امید کرمانی‌ها: انتخاب استانداران در دولت دوازدهم مورد توجه فعالان عرصه سیاست است؛ از یک طرف اصولگرایان منتظرند تا با توجه به نحوه انتخاب مدیران ارشد استانی نمره به میزان اعتدال گرایی دولت جدید بدهند و عیار اعتدال را نسبت به دولت یازدهم بسنجند؛ از طرفی اصلاح طلبان منتظرند ببینند وزیر کشور روحانی چه کسانی را به عنوان استاندار انتخاب می کند، آیا آنها همان هایی هستند که رئیس جمهور وعده داد و گفت کسانی می آیند که در اجرای برنامه و دفاع از سیاست های دولت پاشنه ها را ور می کشند و در میدان ظهور و بروز جدی دارند یا وضعیت نسبت به دولت یازدهم تفاوتی نمی کند. 

وزارت کشور برای انتخاب استانداران اعلام کرد که اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل را ملاک برگزیدن افراد نمی داند چون راه حل مشکلات کشور داشتن مشی اعتدالی است، در نخستین گام تغییر استانداران نیز این وزارتخانه اقدام به جابه جایی بعضی از آنها کرد، این اقدام نزد اهل سیاست به ویژه اصلاح طلبان تعبیر چنین شد که قراری به ورود افراد جدید به این عرصه نیست و اگر این افراد قوی بودند چرا در محل مأموریت قبلی خود ابقا نشدند.

اما به این قضاوت زودهنگام هفته گذشته محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت پاسخ داد و گفت: «تعدادی از استانداران در سمت استانداری با دولت همکاری نمی کردند، اما بعضی ظرفیت مدیریتی داشتند و دولت از عملکردشان راضی بود؛ اما نیاز بود برای آن استان، استاندار جدیدی معرفی شود. از این رو استاندار قبلی در حوزه دیگری به فعالیت خود ادامه می‎دهد؛ این امری معمول است.»

اما آیا وزارت کشور به همین تغییرات اکتفا خواهد کرد؟ سئوالی است که سید سلمان سامانی سخنگوی وزارت کشور به آن پاسخ منفی داد و گفت تغییرات دیگری هم در راهند که به مرور برای هیأت دولت ارسال می شوند تا رأی اعتماد بگیرند و روال قانونی انتصاب آنها کامل شوند. او این پیام را هم به منتقدان داد که وزارت کشور پیام آنها را می شنود و در تصمیم گیری ها لحاظ می کند.

مشروح گفتگوی خبرآنلاین با سخنگوی وزارت کشور را در ادامه بخوانید.

****

*تاکنون در دولت دوازدهم چند استاندار تعیین تکلیف شده اند و آیا انتصاب استانداران در دولت دوازدهم به پایان رسید یا ادامه خواهد داشت؟ 

دولت دوازدهم درباره تعیین استانداران جدید 12 مصوبه داشته است. تغییرات ادامه دارد. براساس ویژگی های استان های مختلف و ارزیابی های وزارت کشور از افراد، پیشنهادهای دیگری هم جمع بندى شده است که به مرور برای دولت ارسال می شود.

*برخی جریانات و جناح های سیاسی به نحوه انتصاب استانداران انتقاد می کنند، چقدر این انتقادها را وارد می دانید، منتقدان می گویند انتخاب افراد به عنوان استانداران دولت دوازدهم آن طور نبوده که انتظار می رفت، پاسخ وزارت کشور چیست؟

رویکرد وزارت کشور در بحث انتخاب استانداران براساس شاخص هاى مشخص است. یعنی ما براساس شاخص ها افراد را پیشنهاد کرده ایم. استانداران دولت یازدهم که تاکنون در استان های دیگر منصوب شدند، افرادی هستند که در این چهار سال توانستند در شاخص های مورد نظر، امتیازات خوبی کسب کنند و با توجه به اینکه در مدت ماموریتشان در کار خود موفق بودند و ارتباطات شان با سطوح ملی مدیریت کشور برقرار است، می توانند نقش آفرینی خوبی داشته باشند. البته افراد جدیدی هم به دایره استانداران اضافه شدند. قطعا افراد جدید دیگری هم در ادامه به جمع استانداران دولت دوازدهم اضافه خواهند شد ولی آنچه برای ما حائز اهمیت است، فرایند انتخاب افراد به عنوان استانداران دولت دوازدهم است که براساس ملاک ها و شاخص ها انجام مى شود. ما افراد منتخب را شناسایى و به دولت پیشنهاد می دهیم و هیات وزیران هم بعد از استماع استدلال های وزارت کشور و بررسی هایی که در سطح دولت انجام مى شود به افراد پیشنهادی ما رأی اعتماد می دهند.

*آیا  جوانان هم در جمع استانداران هستند یا خیر؟

آقای سالاری استاندار گیلان متولد سال 1355 است. تعدادى از استانداران نیز متولد دهه چهل هستند. قطعا ملاک جوانی برای جایگاه های مختلف تعریف متفاوتی دارد. قطعا همه صاحب نظران این نکته را تأیید می کنند که بازه سنی که به آن جوان اطلاق می شود برای یک ورزشکار یا دانشجو و یک مدیراستانی که در سطوح کلان ملی نیز نقش آفرینى دارد کاملا متفاوت است. نمى توان براى همه اینها یک سن خاصی را مدنظر داشت ولی رویکردمان این است که بتوانیم سر جمع از ظرفیت های موجود به نحوه شایسته استفاده کنیم و همچنین بتوانیم کادرسازی کرده و در بدنه وزارت کشور از بخشداریها تا بالاترین سطوح مدیریتى از نیروهای جوانتری استفاده کنیم.

*دیدگاه برخی منتقدان این است اگر استانداری در یک استانی موفق بود، چرا جابه جا شد؟ چرا در همان استان محل مأموریتش در دولت یازدهم نماند و تثبیت نشد؟

اینکه دوره مدیریتی، چهارساله طراحی شده، بر مبنای یک اصل علمی اثبات شده است. شاید در مباحث کلان و راهبردی چنین مسئله ای نباشد ولی در مدیریت اجرایی فرد باید خلاقیت از خودش نشان دهد و با تصمیماتی که می گیرد بتواند محیط را سازماندهی کند و با ایده های خودش به پیش ببرد بنابراین 4 سال مدت زمان خوبی است که فرد بتواند هر آنچه ایده جدید داشته در سطح یک استان پیاده کند و نتیجه اش را شاهد باشد. اینکه بعد از یک دوره زمانی از مدیران در محیط های دیگری استفاده شود قطعا می تواند پویایى و حرکت هاى جدیدى را در پى داشته باشد.

*آقای روحانی رئیس جمهوری خردادماه در ضیافت افطار با وزرا، معاونان و استانداران و مدیران سازمانهای دولت انتقاد کرد و گفت بعضی آن طور که باید در دفاع از عملکرد دولت یازدهم پاشنه ها را ور نکشیدند و وارد میدان نشدند در انتصاب هایی که برای استانداران دولت دوازدهم انجام می شود آیا این مسئله مورد توجه قرار می گیرد؟

 قطعا یکی از شاخص های مهم ما اعتقاد عملی به سیاست ها و برنامه های دولت دوازدهم است. استاندار مجری سیاست های عمومی کشور در سطح استان خواهد بود و پیش شرط این اجرای صحیح هم اعتقاد عملی و التزام عملی به سیاست ها و برنامه های دولت است.

*در مجموع فکر می کنید تغییرات استانداران چقدر طول می کشد آیا تا پایان پاییز تمام انتصاب ها انجام خواهد شد؟

ما تلاش خود را انجام می دهیم تا ضمن آنکه این پروسه هرچه سریعتر به انجام برسد، با دقت عمل و رعایت نکاتی که باید در این تغییرات مدنظر قرار بگیرد این کار انجام شود. البته براساس بررسی هایی که داشتم نسبت به سایر ادوار و مدت زمان تغییر استانداران با شروع دولتها، دولت دوازدهم تاکنون پیشتاز است.

*آیا این انتقادهایی را که به نحوه انتصاب استانداران انجام می شود، بررسی کردید؟

هر انتقادی که نسبت به عملکرد مجموعه وزارت کشور انجام می شود، بررسی می شود. قطعا انتقادهایی که دقیق و سازنده باشد، می تواند به ما کمک کند تا در تصمیم گیری های مان به آن نکات توجه بیشتری داشته باشیم و خود را ارتقاء دهیم. ما از هر گونه نظرى که موجب بهبود امور شود استقبال می کنیم.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.