دیدارکری با وزرای‌خارجه۶کشورآفریقایی

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۰۹۲۱۱۵ سایت-خوان

وزیر امور خارجه آمریکا که امروز (دوشنبه) به کنیا سفر کرده در شهر نایروبی پایتخت این کشور با همتایان خود از شش کشور آفریقایی دیدار کرد تا با آنها درباره جلوگیری از کشیده شدن سودان جنوبی به جنگ داخلی مذاکره کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز این در حالی است که قدرت‌های جهانی به همراه کشورهای منطقه‌ای به دنبال اعمال نفوذ بر طرف‌های درگیر در سودان جنوبی به رقم تحریم‌های اعمال شده علیه برخی از رهبران این کشور هستند.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا امروز بعد از یک نشست دو ساعته با اوهورو کنیاتا، رئیس جمهور کنیا در کاخ ریاست جمهوری، به جمع وزرای خارجه کشورهای کنیا، سومالی، سودان جنوبی، سودان و اوگاندا پیوست تا با آنها درباره گزینه‌های مربوط به اجرایی کردن فرآیند صلح در سودان جنوبی مذاکره کند. همچنین وزرای خارجه کشورهای جیبوتی و تانزانیا نیز در این نشست حضور داشتند. یکی از موضوعات این نشست بحث درباره طرح سازمان ملل به منظور استقرار نیروی ۴۰۰۰ نفری در شهر جوبا پایتخت سودان جنوبی در راستای ماموریت‌های صلح بانی سازمان ملل بود.

همچنین پیش از این نشست، رئیس جمهور کنیا در دیدار با جان کری به وی گفت، کنیا و دیگر کشورهای شرق آفریقا در سال ۲۰۱۸ خارج کردن سربازان خود از سومالی را به دلیل بهبود وضعیت امنیت در این کشور آغاز خواهند کرد.

کنیاتا به کری گفت، ارتش سومالی و هیات اعزامی از جانب اتحادیه آفریقا موسوم به آمیسوم، "پیشرفتی قابل ملاحظه‌" در جنگ با شبه نظامیان الشباب در سومالی داشته اند.

کنیاتا همچنین تاکید کرد: در ضمن خارج کردن تدریجی سربازان از سومالی در یک بازه دو ساله این مهم است که ظرفیت ارتش ملی این کشور را برای در اختیار گرفتن مسئولیتها تقویت کنیم.

سازمان ملل دولت سودان جنوبی را تهدید کرده در صورتی که با طرح استقرار ۴۰۰۰ نیروی صلحبان در جوبا همکاری نکند هدف تحریم تسلیحاتی قرار خواهد گرفت. یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا نیز پیش از نشست امروز جان کری گفت: ما قرار است درباره اینکه چطور برای اجرای صلح در سودان جنوبی تلاش کنیم مذاکره کنیم. مردم سودان جنوبی تا کنون رنج‌های زیادی کشیده‌اند و تداوم بی ثباتی در این کشور منجر به آواره شدن حدود یک میلیون نفر و ایجاد بحران انسانی که فراتر از توان پاسخ جامعه بین المللی بوده، شده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن