به گزارش اتاق بازرگانی تهران،  مسعود خوانساری، رییس اتاق بازرگانی تهران در این مراسم گفت: بعد از برجام، بیش از ۲۰۰ هیات تجاری به ایران آمد و اتاق تهران میزبان بیش از ۶۰ هیات بود. اما باید اذعان کرد که تاکنون توفیقات عملی و اجرایی به اندازه رفت و آمد هیات‌ها نبوده است. اگرچه طبق آخرین گزارش کمیسیون اروپا، حجم تجارت بین دوطرف در شش ماه ابتدایی سال میلادی نزدیک به دوبرابر شده است ولی انتظار ما بیش از این رقم‌هاست.

وی ادامه داد: طبیعتا دو مشکل جدی برسر این راه وجود دارد: یک مساله خارجی است که بعد از آمدن آقای ترامپ، مشکلات و نگرانی‌های برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است. مساله بعدی هم مشکلات داخلی ایران به دلیل تحریم‌ها و سوءمدیریت‌های گذشته بوده است. این مسایل باعث شد اشکالاتی در سیستم بانکی و اقتصاد کشور داشته باشیم.  

خوانساری تاکید کرد: بعد از انتخاب آقای روحانی به عنوان رییس‌جمهور، اقتصاد کشور ثبات نسبی پیدا کرد. تورم ایران از ۴۰ درصد به زیر ۱۰ درصد رسیده و زمینه‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری فراهم شد.

به گفته او، چند قرارداد بزرگ منعقد شده است که یکی از آنها قرارداد توتال بوده است. طی این مدت قراردادهایی هم با شرکت‌های خودروسازی خارجی بسته شده است.  

خوانساری ادامه داد: اتاق تهران تمام تلاشش این بود که بتواند نیازهای سرمایه‌گذار خارجی را شناسایی کند و مطالبه‌گری از دولت را افزایش دهد. خوشبختانه دولت هم توجه بیشتری به بخش خصوصی در چهار سال گذشته داشته است. طی همین روابط در اتاق توانستیم مشکلاتی بخش خصوصی که در ارتباط با بیمه و مالیات وجود داشت را تا حدودی حل و فصل کنیم.  

براساس صحبت‌های رییس اتاق تهران، اقدام دیگری که در اتاق تهران انجام شد، راه‌اندازی مرکز داوری بود. او گفت: ما معتقدیم چنانچه اتاق بازرگانی بتواند اختلافات بین صاحبان کسب‌وکار را بررسی کند، هم سریع‌تر به اختلافات رسیدگی می‌شود و هم این روند هزینه کمتری برای طرفین قرارداد در بر خواهد داشت.

وی اضافه کرد: اقدام بعدی، راه‌اندازی مرکز جذب سرمایه‌گذاری خارجی بود که خانم فریال مستوفی، عضو عیات نمایندگان اتاق تهران، مسئولیت آن را برعهده دارند. اولین کار صورت گرفته در این مرکز، بررسی قانون فعلی جذب سرمایه‌گذاری خارجی بود. دومین اقدام، شناخت پتانسیل و طرح‌های داخلی آماده برای سرمایه‌گذاری خارجی بود.  

خوانساری در صحبت‌هایش به مشکل رتبه‌بندی ایران در شاخص‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: وضعیت ایران در شاخص‌های بین‌المللی در ارتباط با آزادی اقتصادی، فساد اداری و اقتصادی، تورم، محیط کسب‌وکار مطلوب نبوده و نیست. خوشبختانه با دعوت از موسسه‌هایی مانند فریزر در مسیر حل این مشکلات هستیم. به این شکل آنها می‌توانند ساختار اقتصادی ایران را بررسی کنند و با شناخت بیشتر از اصلاحات اقتصادی انجام شده و ارائه راهکار برای مشکلات موجود، مسیر بهبود رتبه ایران را هموار کنند ... همچنین موسسه پرایس‌واترهاوس‌کوپرز (PwC) هم به دعوت اتاق تهران، در ایران حضور پیدا کرد.  

رییس اتاق تهران، در ادامه سخنرانی‌اش به دستاوردهای اخیر ایران اشاره کرد و گفت: با تعداد زیادی از بیمه‌های معروف دنیا ارتباطات خوبی برقرار کرده‌ایم. هم‌چنین سعی داریم موافقتنامه‌های مختلفی با آنها به امضا برسانیم. ضمن این که در ماه گذشته بیش از ۳۰ میلیارد دلار خط اعتباری توسط کره، اتریش، چین، دانمارک به ایران داده شد و قطعا رقم‌ها بیش از این افزایش پیدا خواهد کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.