ضرر دود دست دوم سیگار!

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۱۰۸۶۳۶ سایت-خوان

افرادی که در معرض دود دست دوم سیگار هستند در خطر بالایی برای ابتلا به سرطان ریه و بیماری‌های قلبی قرار دارند.

به گزارش ایسنا دود دست دوم دودی است که از قسمت مشتعل سیگار ناشی می‌شود و اطرافیان آن را استنشاق می‌کنند. زندگی با فرد سیگاری و استنشاق دود دست دوم سیگار، معادل مصرف مستقیم ۸۰ نخ سیگار در طول یک سال است!

به منظور انجام این تحقیق سطوح کوتینین که فرآورده جانبی نیکوتین محسوب می‌شود در بیش از ۲۰ هزار غیر سیگاری مورد بررسی قرار گرفت.

محققان دریافتند که پایین‌ترین میزان کوتینین در خون با از دست دادن ۶.۵ سال از عمر فردی که دود سیگار دست دوم را استنشاق می‌کند، مرتبط است. بالاترین میزان این ماده در خون نیز با کاهش ۷.۵ سال از عمر افراد مرتبط بود.

میزان بالای کوتینین با بروز سرطان ریه، همه سرطان‌ها و بیماری قلبی مرتبط بود که البته مؤید رابطه علت و معلولی نیست.

یافته‌های پرسش‌نامه نیز نشان می‌داد که بسیاری از افراد از اینکه در معرض دود سیگار دست دوم هستند خبر نداشتند اما سطوح کوتینین در خون آنها وجود داشت.

این پژوهش در مجله " Carcinogenesis" منتشر شده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن