هشدار مرزبانی به زائران غیرقانونی

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۱۱۵۱۳۹ سایت-خوان

فرمانده مرزبانی ایران، با اشاره به هماهنگی های به عمل آمده در نشست روز دوشنبه با همتای عراقی اش، بویژه درخصوص مراسم زیارت اربعین، نسبت به تردد غیرقانونی زائران هشدار داد و در عین حال گفت که بزودی رزمایش مشترک دریابانان ایران و عراق در دهانه خلیج فارس برگزار می شود.

به گزارش ایرنا سردار 'قاسم رضایی' روز دوشنبه در حاشیه ششمین دور مذاکرات سالانه دو جانبه مرزی با عراق در بغداد که با حضور کارشناسان امنیتی و انتظامی دو کشور برگزار شد، نسبت به سفر زائران غیر قانونی و فاقد مدارک معتبر هشدار داد و گفت که در مذاکرات امروز (دوشنبه) روند همکاری های سنوات گذشته مرور و اشکالات و معایب شناسایی شد و راه های حل و فصل این مشکلات و معایب در دستور کار قرار گرفت.
وی تاکید کرد که برای مراسم اربعین امسال، 'هیچ کس بدون داشتن مدارک معتبر قانونی حق تردد بین مرزهای دو کشور نخواهد داشت' و زائران اربعین حسینی باید همگی با گذرنامه و ویزای معتبر و در چارچوب قوانین و مقررات دو کشور تردد مرزی داشته باشند'.
وی افزود، در چارچوب توافق های گذشته و با هماهنگی سایر دستگاه ها، مقرر شده که در ۱۶ شهر ایران، نهادهای ذیربط عراقی اقدام به صدور روادید کنند که صدور روادید اربعین عملا از روزهای گذشته در ایران آغاز شده است.
سردار رضایی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران تلاش می کند که زائران حسینی را به صورت کاروانی و با ویزای جمعی روانه زیارت اربعین کند و حتی الامکان از سفرهای انفرادی جلوگیری به عمل آورد، گفت، هماهنگی شده است تا زائران کاروانی اربعین، هرکدام جداگانه تصویری از ویزای جمعی را نیز در اختیار داشته باشند تا از مشکلات مرزی طبق سنوات گذشته جلوگیری شود.
فرمانده مرزبانی ایران، ایجاد تمهیدات لازم در گذرگاه های مرزی برای تسهیل تردد سریع زائران از مرزها
را نیز از دیگر توافق های نشست بغداد توصیف کرد و گفت برای تسهیل و گشودن گره های مرزی در طول ایام اربعین و هماهنگی های مورد نیاز، سه مرزبان مهران، چزابه و شلمچه در مرز مستقر می شوند، تا بصورت لحظه ای روند ترددها را مدیریت کنند.
وی از دیگر بحث های نشست امروز را 'شیوه ها و راه های سرویس دهی به مجروحان و مصدومان' ذکر کرد و گفت به منظور حل مشکلات احتمالی از جمله تجمع زوار و سرعت عمل در جلوگیری از تجمع زائران در مرزها، هماهنگی دو جانبه صورت خواهد گرفت.
فرمانده مرزبانی ناجا با بیان اینکه 'براساس پیش بینی ها یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر ایرانی برای شرکت در اربعین حسینی به عراق سفر خواهند کرد'، بار دیگر نسبت به سفر زائران غیر قانونی هشدار داد و تاکید کرد که به هیچ وجه اجازه تردد غیر قانونی بین مرزهای دو کشور را نخواهیم داد.
سردار رضایی، در عین حال به این نکته هم اشاره کرد که با توجه به احتمال افزایش تعداد زائران، برنامه ریزی هایی در جریان است تا فرصت و فضا و ظرفیت های لازم برای زائران، در صورتی که تعداد آن از یک و نیم میلیون بیشتر شد، ایجاد شود.
وی از تمامی زائران ایرانی خواست که زیارت اربعین را محدود به دو سه روز آخر زیارت نکنند، تا هنگام ورود و خروج در مرزها تجمع زائران ایجاد نشود.
سردار رضایی در خصوص سایر مباحث نشست روز دوشنبه با همتای عراقی اش گفت، مذاکرات امروز فقط محدود به مسائل اربعین و زوار حسینی نبود، بلکه تمامی یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر مرز مشترک دو کشور را در برگرفت و تصمیماتی در این راستا اتخاذ شد.
وی ارتقا سطح همکاری ها و هماهنگی ها در طول مرزهای دو کشور و نیز گسترش همکاری وهماهنگی های مرزی، از جمله انجام گشت های مشترک در اروند رود را از جمله این تصمیم ها عنوان کرد و گفت، در همین چارچوب، برای رزمایش مشترک دریابانان دو کشور با عنوان 'پیامبر اعظم (ص)' برنامه ریزی شده که قرار است در هفته وحدت، در دهانه خلیج فارس برگزار شود.
سردار رضایی این رزمایش را در نوع خود، اولین رزمایش مشترک بین دو کشور دانست که بخشی از برنامه این رزمایش اجرایی شده و بخشی در حال اجرا است.
به گفته وی، در نشست روز دوشنبه، طرفین طرح 'گشت های مشترک در مرزهای میانی کشور (از قصرشیرین تا مهران) را در سال گذشته'، منشاء اثرات مثبتی دانستند و توافق شد این طرح ادامه پیدا کند.
وی درباره مرزهای شمالی ایران با عراق نیز گفت، مقرر شد مباحث در این خصوص، در نشست بعدی با هدف بررسی مسائل مرزهای شمال غربی ایران با عراق، در سلیمانیه طی دو یا سه ماه آینده مطرح شود، ضمن آنکه بطور میدانی از منطقه نیز سرکشی خواهیم کرد.
سردار رضایی در خصوص این بند گفت که خوشبختانه تا فاصله ۴۰ کیلومتری، کنترل خوبی بر مرزهای مشترک داریم و هیچ گونه تعرض تروریستی، مرزهای ایران را تهدید نمی کند.
وی ادامه داد که در نشست آتی در سلیمانیه علاوه بر پیگیری این مسئله، موضوع قاچاق کالا از این مناطق مرزی نیز مورد بحث و تصمیم گیری قرار می گیرد.
فرمانده مرزبانی کشورمان گفت که یکی از مسائلی که می تواند امنیت در این مناطق را ارتقا دهد، تعامل بین مرزبانان و کلانترهای مرزی است که در دستور کار نشست سلیمانیه قرار گرفته است.
سردار رضایی از دیگر توافقات حاصل شده را برگزاری دومین دوره مسابقات مختلف ورزشی مرزبانان دو کشور که امسال به میزبانی عراق در سلیمانیه برگزار می شود، عنوان کرد.
فرمانده مرزبانی کشورمان در خصوص کیفیت روابط دو کشور بویژه در حوزه مرزی گفت، درطول یک دهه جاری، روابط دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق در بخش های مختلف از جمله همکاری های مرزی روز به روز در حال ارتقا و گسترش بوده است.
وی یکی از عوامل مهم پیوندهای دو ملت مسلمان ایران و عراق را علاوه بر مشترکات دینی، فرهنگی و اجتماعی، کنگره عظیم میلیون ها انسان عاشق در ایام اربعین حسینی در کربلای معلا خواند که به گفته سردار رضایی، بزرگترین تجمع معنوی انسان در روی کره زمین است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن