تغییر سنت‌ها از نگاه سیدحسن خمینی

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۰۷۷۸۶۵ سایت-خوان

یادگار امام (ره) با انتشار عکسی در صفحه اینستاگرامش از حضور در دانشگاه المصطفی سریلانکا، نوشت: تغییر یکی از سنت‌ها الزاماً به معنی تغییر ارزش دینی نیست، بلکه صرفا تغییر سنتی بومی است و البته طبیعی است که سنت‌گرایان آن را برنتابند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی با انتشار عکسی در صفحه اینستاگرامش از حضور در دانشگاه المصطفی سریلانکا، نوشت:

از سنت‌های مسلمانان سریلانکا آن است که پارچه‌ای را بر دوش مهمانان خویش می‌اندازند.

از توانمندی‌های ادیان آن است که در حالی که ناهنجاری‌های فرهنگ‌ها را بر نتابیده و تحریم می‌کنند، سنت‌های مباح اقوام و مذاهب را می‌پذیرند. ملت‌ها با فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌هایشان این امکان را دارند که قالب‌های خاص خود را برای ارزش‌های دینی داشته باشند. مثلاً حجاب به عنوان یک دستور دینی در هر فرهنگ به شکل و شمایل خاص آن جامعه تعریف می‌شود، در جایی با پوشش عبای عربی و در جای دیگر با چادر ایرانی نمود می‌یابد و در مکان سوم به شکل حجاب‌های آفریقایی و هندی و اندونزیایی در می‌آید و یا مثلاً در فرهنگ شیعه عزای سید الشهدا (س) گاه در قالب سینه زنی و گاه در قالب عزاداری‌های ملل دیگر تجلی می‌یابد.

و چنین است تکریم مهمان که هر قوم و تمدنی با ابزار فرهنگی پذیرفته شده خویش به آن اقدام می‌کند و درست همین جاست که معلوم می‌شود که تغییر یکی از سنت‌ها الزاماً به معنی تغییر ارزش دینی نیست بلکه صرفاً تغییر سنتی بومی است و البته طبیعی است که سنت‌گرایان آن را برنتابند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن