امضای توافق‌نامه ترکیه_اسرائیل

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۰۷۲۳۲۸ سایت-خوان

یک مسئول در وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که آنکارا توافق‌نامه عادی سازی روابط با اسرائیل را امضا کرد.

به گزارش تسنیم به نقل از العربیه، یک مسئول در وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد که آنکارا توافق عادی سازی روابط با اسرائیل را امضا کرد.

روز گذشته یک مقام اسرائیلی اعلام کرد، ترکیه و اسرائیل، روز یکشنبه به توافقی در جهت عادی‌سازی روابط دوجانبه دست یافته‌اند.

همچنین مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه طی سخنانی در آنتالیا در جنوب این کشور گفت: عادی‌سازی روابط با اسرائیل به این معنا نیست که ترکیه صدای فلسطینیان مظلوم را نمی‌شنود.

وی افزود: ترکیه از دو شرط خود در مذاکرات یعنی رفع محاصره نوار غزه و پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان کشتی مرمره در ازای عادی‌سازی روابط کوتاه نیامده است.

وی گفت: اگر طرف اسرائیلی این دو شرط ترکیه را قبول داشته باشد، دولت ترکیه، عادی‌سازی روابط با آن را می‌پذیرد و مذاکرات در این خصوص ادامه دارد.

در پی این سخنان بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در رم اعلام کرد که حتی بعد از توافق با ترکیه محاصره دریایی غزه ادامه می‌یابد.

روابط آنکارا و تل‌آویو در سال ۲۰۱۰ میلادی پس از حمله نظامیان رژیم صهیونیستی به کشتی حامل کمک های انسان دوستانه برای نوار غزه که منجر به کشته شدن ۱۰ نفر از شهروندان ترکیه شد، به شدت متشنج شده بود.

ترکیه برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی سه شرط را مطرح کرده بود؛ عذرخواهی رسمی تل‌آویو از آنکارا، پرداخت غرامت به خانواده کشته شدگان و پایان دادن به محاصر غزه. اسراییل با پادرمیانی آمریکا شرط اول را بطور جزئی به‌جا آورد و بخشی از غرامت‌ها را نیز پرداخت کرد ولی درخصوص شرط سوم هنوز اقدامی نکرده است.

گفته می شود بر اساس توافقنامه جدید، شرط سوم ترکیه که لغو کامل محاصره غزه بود، به شکل تسهیل در ارسال کمک‌های انسانی برای مردم غزه قید شده است، بدین شکل که کمک‌های انسان‌دوستانه ابتدا به بندر اسرائیلی «آشدوت» رفته و پس از بازرسی به غزه انتقال داده خواهد شد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن