قرارداد ایران‌ با خودروساز مطرح جهان

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۰۵۷۴۲۰ سایت-خوان

مدیر عامل ایران خودرو با اشاره به برخی اظهارنظرها درباره صنعت خودرو کشور گفت: در سال ۱۳۹۴ گردش مالی صنعت خودرو ایران حدود ۲۳ میلیارد دلار بوده و پیش بینی می شود این عدد در سال ۲۰۲۵ به ۵۰ میلیارد دلار برسد. آیا توصیه و نسخه آنانی که از تعطیلی صنعت خودرو سخن می گویند، این است که این ۵۰ میلیارد دلار را به خارجی ها تقدیم کنیم؟

به گزارش ایسنا، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو که امروز در نخستین کنفرانس بین المللی مدیریت صنعتی سخنرانی می کرد، با ارائه آمار و ارقامی تحلیلی از میزان تولید، واردات و فروش خودرو در منطقه پیرامون جمهوری اسلامی ایران گفت: تحلیل ها حاکی از آن است که در سال ۱۴۰۴کشورهای منطقه بازاری حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار خودرویی خواهند داشت که ۴میلیون از آن تقاضای جدید خواهد بود. حال پرسش اساسی اینجاست که سهم خودروسازان ایرانی از این بازار چقدر خواهد بود؟

هاشم یکه زارع با اشاره به اسناد بالادستی کشور اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت هدفگذاری کرده که صنعت خودرو ایران در سال ۱۴۰۴ سه میلیون دستگاه خودرو تولید و یک میلیون از آن را نیز صادر کند.

وی ادامه داد: ایران و ۲۴ کشور اطراف بازاری با پتانسیل جمعیتی ۵۷۵میلیون نفر را تشکیل داده اند که در حال حاضر با تولید سالانه ۲میلیون و ۷۰۰هزار خودرویی، ۴میلیون و ۴۰۰هزار دستگاه خودرو در آن به فروش می رود. یک میلیون و ۷۰۰هزار خودروی باقیمانده از طریق واردات تامین می شود که در نهایت تاسف باید گفت سهم تولیدکنندگان ایرانی از این بازار پرپتانسیل تاکنون صفر بوده است.

مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو با بیان اینکه باید سهم قابل توجهی از بازار کشورهای منطقه به خودروسازان ایرانی تعلق پیدا کند، افزود: تامین حداقل یک چهارم از نیاز بازار منطقه توسط خودروسازان ایرانی، رویدادی "شدنی" و قابل دستیابی است اما باید توجه داشت که تحقق این هدف فقط کار خودروسازان نیست و لازم است تمام مجموعه های تاثیرگذار در صنعت و اقتصاد کشور در آن نقش ایفا کنند.

وی با بیان اینکه هیچ کشوری بازار مصرف خود را به راحتی در اختیار دیگران قرار نمی دهد، افزود: پس از برجام و گشایش فضای همکاری های بین المللی، اتفاقات خوبی در صنعت خودرو روی داده است.

مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو اظهار کرد: قرارداد ایران خودرو با پژو و تفاهم نامه با مرسدس بنز امضا شده و به زودی قرار داد مهم دیگری نیز با یکی از خودروسازان مطرح دنیا امضا خواهیم کرد اما باید به یک نکته اساسی توجه داشت که راه نجات صنعت خودرو، قرارداد با خارجی ها نیست بلکه تولید با برند داخلی، تولید قوای محرکه و تمرکز بر تحقیق و توسعه باید در اولویت قرار گیرد.

یکه زارع به نابرابر بودن زیرساخت های تولید داخل در مقایسه با رقبای خارجی نیز اشاره کرد و گفت: طراحی پلتفرم و تولید خودروی روی آن، حدود یک میلیارد دلار هزینه لازم دارد که کشورهای دیگر این اعتبار مورد نیاز خودروساز را با سودهای ۲ و ۳درصدی ارائه می کنند و اقساط آن را نیز پس از ورود خودروی جدید به بازار دریافت می کنند.

وی ادامه داد: در کشور ما اعطای تسهیلات بانکی به سختی انجام می پذیرد و در صورت اعطای تسهیلات نیز سودهای بیش از ۳۰درصدی دریافت می شود.

مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرودر پایان خطاب به اساتید دانشگاه و دانشجویان حاضر در همایش مدیریت صنعتی گفت: رتبه ایران در فروش خودرو سیزدهم و در تولید آن هجدهم دنیاست اما این رتبه را می توانیم به یاری یکدیگر تک رقمی کنیم به شرطی که ایستا نباشیم و پویایی را در پیش بگیریم.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن