اصولگرایان چوب لای چرخ دولت می‌گذارند؟

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۲۳۰۴۱۷ سایت-خوان

آرمان نوشت:اصولگرایان بنا ندارند که چوب لای چرخ دولت بگذارند، اما در عین حال عملکرد دولت را رصد می‌کنند تا وعده‌های داده‌شده توسط دولت، محقق شود.

جریان اصولگرا در حال بازسازی خویش در راستای حضور قدرتمند در انتخابات سال ۱۴۰۰ است. نویسنده این قلم در سال ۱۳۸۴ کتابی را به رشته تحریر در آورد تحت عنوان دولت سبز که در آن بحث تشکیل دولت در سایه مطرح شده بود.

چندی قبل نویسنده کتاب این پیشنهاد را به جبهه مردمی نیروهای انقلاب (جمنا) ‌داد که اکنون که اصولگرایان نتوانسته‌اند در انتخابات پیروز شوند و دولت را در اختیار بگیرند، بهتر است که دولت در سایه را برای کمک به دولت مستقر تشکیل دهند. حل مشکلات کشور مساله‌ای جناحی نیست و باید همه دست به دست هم دهند و مشکلات را حل کنند. از این رو این مساله مطرح شد و مورد استقبال نیز قرار گرفت و مدتی بعد، آقای جلیلی طرح دولت در سایه را مطرح کرد. توجه به این نکته ضروری است که دولت در سایه را شخص نمی‌تواند تشکیل دهد، بلکه اساس کار بدین گونه است که هر جریان سیاسی که نمی‌تواند در انتخابات پیروز شود و شکست می‌خورد، دولت در سایه تشکیل می‌دهد تا با دولت همراهی و برنامه‌ریزی کند و هرکجا نیز نقدی به دولت دارد، مطرح نماید. در اجلاس جمنا این موضوع مطرح شد و تقریبا همه بر این موضوع اتفاق نظر داشتند که کمیته‌هایی که از دوره انتخابات به‌طور تخصصی شکل گرفته و همکاری کردند، هسته‌های خوبی برای تشکیل اتاق فکر و تاثیر در دولت در سایه هستند. البته اکنون تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.

البته اصولگرایان بنا ندارند که چوب لای چرخ دولت بگذارند، اما در عین حال عملکرد دولت را رصد می‌کنند تا وعده‌های داده‌شده توسط دولت، محقق شود. اصولگرایان با دولت در سایه می‌توانند در راستای حمایت از دولت حرکت کنند و خود را برای سال ۱۴۰۰ آماده کنند تا دولت بعدی را در اختیار بگیرند. این جریان سیاسی بعد از انتخابات پایان رقابت‌ها را اعلام کردند و در این راستا اکنون باید از فضای رقابتی و هیجانی خارج شویم و به حل معضلات کشور بپردازیم. مقام معظم رهبری نیز تاکید داشتند که مشکلات اقتصادی و سیاسی با همکاری همه حل و فصل شود.


اصولگرایان اعتقاد ندارند که شکست آقای روحانی پیروزی آنهاست، بلکه معتقدند اگر آقای روحانی بتواند به وعده‌هایی که داده عمل کند، موفقیت او موفقیت یک شخص یا جناح خاص نیست، بلکه موفقیت نظام است. از این رو همه در مجموعه نظام فعالیت می‌کنند. برخی به دنبال این معنا هستند که با کنار زدن جریان اصولگرایی از صحنه سیاسی کشور به‌نوعی وانمود کنند که جریان وابسته به آقای روحانی چون اکثریت را به‌دست آورده، حاکم و دیگران محکوم هستند، در صورتی که این تصور غلطی است و در تمام جهان دموکراسی به معنای رعایت حقوق اقلیت است.

اگر جریانی بخواهد خود را حاکم و دیگران را محکوم بداند، این دوقطبی خطرناکی درجامعه ایجاد می‌کند و به حواشی دامن می‌زند. بدین جهت این شیطنت برخی جریانات سیاسی است که برای بیرون راندن جریان اصولگرایی و ۱۶میلیون رأی از صحنه به دنبال ساختن تصویری مخالف دولت از اصولگرایان در مقابل آقای روحانی‌اند. اصولگرایان به شخص کاری ندارند و پیروزی نظام را پیروزی خود می‌دانند. قطعا زمانی که از فضای رقابتی خارج نشویم و بخواهیم این رقابت‌ها را تا ۴ سال آینده ادامه دهیم، این مسائل جز ایجاد تنش در لایه‌های سیاسی کشور ثمری نخواهد داشت. نظر آقای جلیلی نیز این نیست که از هم‌اکنون در مقابل دولت قرار گیرد و تبدیل به یک اپوزیسیون داخلی شود. این موضوع مورد قبول عقلای اصولگرا نیز نیست و باید دید او چه منظوری از طرح این مباحث دارد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن