رقابت انگلیس و آمریکا بر سر هواپیما

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۲۶۴۰۱۰ سایت-خوان

«مایکل فالون» وزیر دفاع انگلیس روز چهارشنبه در پی تصمیم وزارت بازرگانی آمریکا مبنی بر اعمال تعرفه سنگین علیه شرکت هواپیماسازی &#۳۹;بمباردیه&#۳۹;، هشدار داد این تصمیم آینده همکاری‌های دفاعی انگلیس با شرکت هواپیماسازی &#۳۹;بوئینگ&#۳۹; را در معرض خطر قرار می‌دهد.

به گزارش ایرنا، منابع انگلیسی روز چهارشنبه گزارش دادند که شرکت هواپیماسازی بوئینگ با طرح شکایتی به وزارت بازرگانی آمریکا ادعا کرده که شرکت هواپیماسازی بمباردیه برای به دست گرفتن بازار صادرات، دامپینگ کرده و از سوی دولت انگلیس و کانادا، سوبسید دریافت می‌کند.
در پی طرح این شکایت وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که تعرفه واردات سری سی (C-Series) هواپیمای بمباردیه را تا سقف ۲۲۰ درصد افزایش خواهد داد.
در صورتی‌که این طرح به اجرا گذاشته شود، کارکنان کارخانه تولید بال و قطعات فنی شرکت کانادایی بمباردیه در بلفاست (ایرلندشمالی) که در حدود ۴هزار تن برآورد می‌شوند، شغل خود را از دست خواهند داد.
مایکل فالون وزیر دفاع انگلیس که در بلفاست به سر می‌برد، اظهار داشت که اقدام بوئینگ آینده همکاری‌های دفاعی انگلیس با این شرکت را به خطر خواهد انداخت.
وی افزود: هرچند ما تمایلی به این کار نداریم اما ترجیح می‌دهیم که این اختلاف از طریق گفت‌وگو حل‌وفصل شود. در همین حال تلاش خواهیم تا از طریق گفت‌وگو با دولت کانادا این مساله را حل کنیم.
'ترزا می' نخست‌وزیر انگلیس نیز صبح امروز(چهارشنبه) در واکنش به این خبر گفت که از تصمیم وزارت بازرگانی آمریکا به‌شدت ناراحت شده است.
وی گفت که دولت انگلیس از طریق همکاری با شرکت بمباردیه تلاش خواهد کرد تا کارکنان این شرکت شغل خود را از دست ندهند.
یک سخنگوی دولت انگلیس نیز ضمن ابراز تأسف از تصمیم وزارت بازرگانی آمریکا اظهار داشت که این اقدام ضربه مهلکی به صنعت هواپیماسازی بین‌المللی وارد می‌سازد.
به گفته منابع انگلیسی، سایر شرکت‌های ایرلندی و انگلیسی که با کارخانه تولید بال هواپیمای بمباردیه در بلفاست در ارتباط هستند، از این تصمیم متأثر خواهند شد.
این رویداد در حالی رخ می‌دهد که دولت انگلیس به امید گسترش همکاری‌های تجاری با آمریکا در دوره پسا برگزیت، مشغول مذاکره با اتحادیه اروپا است.
چهارمین دور مذاکرات برگزیت میان نمایندگانی از انگلیس و اتحادیه اروپا از دوشنبه گذشته در بروکسل پایتخت دوره‌ای اتحادیه اروپا آغاز شده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن