به گزارش ایسنا، در جریان زلزله اخیر در مناطق غربی کشور شبکه بانکی در کنار تسهیلات و کمک‌های نقدی و غیرنقدی خود که برای مناطق آسیب‌دیده در نظر گرفته بود با مصوبه هیات وزیران مکلف به پرداخت رقمی حدود ۶۵۹ میلیارد تومان تسهیلات ارزان‌قیمت شد، البته در کنار این موضوع کمیسیون اعتباری بانک مرکزی نیز پرداخت تسهیلات ۱۰ میلیون تومانی قرض‌الحسنه را به تصویب رسانده بود.

در مجموع با اعلام اخیر بانک مرکزی قرار بر این شده تا مبلغ ۷۶۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت با سود و کارمزد ۴ درصد در مناطق روستایی و ۵ درصد در مناطق شهری توسط بانک‌های تعیین‌شده به آسیب‌دیدگان ناشی از زلزله استان کرمانشاه پرداخت شود.

براساس اعلام بانک مرکزی بانک‌های ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، مسکن و کشاورزی به عنوان بانک‌های عامل پرداخت تسهیلات مربوطه معرفی شده‌اند.

اعطای تسهیلات توسط این بانک‌ها صرفا با معرفی متقاضی یعنی کسی که ساکن در مناطق آسیب دیده زلزله است از طریق معرفی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قابل پرداخت خواهد بود.

در اعطای این تسهیلات بدهی‌های احتمالی آسیب‌دیدگان به بانک‌ها و یا چک‌های برگشتی‌ای که احتمالا داشته باشند نمی‌تواند مانع از دریافت این تسهیلات برای آنها باشد.

تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت در نظر گرفته شده برای بازسازی اماکن مسکونی روستایی، بازسازی اماکن مسکونی شهری، تعمیر اماکن مسکونی شهری، روستایی و تجاری و همچنین تامین لوازم خانگی و سایر هزینه‌های ضروری پرداخت می‌شود.

در کنار تسهیلات ارزان‌قیمتی که برای مناطق زلزله‌زده در نظر گرفته شده است شبکه بانکی براساس مصوبه کمیسیون اعتباری بانک مرکزی مکلف است نسبت به امهال دو ساله تسهیلات اعطایی قبل از وقوع حادثه به افراد آسیب‌دیده از زلزله اعم از تولیدی و غیرتولیدی در شهرها و روستاها اقدام کند که البته این افراد نیز باید از سوی ستاد حوادث غیرمترقبه استان کرمانشاه به بانک‌ها معرفی شوند.

از سوی دیگر همراه با تسهیلاتی که قرار است شبکه بانکی پرداخت کند طبق مصوبه هیات وزیران قرار بر این شد تا حدود ۲۸۱ میلیارد تومان نیز از منابع بودجه‌ای و از طریق سازمان برنامه و بودجه برای این آسیب‌دیدگان در قالب کمک‌های بلاعوض پرداخت شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.