مخدوم:محیط زیست بحرانی ایران را می توان نجات داد

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۳۰۲۴۲۲۲ سایت-خوان

بنیانگذار آموزش عالی در رشته محیط زیست در ایران گفت: محیط زیست ایران هم اکنون وارد مرحله احتضار شده، ولی هنوز به احتضار نرسیده و می توان آن را نجات داد.

مجید مخدوم پنجشنبه در دومین همایش ملی علوم و فناوری های محیط زیست در دانشگاه ملایر افزود: در حال حاضر محیط زیست ایران در مرحله بحران است و اگر به مرحله احتضار برسیم، کار بسیار سخت است.

به گزارش ایرنا, وی خاطرنشان کرد: ۴۰ درصد از محیط زیست ما از بین رفته که بیشتر آن در کنار سدها واقع شده و تنها راه نجات محیط زیست ایران آمایش سرزمینی است که در برنامه ششم توسعه گنجانده شده است.

وی ادامه داد: پس از ۵۲ سال موفق شدیم آمایش سرزمینی را برای سالم سازی محیط زیست در برنامه ششم توسعه بگنجانیم که با اجرای آن از بحران محیط زیست خارج شده و بدون دلیل و ارزیابی سد، پالایشگاه و شهرک صنعتی ساخته نمی شود و بر اساس توان سرزمین و نیاز مردم کار انجام می شود.

مخدوم بیان کرد: بر اساس اصل آمایش ابتدا توان طبیعی سرزمین برای انواع توسعه ارزیابی و سپس فهرست مجاز تهیه می کنیم و بر اساس نیاز اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم نوع توسعه را مشخص و به مرحله اجرا می رسانیم.

وی آمایش سرزمینی بعد از ۵۲ سال را تنها راه نجات محیط زیست ایران دانست و گفت: طرح آمایش در برنامه ششم دیده شده و به تصویب مجلس خواهد رسید، در حالیکه مقام معظم رهبری نیز سیاست های کلی محیط زیست را در ۱۵ بند به سران سه قوه ابلاغ کردند که اگر اجرایی شود، محیط زیست سالمی خواهیم داشت.

استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: یکی از وظایف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نظارت بر میراث های جهانی مانند تخت جمشید است، اما هنوز ما یک منطقه میراث طبیعی در ایران نداریم.

مخدوم افزود: این در حالیست که ۷۲ میراث طبیعی از سوی کشورهای جهان معرفی شده، ولی ما هنوز نتوانسته ایم این کار را انجام دهیم و از سوی دیگر در دنیا شش مرکز اورجینال تنوع زیستی هست و ایران یکی از آن شش مرکز است.

وی ادامه داد: هم اکنون در تلاش هستیم تا بخشی از جنگل های هیر کانی در شمال کشور را به جهانیان معرفی کنیم که این جنگل ها از قدیمی ترین جنگل های جهان است و از دوران سوم باقی مانده و باید همچنان بماند.

وی همچنین بیان کرد: ۲۲۰ منطقه حفاظت شده در سازمان جنگلها به نام پارک جنگلی طبیعی، دست کاشت، پارک طبیعت و ذخیره گاه جنگلی وجود دارد که به عنوان فرصتی برای گردشگری در ایران است.

مخدوم از خشک شدن ۶۷ درصد تالاب ها در کشور خبر داد و گفت: تحریم های اخیر بسیار برای ما عذاب آور بود، اما امروز با برنامه ریزی و مدیریت منابع محیط زیست می توان از اثرات منفی و چالش های زیست محیطی کاست.

وی با ارایه مطالبی درباره فرصت ها و چالش های گردشگری طبیعی، شناسایی و نقشه سازی منابع اکولوژیکی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، تجزیه و تحلیل و جمع بندی منابع محیط زیست، ارزیابی توان اکولوژیکی، طرح ریزی برای مکان گردشگری و طراحی و مهندسی زون های توسعه پذیر را از جمله فرآیند برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست برای کاهش این چالش ها برشمرد.

مخدوم تاکید کرد: تعریف ساده محیط زیست با عنوان اینکه محیط زیست من جایی است که به من پناه، غذا و جا برای کارآفرینی می دهد را باید برای همه مردم و دولتمردان تعریف و تکرار کنیم.

دانشگاه ملایر با دارا بودن بیش از شش هزار دانشجو در چهار کیلومتری محور ملایر- اراک واقع شده است.

شهرستان ملایر دارای بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت است و در جنوب شرقی استان و ۷۵ کیلومتری شهر همدان واقع شده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن