به گزارش ایرنا، پس از چند روز رشد مداوم، شاخص بورس امروز وارد مرحله اصلاح و استراحت شد و اندکی عقب نشینی کرد.

معاملات کم حجم و کم رمق همراه با کاهش معاملات از ویژگی های دیگر بازار امروز بود.

در معاملات امروز 547 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش یک هزار و 265 میلیارد ریال در 53 هزار و 910 نوبت خرید و فروش شد.

همه شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز امروز قرمزپوش بودند. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) که در آن ارزش سهام شرکت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، 19 واحد و شاخص کل (هم وزن) که در آن ارزش و وزن همه شرکت های بزرگ و کوچک در محاسبه شاخص کل، یکسان در نظر گرفته می شود، 36 واحد افت کرد.

شاخص قیمت (هم وزن) که بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس است، 28 واحد و شاخص آزاد شناور که بیانگر آن بخش از سهام شرکت هاست که قابل معامله در بورس باشد، 49 واحد کاهش یافت.

شاخص بازار اول که به شرکت هایی اختصاص دارد که از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، 26 واحد و شاخص بازار دوم بورس 221 واحد پایین آمد.

گروه فلزات اساسی در معاملات امروز صدرنشین بورس شد. در این گروه 89 میلیون سهم به ارزش 189 میلیارد ریال داد و ستد شد.

گروه خودرو به ارزش 173 میلیارد ریال و شیمیایی به ارزش 116 میلیارد ریال جایگاه های بعدی را به خود اختصاص داد.

در رده چهارم، گروه محصولات فلزی با معاملاتی به ارزش 98 میلیارد ریال جای گرفت. گروه فراورده های نفتی با معاملاتی به ارزش 79 میلیارد ریال رده پنجم را از آن خود کرد.

نمادهای فاراک (ماشین سازی اراک) که امروز بازگشایی شد، فملی (ملی صنایع مس)، همراه (ارتباطات سیار ایران) و شبندر (پالایش نفت بندرعباس) با افت خود بیشترین سهم را در افت شاخص ایفا کردند، اما وبلمت (بانک ملت)، جم (پتروشیمی جم) و رمپنا (مپنا) با تاثیر منفی مانع کاهش بیشتر نماگر بازار سرمایه شدند.

بیشترین رشد قیمت در معاملات نیز به شسینا (صنایع شیمیایی سینا)، ختور (رادیاتور ایران) و خشرق (الکتریک خودرو شرق) تعلق گرفت، در مقابل، فاراک (ماشین سازی اراک) و غچین (کشت و صنعت چین چین) با بیشترین کاهش قیمت مواجه شدند.

**نماد فرابورس نیز امروز با افت سه واحدی به رقم 968 واحد قرار گرفت.

در معاملات امروز 256 میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش 968 میلیارد ریال در 41 هزار نوبت خرید و فروش شد.

بیشترین سهم در رشد شاخص آیفکس (فرابورس) به زاگرس (پتروشیمی زاگرس)، میدکو (هلدینگ معدنی خاورمیانه) و دماوند (تولید نیروی برق دماوند) تعلق داشت.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.