واردات برنج کیفی در پسابرجام

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۰۵۷۰۹۷ سایت-خوان

دبیر انجمن برنج کشور گفت: کسری برنج مورد نیاز کشور حدود یک میلیون تن است که انتظار می رود در پسابرجام با برقراری روابط خارجی برنج کیفی وارد کنیم.

به گزارش ایرنا، جمیل علیزاده شایق درباره واردات برنج پاکستانی و تاثیر آن بر بازار داخل افزود: در شرایط فعلی دولت چاره ای جز واردات برنج ندارد، اما با برآورد تولید برنج امسال به بیش از دو میلیون تن و افزایش تولید، حجم واردات نیز بتدریج کاهش می یابد.

وی اضافه کرد: به دلیل وجود کسری برنج در کشور، واردات این محصول به میزان تامین نیاز داخل تاثیر چندانی برقیمت بازار داخلی نخواهد داشت بلکه به این بازار تعادل می بخشد.
وی درباره واردات برنج هندی گفت: در زمان تحریم ها علیه ایران، ناچار بودیم به جای پول نفت و دیگر محصولات، برنج هندی وارد کنیم بنابراین هند هر برنجی که به ایران می داد، ناچار بودیم دریافت کنیم زیرا درغیراینصورت دیگر نمی توانستیم طلبمان را از هند بگیریم.
علیزاده پیشنهاد داد: با برداشت تحریم ها و برقراری برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) به نظر می رسد دولت و بخش خصوصی برنج مورد نیاز داخل را از کشورهایی که تولیدشان دارای کیفیت بالاتر است، ابهام آلودگی و مسمومیت ندارند و قیمت آن برای مردم مناسب است، خریداری و تامین کنند.
وی با اشاره به این که از واردات برنج پاکستانی استقبال می کنیم، اضافه کرد: برنج پاکستانی به دلیل سفیدی به برنج ایرانی نزدیک و دارای کیفیت مناسب است بنابراین ما با واردات برنج پاکستانی موافقیم.
وی ادامه داد: اما در صورتی که دولت و بخش خصوصی بتوانند برنج مورد نیاز داخل را از کشورهای پیشرفته و با کیفیت بالاتر خریداری کنند، به طور حتم به صلاح مردم خواهد بود.
به گزارش ایرنا، هم اکنون وزارت جهادکشاورزی مسئول تنظیم بازار محصولات کشاورزی و ایجاد تعادل بین تولید، نیاز و واردات است، بنابراین وزارتخانه متبوع مجوز واردات را برای بخش خصوصی صادر می کند.
نیاز مصرفی برنج کشور سالیانه حدود ۳ میلیون تن است که نزدیک ۲ میلیون تن آن از داخل و مابقی از طریق واردات تامین می شود.
براساس مصوبه دولت، حدود ۳۰۰ هزارتن برنج برای ذخایر استراتژیک کشور را شرکت بازرگانی دولتی ایران و بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار تن را بخش خصوصی وارد می کند.
براساس سیاست وزارت جهاد کشاورزی، کشت و تولید برنج در دو استان مازندران و گیلان عملیاتی خواهد بود و کشت برنج در استان‌های دیگر کشور کنترل خواهد شد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن