تقویت همکاری دفاعی-نظامی پاکستان و ایران

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۱۳۷۷۰۵ سایت-خوان

یکی از فرماندهان عالی سابق ارتش پاکستان و از تحلیل گران صاحب نام این کشور معتقد است در دوره فرماندهی جدید ارتش پاکستان که ژنرال &#۳۹;قمر جاوید باجوا&#۳۹; از امروز عهده دار آن شده است، انتظار می رود روابط و همکاری های دفاعی-نظامی و امنیتی پاکستان با ایران بیش از پیش تقویت شود.

سپهبد 'طلعت مسعود' روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: اعتقاد دارم ژنرال باجوا نسبت به فرمانده قبلی ارتش پاکستان، اولویت و اهمیت بیشتری به روابط و همکاری با ایران به ویژه در حوزه های دفاعی-نظامی قائل خواهد بود.

ژنرال 'قمر جاوید باجوا' که در روزهای های اخیر رسما از سوی رئیس جمهوری پاکستان به عنوان فرمانده جدید ارتش این کشور منصوب شده بود، امروز (سه شنبه) در مراسمی رسمی، سکان فرماندهی مقتدر ترین نهاد پاکستان را از ژنرال راحیل شریف تحویل گرفت.
این تحلیل گر ارشد و مقام سابق ارتش پاکستان که از شناخته شده ترین چهرهای صاحب نظر در این کشور محسوب می شود، گفت: ژنرال باجوا از هرگونه تقویت روابط ایران و پاکستان، اعم روابط و همکاری های سیاسی، اقتصادی،تجاری و به ویژه دفاعی، نظامی و امنیتی میان دو کشور همسایه و دوست به گرمی استقبال خواهد کرد.

** ژنرال باجوا رویکرد بهبود روابط اسلام آباد-کابل را دنبال خواهد کرد
سپهبد طلعت مسعود همچنین درباره رویکرد ارتش پاکستان در دوره فرماندهی جدید نسبت به موضوع افغانستان گفت: به نظر می رسد ژنرال باجوا قصد دارد مسیر بهبود روابط اسلام آباد-کابل را از طریق جلب اعتماد افغانستان نسبت به پاکستان دنبال کند.
وی افزود: سیاست کلی پاکستان در قبال افغانستان و دیگر مسائل منطقه ای با روی کار آمدن ژنرال باجوا به عنوان فرمانده ارتش تغییر نخواهد کرد و انتظارها این است که رویکرد فرمانده سابق ارتش نسبت به مسائل افغانستان و هند همچنان ادامه یابد و در همان مسیر تقویت شود.
به اعتقاد سپهبد طلعت مسعود، ژنرال باجوا در ابتدای دوره فرماندهی خود سعی خواهد کرد رفتار هندی ها را به ویژه در خصوص تحولات مربوط به خط کنترل مرزی کشمیر مورد ارزیابی و سنجش دقیق قرار دهد و ببیند که آیا هند با روی کار آمدن فرمانده جدید ارتش در پاکستان، تغییری در رفتار و خصومت های خود در قبال خط کنترل مرزی انجام خواهد داد یا نه.

** ژنرال باجوا ناچار به ادامه خط مبارزه با تروریسم است
این فرمانده ارشد سابق ارتش پاکستان درخصوص مبارزه با تروریسم به عنوان یکی از مهم ترن وظایف ارتش و انتظارات مردم از این نهاد گفت: ژنرال قمر جاوید باجوا در زمینه مبارزه با تروریسم، چاره دیگری جز ادامه دادن راه نسبتا موفقیت آمیز سلف خود یعنی ژنرال راحیل شریف، نخواهد داشت.
'ژنرال راحیل شریف در دوره فرماندهی خود توانست گام های موثری در عرصه مبارزه با تروریسم بردارد و با انجام عملیات ضدتروریستی گسترده، اقدامات خوبی در تقویت امنیتی پاکستان از جمله در منطقه بلوچستان انجام داد هرچند که مسائل و مشکلات امنیتی همچنان گریبانگیر پاکستان است اما نسبت به چند سال قبل، پیشرفت های نسبتا خوبی ایجاد شده است.'
وی گفت: مبارزه با تروریسم و محافظت از مرزهای پاکستان در برابر نفوذ شبه نظامی، بطور طبیعی مهم ترین و نخستین خواسته و انتظار مردم و نهادهای مختلف پاکستان از ارتش این کشور است.
سپهبد طلعت مسعود در خصوص روابط دولت و ارتش پاکستان در دور فرماندهی ژنرال باجوا به ویژه در حوزه سیاست خارجی دولت پاکستان گفت: مسلما ژنرال باجوا سعی خواهد کرد در استقلال عمل دولت از جمله در حوزه سیاست خارجی مداخله نکند اما درعین حال نواز شریف نخست وزیر پاکستان در برخی مواقع از مشورت های فرمانده ارتش در بحث سیاست خارجی دولت استفاده خواهد کرد که این به معنای مداخله قدرت نظامی در امور سیاسی تلقی نمی شود. به هرحال ارتش محدودیتی برای دولت پاکستان در امور سیاسی و سیاست خارجی ایجاد نخواهد کرد و نخست وزیر آزادانه و با پشتیبانی ارتش، به فعالیت های خود ادامه خواهد داد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن