روی‌خوش اوراق‌رهنی به بازارمسکن

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۰۷۴۳۹۷ سایت-خوان

یک کارشناس بازار سرمایه می گوید:اوراق رهنی مسکن در کوتاه مدت سبب تحرک بخشی به اقتصاد و در بلند مدت سبب خروج اقتصاد ایران از رکود می شود.

علی رحمانی استاد دانشگاه و کارشناس ارشد بازارهای مالی و پولی در گفت وگو باخبرآنلاین درباره تاثیر اوراق رهنی مسکن که روز گذشته توسط سه عضو تیم اقتصادی دولت رونمایی شد،گفت: این اقدام سبب تحرک بخشی منابع بانک ها شده و در بلند مدت می تواند به خروج اقتصاد از رکود کمک کند.

وی افزود: به هر حال امکان اوراق بهادار سازی و معاملات بر وام ها فراهم شده و به افزایش قابلیت نقدشوندگی دارایی های بانکها کمک می کند که به نظر من از این نظر اقدام بسیار مثبتی است.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه این طرح به توسعه بازار بدهی کمک می کند،تصریح کرد: اوراق رهنی مسکن راه جدیدی است که قبلا در اقتصاد ایران تجربه نشده است و اینکه چه اثراتی خواهد داشت، طبیعتا سبب آزاد شدن منابع به بازار مسکن خواهد شد.

رحمانی در پاسخ به این سئوال که مهمترین اثر کوتاه مدت این اوراق چیست،گفت: البته رقم مطرح شده،رقم زیادی نیست؛ ۱۰۰ میلیارد تومان است ولی اگر دولت ۱۰ هزار میلیارد تومان هدف گذاری امسال را محقق کند، می تواند به تحرک بخشی بخش مسکن کمک کند.

او با تاکید بر اینکه ۱۰ هزار میلیارد تومان یعنی یک چهارم بودجه عمومی کشور خاطرنشان کرد: قطعا این رقم در کوتاه مدت هم منشا تحرک خواهد شد به طوری که هرمقدار منابعی که بانکها از فروش این اوراق در بورس بدست می آورند، می توانند وام بدهند.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سئوال که آیا بازار در شرایط کنونی کشش این اوراق را دارد،گفت: با نرخ سود کنونی،بله کشش دارد؛ یعنی اگر نرخ سود ۱۸.۵ درصد باشد،این کشش وجود دارد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن