فشار آمریکا برای کاهش خرید نفت از ایران؛ کره قبول کرد، لهستان نه
به گزارش فارس، در حالی ایران به دلیل کاهش تولید، صادرات نفت خام و میعانات خود به بازار آسیا را کاهش داده است که براساس آمارهای ارائه شده از سوی مراکز بین المللی انرژی واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه اکتبر نسبت به ماه پیش از آن 9.5 درصد کاهش یافته است.
کره جنوبی، یکی از مشتریان مهم آسیایی نفت ایران، در ماه اکتبر 1.65 میلیون تن، معادل روزانه 390 هزار و 675 بشکه نفت از ایران خریداری کرده است.
این رقم 9.5 درصد نسبت به 1.83 میلیون تن ماه سپتامبر کاهش نشان می دهد، اما همچنان حدود 83 درصد بالاتر از مدت مشابه سال گذشته است.
برخی از مراکز مطالعاتی انرژی می گویند عمده ترین علت کاهش خرید نفت کره جنوبی از ایران فشار های آمریکا به این کشور است و حتی سفر رئیس جمهور آمریکا به این کشور بی تاثیر نبوده و ظاهرا آمریکا متعهد شده است تا نیاز هیدروکربوری کره جنوبی را در صورت عدم خرید از ایران تامین کند.
ظاهرا فشارهای آمریکا به مشتریان نفتی ایران محدود نمی شود بلکه این کشور به مشتریان اروپایی نیز فشارهایی وارد آورده است تا خرید نفت خود از ایران را کاهش دهند.
آمریکایی ها که می دیدند لهستان در حال تبدیل شدن به بزرگترین خریدار نفت سنگین ایران در اروپا هستند هم اکنون دست به کار شده و قراردادهای صادراتی با خریداران نفت این کشور منعقد کرده اند.
جاب اینجا است که لهستانی ها از این فرصت استفاده کرده و دنبال گرفتن تخفیف از آمریکایی ها هستند تا ضمن عدم خرید نفت از ایران که مورد توجه آمریکایی ها است بتوانند از تخفیف نیز بهره مند شوند.
اما به هر حال این روند مانع از خرید نفت ایران توسط لهستانی ها نشده است و در شرایط فعلی به دلیل بالا گرفتن اختلافات دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق بر سر انتقال و ترانزیت نفت، تقاضا برای انواع نفت خام های ترش در بازار اروپا بالا گرفته و در راستای این سیاست افزایش تقاضا شرکت PKN Orlen لهستان بار دیگر خواستار خرید نفت از ایران شده است.
شرکت PKN Orlen که در کنار دومین شرکت پالایشگر نفت لهستان به نام لوتوس در سال 2017 میلادی دو محموله یک میلیون بشکه ای نفت از ایران خریداری کرده که پس از خرید و تست این محموله ها بار دیگر برای خرید تک محموله نفت از شرکت ملی نفت ایران اظهار تمایل کرده است.
بنابر اعلام این منابع نفتی، شرکت PKN Orlen یک محموله نفت ایران را برای بارگیری در روز روزهای 25-24 نوامبر خریداری کرده و این خرید در راستای متنوع سازی سبد تامین نفت لهستان انجام گرفته است.
در شرایط فعلی لهستان به شدت به نفت اورال روسیه وابسته است اما دو پالایشگر نفتی این کشور به آرامی شروع به متنوع سازی منابع عرضه نفت خود کرده و میزان صادرات نفت روسیه از پایانه پریمورسک، یعنی جایی که بیشترین میزان بارگیری نفت اورال از آنجا انجام میشود، به دلیل انجام عملیات تعمیرات پالایشگاهی در ماه جاری میلادی به شدت کاهش یافته است.
از سوی دیگر درحالی لوتوس PKN Orlen لهستان مذاکرات برای خرید بلندمدت نفت از ایران را در دستور کار قرار داده که سایر پالایشگران بلوک شرق اروپا همچون شرکت مجارستانی Mol، شرکت دولتی بلاروس BNK و شرکت OMV اتریش و ... در کنار لوتوس برای نخستین بار در طول یکسال گذشته تاکنون اقدام به واردات نفت از ایران کردهاند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر