ستاد ارتش ترکیه درکنترل اردوغان

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۰۸۳۳۵۲ سایت-خوان

اردوغان سازمان اطلاعات و ستاد ارتش ترکیه را به کنترل خود درمی‌آورد.

به گزارش ایسنا رئیس‌جمهوری ترکیه می‌خواهد تغییراتی را در قانون اساسی کشورش اعمال کند که طبق آن، آژانس جاسوسی ترکیه و ستاد ارتش ترکیه مستقیما زیر نظر خودش اداره شوند.


رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «اهابر» گفت: قصد داریم بسته‌ای کوچک از تغییرات قانون اساسی را به پارلمان ارائه کنیم و اگر تایید شود، سازمان اطلاعات ملی (MIT) و ستاد ارتش تحت کنترل ریاست جمهوری می‌شود.

دولت ترکیه به حمایت احزاب اپوزیسیون نیاز دارد تا تغییرات مورد نظرش را در پارلمان تصویب کند. رای دو سوم نمایندگان لازم است تا بتوان تغییراتی در قانون اساسی ایجاد کرد.

رئیس کشور ترکیه همچنین گفت، در پی کودتای ناکام اخیر "مدارس نظامی تعطیل خواهد شد و یک دانشگاه ارتش ملی تاسیس می‌شود" که این تدابیر بخشی از تغییرات گسترده در ارتش است. او همچنین تاکید کرد که روسای آتی نیروهای هوایی، زمینی و دریایی مجبور هستند که مستقیما به "فکری ایشیک"، وزیر دفاع ترکیه گزارش دهند.

این تغییرات که تنها دو هفته پس از کودتای ناکام اخیر اعلام می‌شود، ظاهرا اختیارات و قدرت بیشتری برای اردوغان به همراه دارد. رئیس‌جمهوری ترکیه همچنین به این نکته اشاره کرد که وضعیت فوق‌العاده‌ای که در پی کودتای ناکام اعلام شده، احتمالا تمدید می‌شود. اردوغان گفت: اگر وضعیت در جریان حالت فوق العاده عادی نشود، پس از آن ما هم مثل فرانسه می‌توانیم وضعیت فوق العاده را تمدید کنیم.

به گفته اردوغان، تاکنون ۱۸ هزار و ۶۹۹ تن در سرکوب قانونی علیه کودتا بازداشت شدند و هنوز ۱۰ هزار و ۱۳۷ تن در بازداشت به سر می‌برند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن