمان و خلیج فارس جولانگاه ناوگان پنجم آمریکا نیست، مگر امکانات روز بر روی این ناوگان و در ۵۰ پایگاه پیرامون کشور ما تمرکز نیافتهاند اما چرا اقدام نمیکنند؟ چرا جرأت پیشروی به خودشان نمیدهند؟
آنچه از دفاع مقدس آموختهایم
وی ادامه داد: ای مردان مرد! قهرمانان تیر و ترکش خورده، پیران شیرِ نترس و بازهای شکاری امام و رهبری! این محصول تلاش و زحمات شماست، گرچه برف پیری را بر سر و صورت برخی از شما میبینم اما به دریا رفته میداند مصیبتهای طوفان را، و مردان روزهای سخت شما را میشناسد، من یک نظارهگر بر حماسههای شما بودهام، روایتم را از لابلای کاغذها، کتابها و روزنامهها نخواندهام که بازگو کنم، من دیدهام و میگویم، شما شیرید و شناسنامهی شیر باطلشدنی نیست، شما همان بازهای شکاری هستید که وقتی به تفسیر «محمدتقی قاسمی» وقتی روی دشمنانتان عقاب میشدید هم چنگالتان بسیار تیز بود و هم شعاع پروازتان خیلی بالا بود، اگر بخواهم از واژهای برای توصیف شما مالک اشترها و مردان روزهای تشخیص مرد از نامرد به کار بگیرم، به توصیف مالک اشتر از زبان علی اشاره میکنم که فرمودند: « اگر بگویم کوه بود کوهی استوار و اگر بگویم سنگ بود سختتر از صخرهی سما، اوج بلندی و ارتفاع آن تا آنجا بود که هیچ روندهای به راسش نمیتواند برسد و هیچ پرندهای را یارای پریدن به آنجا نیست.»
«گردهرش » شناسنامهی شجاعت و پایمردی
معاون دانشگاه امام حسین(ع) با اشاره به عملیات نصر 8، گفت:فتح گردهرش آن روز هم سخت و هم دارای اهمیت بود و لشکر امیرالمومنین(ع) در آنجا شاهکاری را فتح کرد، که یکی از فرازهای زیبای آن جنگ با سنگ بود، ثیپهایی که در منطقه بودند تیپ ۳۹ از سپاه یکم ارتش عراق مسئولیت گردهرش را داشت و ثیپهای ۷۴ ، ۷۷ و ۸۳ ماموریت پیدا کردند وقتی که بچههای امام و فرزندان ایلام و ایران گردهرش را تصرف کردند عملیات دشمن بسیار جدی و همهجانبه شروع شد.
اعتراف جیمزماتیس به عبث بودن طرح «گزینه نظامی روی میز است»
وی با بیان اینکه پیروزی آینده را باید از پل گذشته به دست آورد، اظهار کرد: امروز حماسهی گذشته قدرت بازدارندگی را برای ما به ارمغان آورده است، 29 سال از پایان جنگ گذشته اما وزیر جنگ آمریکا جیمز ماتیس که تمام زندگی خود را وقف آرمان نظامیگری به ترامپ میگوید ایران تاریخی حماسی دارد و مطرح کردن گزینهی نظامی روی میز است برای ایران معنا ندارد و عبث و بیهوده است که دلیل آن خوش درخشیدن ملت ایران و در راس ان شهدایی است که به تاریخ ما محتوا دادند و تاریخ ما را خواندنی کردند.
ایلام پایتخت شهادت است
معاون دانشگاه امام حسین(ع) با بیان اینکه تاریخ حماسه خواندن غیرت و شجاعت در وجود انسان نهادینه میکند و انسان را زنده میکند و حیات طیبه میدهد، تصریح کرد:در گردهرش فرزندان ایلام بزرگ که پایتخت شهادت است وبا 3000 و 300 هزار نفر جمعیت سالهای جنگ بعد از صفهان و قم رتبهی سوم شهادت را در کشور دارد به بهترین وجه درخشیدند.
«یادهای یادگار» الگویی موفق برای نویسندگان دفاع مقدس
نورالهی ادامه داد:مردانی در ایلام هستند که اگر قلمبه دستی درست قلم بزند و آن را بنویسد آن چنان خواندنی است که باید گفت جزو نوادرند که کتاب یادهای یادگار به قلم نویسنده و شاعر بزرگ ایلامی «محمدعلی قاسمی»از این گونه است. یادگارهای ایلام در بیان و توضیح یک سطر و دو سطر نمیگنجند، فرقی بین شهدا نیست اگر ما اسم بعضی را میبریم این نمونه از کل است، همهی شهدا بزرگاند اما مقیاسها متفاوت است.
جنگ با سنگ چگونه رقم خورد؟
نورالهی عملیات فرزندان ایلام در عملیات نصر 8 را این گونه شرح داد:
«بعد از حضور بچههای ایلام و لشکر مقتدر امیرالمومنین و فداکاریهای آنان در کربلای 4 که سرنوشتش یک سرنوشت خاص بود و کربلای 5 در سال 65 که آن توانمندیها از بچههای ما جلوه پیدا کرد و در کربلای 1 که ستونی از تاریخ حماسهی این لشکر رقم خورد در سال 66 وارد شرایط جدیدی شدیم.
شرایط ما در سالهای آخر جنگ شرایط خاصی بود و روزهای آن را باید با دقت مطالعه کرد چون جنگ هر چه فرسایشی و طولانی میشود تاکتیکها تغییر میکنند و باید روشهای جدید ابداع و از هنر جدید استفاده و ابزار جدید را جایگزین کرد.
در سال 66 لشکر امیرالمومنین به خاطر شجاعت و شهامتهایی که در سال 65 از خودش نشان داده بود، وارد حوزهی جدیدی به نام"جنگ در کوهستان" شد. 25 فرودین 66 به منطقه کردستان احضار شدیم.
جنگیدن در کوه با زبان آسان و پشت تریبون خیلی سهل است. بر اساس روش آفند پدافند باید جابجا میشدیم. وقتی توانمندی، شجاعت و مقاومت بچههای ایلام دیده شد، همهی مسئولان تراز اول سپاه به این نتیجه رسیدند که لشکر امیرالمومنین در منطقه بماند و در عملیات بعدی حضور پیدا کند.
محسن رضایی، شمخانی، شهید شوشتری، همه از بچههای ایلام برای حضور در منطقه درخواست کردند، وقتی بچههای ولایتمدار ایلامی هم تاثیرشان را در جبهه غرب نشان دادند، احساس تکلیف کردند و ماندند.
کربلای 10 را پشت سر گذاشتیم و با فاصلهی اندک ضمن اینکه منطقه را تثبیت کردیم و عملیات نصر 4 را در 31 خرداد 66 در منطقهای انجام دادیم وبرای دیپلماتها و سیاسیون شرایط مساعدی فراهم شد، علیاکبر ولایتی میگوید: «وقتی این عملیات انجام و فتح شهر ماووت انجام شد ما با صلابت و قدرت در سازمان ملل حرف میزدم، قبل از آن خیلی محتاط بودم.»
عملیات نصر ۴ در حساسترین نقطه و مخاطرهانگیزترین نقطه یعنی رویدوقلو انجام شد، رودخانه قلعه چولان، این منطقه را به دو بخش شرق و غرب تقسیم میکند که در آن، ارتفاعات گامو، آمدین، ژاژیله، اسپیدار، دوقلو، قشن، و گلان واقع شدهاند .
ماموریت دوقلو را به ما دادند، ولی فرماندهان شجاع و همین لشکر مقتدر امیرالمومنین دوقلو را هم فتح و هم تثبیت کرد. یگانی را آوردند که چند روز کوتاه نفسی بکشیم، وقتی بنده و آقای کرمی با سردار شوشتری مذاکره کردیم تا دوقلو را تثبیت کنند، شهید شوشتری آدم شجاع و عادلی بود وقتی دید ۷ شبانهروز است که دوقلو را گرفتیم، سرش را پایین انداخت، شوشتری از سنگر بلند شد رفت بیرون، من به آقای کرمی گفتم: میدانی چرا آقای شوشتری بلند شد؟ گفتم: چون ایشان هیچ یگانی در دستش نیست.
رفتم پیش آقای شوشتری گفتم: حاجی ما تعدادی نیروی آماده داریم و پایین میرویم و هر شکلی شده مقاومت میکنیم، تا هر وقت شما تصمیم میگیری؟ جلو آمد. بوسهای زد و گفت: هر کاری که صلاح میدانید انجام دهید.
شهید علی غیوری روی قلوی سمت راست رفت، علیزمان عسکری روی قلوی سمت چپ رفت. حاج قاسمی ۲۲ نفر را برای ما فرستاد بیشتر در دسترسش نبود، قاسمی مکانیک را از چالهی گریس و تعویض روغن بیرون کشیده بود و فرستاده بود.
حماسه بزرگ علی غیوری و شهدای همراه ایشان آن شب آن عاشورا را به پا کردند قابل توصیف نیست. علی غیوری با ۱۱ نفر که از چالهی گریس به منطقه آمده بودند در مقابل یک گردان مقاومت کرد.
اما روز بعد ساعت ۴ بعد از ظهر، رفتیم بالای قلوی راست، نماز جماعت خواندیم، ساعت ۴ روز دوم علی غیوری گفت: ما کمبود برای گرفتن وضو آب نداریم، با او مزاح کردم و گفتم در این شرایط باید تیمم کرد، علی گفت: حیفم میآید با وضویی که دیشب نماز خواندم، نماز صبح و ظهر و عصر امروز را هم اقامه کردهام.
در آنجا کربلایی برپا بود، اگر میخواستیم مجروحان را انتقال بدهیم، کسی که امکان ماندنش بود در اولویت بود، چرا؟ چون انتقال مجروح در شیب ۷۸ درجه در سرازیری با قاطر کار هر کسی نیست، نه مهمات داشتیم، نه آذوقه و باید گردهرش را حفظ میکردیم، در آنجا بود که جنگ با سنگ رقم خورد، آنجا نارنجک ما محدود، گلوله سلاح سبک ما محدود بود، سلاح عدواتی که نداشتیم، قاطرچی که نمیتوانست توپ بالا بیاورد، خمپاره هم بالا میبردیم، اما مگر چند گلوله را میتوانستیم بالا ببریم ؟ چند تا میتوانستیم بزنیم؟ دشمن آتشی را روی گردهرش گرفته بود، روبروی "قمیش"، پیچی بود که به پیچ شهدا معروف شده بود، خدا میداند چه تعداد شهید روی هم از تیپ امیرالمومنین لشکر ۲۱ امام رضا ، لشکر ۵۷ ابواالفضل و تیپ ۱۲ قائم سمنان انباشته شده بود، در این شرایط ثیپ ۷۷ عراق در پاتک روز سوم، خود را نزدیک ارتفاع رسانده بود، اول صبح پاتک کرد که بالا بیاید، اگر بالا میآمد باید ضلع چپ منطقه را تخلیه میکردیم، آنجا بچهها ابتدا تکتک نارنجک میزدند وقتی وضعیت وخیم شد و دشمن پی برد آذوقه ما محدود است کشید بالا، خدا میداند بچهها با سنگ حمله کردند و دشمن را عقب راندند.»
دفاع مقدس میراث بزرگ فرزندان امام است
سردار نورالهی در ادامه گفت: این میراث بزرگ توسط فرزندان امام رقم خورد و ما به عنوان یک قدرت بازدارنده این میراث را در اختیار داریم و دشمن با این آگاهی از ما حساب میبرد، امروز حرکاتی میشود که ما باید جایگاه خود را پیدا کنیم و نگوییم به ما چه مربوط است و خدای ناکرده بیتفاوت باشیم.
وی گفت: مقام معظم رهبری به شما مینازد و میفرماید «عنصر بازدارنده و قدرت بازدارندهی ما این ملت است و این ملت با روحیه، تفکر و اقدام و مدیریت جهادی میتواند هر مانعی را از سرراه بردارد و این شدنی است» اما بعضیها میگویند نمیشود. ما با خون جوانان این سرزمین ۱۵ هزار مترمربع از خاک کشور یعنی یک صدم خاک ایران پس گرفتیم و برای آن ۲۲۳ هزار شهید دادیم که ۲۱۰ هزار نفر آنان مربوط به دفاع مقدس است،یعنی ما برای هر کیلومتر از این ۱۵ هزار کیلومتر خاک آزاد شده، ۱۴ شهید ، ۴۴ جانباز و سه آزاده تقدیم کردهایم.
چه کسانی کم آوردهاند؟
این یادگار دوران دفاع مقدس ادامه داد: در حال حاضر 4600 شهید مفقودالاثر داریم و پداران و مادران و فرزندان و همرزمان شهدا کم نیاوردهاند و بر سر پیمان هستند.
باید از زیرسوال رفتن تفکر و مدیریت جهادی نگران باشیم
معاون دانشگاه امام حسین(ع) گفت: 40 سال از پیروزی انقلاب گذشته و آمریکا هیچ غلطی نکرده است، امروز ایران بعد از آمریکا، روسیه و چین چهارمین قدرت موشکی دنیا است و ترامپ هم بزرگترین فراز صحبتش این است که ایران دارد موشک قارهپیما میسازد و باید برای آن فکری کرد، آقای فرانس رئیس اتاق جنگ ناتو اعلام کرده که هم اکنون ۱۱۰ پایگاه موشکی آفندی ایرانیها فعال است و ۵۰ پایگاه اصلی ما در اطراف کشور ایران در آماج و تیررس موشکهای ایران است.نباید ازشانتاژهای آمریکا نگران بود، بلکه باید نگرانی ما این باشد که خودمان تفکر، روحیه و اقدام جهادیمان زیر علامت سوال قرار گیرد.
امروز آمریکا با ایرانی قویتر از گذشته روبرو است
وی تاکید کرد: آنانکه آن حماسهها را خلق کردند آمادهی خلق حماسههای جدید هستند اما در آن روز ما یک فرمانده داشتیم از او فرمان میبردیم که وقتی در عملیات کربلای 4 شکست خوردیم، محسن رضایی به امام گزارش داد که کار سخت است و عملیات لو رفته که امام فرمود بروید و در همان نقطه نبرد کنید .وقتی امام دستور داد عملیات کربلای ۵ با فاصلهی ۱۵ روز انجام و آن حماسه خلق شد، امروز هم نایب آن امام و خلف صالح آن امام در همان جایگاه قرار گرفته و با همان درایت و صلابت و سیاست راه را ادامه میدهد و آمریکا و اذناب آن ضعیفتر شدهاند و ما قدرتمندتر شدهایم و امروز هم باید گوش به فرمان رهبری باشیم چون فرمان او درمان دردها و عامل پیش برنده در همه صحنهها است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر