بازار نفت امیدی به کاهش تولید ندارد
همزمان با اینکه تولید کنندگان نفت، در صدر آنها عربستان سعودی و روسیه، فردا (یکشنبه) در دوحه در مورد فریز تولید در حدود سطح فعلی گفت وگو می کنند، همه چشم ها به پایتخت قطر دوخته شده است. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، هدف این گفت وگوها، کاهش مازاد عرضه نفت است که هم اکنون ۱. ۵ میلیون بشکه در روز بیش از تقاضاست. این نخستین اقدام مشترک تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک در ۱۵ سال گذشته است، هر چند ایران از شرکت در این گفت وگوها خودداری کرده و اعلام کرده که می خواهد تولید نفت خود را به سطح پیش از تحریم برساند.
همزمان با اینکه تولید کنندگان نفت، در صدر آنها عربستان سعودی و روسیه، فردا (یکشنبه) در دوحه در مورد فریز تولید در حدود سطح فعلی گفت وگو می کنند، همه چشم ها به پایتخت قطر دوخته شده است.
به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، هدف این گفت وگوها، کاهش مازاد عرضه نفت است که هم اکنون ۱.۵ میلیون بشکه در روز بیش از تقاضاست.
این نخستین اقدام مشترک تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک در ۱۵ سال گذشته است، هر چند ایران از شرکت در این گفت وگوها خودداری کرده و اعلام کرده که می خواهد تولید نفت خود را به سطح پیش از تحریم برساند.
تحریم های بین المللی علیه ایران در ژانویه ۲۰۱۶ (دی ۹۴) لغو شد. صادرات نفت ایران که در اواسط سال ۲۰۱۲ معادل ۲.۵ میلیون بشکه بود، به دلیل تحریم ها به ۱.۱ میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
یک تاجر نفت به رویترز گفت: احتمال می رود نشست فردای اوپک و غیراوپک، نتیجه ای نداشته باشد مگر اینکه شرکت کنندگان همه را غافلگیر کنند و به یک تصمیم موثر برسند.
وی افزود: بنابراین امروز می خواهم سهام نفتی خود را بفروشم.
قیمت نفت برنت دریای شمال در پایان معاملات دیروز بازار لندن ۷۴ سنت نسبت به پنجشنبه کاهش یافت و به ۴۳ دلار و ۱۰ سنت رسید، در حالی که نفت خام آمریکا در بازار نیویورک به بهای ۴۰ دلار و ۳۶ سنت معامله شد و یک کاهش قیمت یک دلار و ۱۴ سنتی را نسبت به روز پیش از آن تجربه کرد.
مازاد عرضه نفت خام در بازارها موجب کاهش ۷۰ درصدی قیمت این کالا از اواسط سال ۲۰۱۴ شده است.
«دومینیک کریچلا» تحلیلگر موسسه مدیریت انرژی در نیویورک گفت: بعید است نتیجه این نشست، کاهش تولید نفت باشد.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.