پوتین:روسیه برای هر وضعیتی آماده باشد
در پی ادامه سقوط بهای نفت در بازار جهانی که امروز از بشکه ای ۳۰ دلار هم پایین تر رفت، ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بر ضرورت اماده شدن دولت روسیه برای بروز هر وضعیتی و انجام اقدامات لازم تاکید کرد.
پوتین امروز چهارشنبه در نخستین جلسه دولت روسیه در سال ۲۰۱۶ گفت: دولت روسیه باید به دقت اوضاع اقتصادی را پیگیری کند و برای هر گونه وضعیتی اماده شود.
به گزارش ایرنا به نقل از دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین، وی با بیان این که وضعیت دشواری به وجود امده است، اظهار کرد: این وضعیت ما را وادار می کند تا منابع موجود اداری و مالی را برای حل مسایل اساسی متمرکز کنیم.
پوتین همچنین خاطرنشان کرد که در این شرایط برای حل مسائل علاوه بر نخست وزیر و بخش اقتصادی دولت روسیه باید نهادهای دیگر نیز وارد عمل شده و مشارکت کنند.
«آلکسی اولیوکایف» وزیر توسعه اقتصادی روسیه امروز اعلام کرد که دولت روسیه سناریوی شوک را برای اقدام در وضعیتی که بهای نفت به بشکه ای ۲۵ دلار برسد، آماده می کند.
به گفته وی، بازبینی بودجه کشور در سال جاری با توجه به سطح بالای نوسانات بهای نفت و بی ثباتی بازار جهانی نفت زودهنگام است.
در روزهای اخیر سقوط بهای نفت در بازار جهانی تاثیر عمده ای بر ارزش روبل و بازارهای مالی روسیه گذاشته و آن را بی ثبات کرده است.
بیشترین تاثیر سقوط نفت در روسیه در روزهای اخیر روز دوشنبه رخ داد و سبب سقوط ارزش سهام در دو بازار بورس مسکو به پایین ترین سطح در یک سال گدشته شد، بطوری که ارزش سهام شرکت ها در بورس موسوم به «ام.ام.و.ب» مسکو ۱۷۰۴ واحد کاهش یافت و ارزش سهام ها در بورس موسوم به «ار.تی.اس» هم ۷۰۰ واحد تنزل کرد.
ارزش سهام در بورس «ام.ام.و.ب» مسکو ۲.۴۱ درصد کاهش یافت که پایین ترین سطح از ماه اکتبر سال گذشته و بورس «ار.تی.اس» مسکو هم ۴.۳۶ درصد کاهش یافت که در دو سال اخیر بی سابقه بوده است.
کاهش ارزش روبل واحد پول روسیه با سقوط بهای نفت در بازارهای جهانی، که از دو ماه پیش آغاز شده است، ادامه دارد.
بانک مرکزی روسیه ارزش برابری روبل را در برابر دلار امریکا و یورو کاهش داد. بطوری که ارزش آن در برابر دلار امریکا، با کاهش سه روبل به ۷۵ روبل و ۹۵ کوپک رسید.
ارزش برابری روبل در برابر یورو هم با کاهش ۳.۱۷ روبل به ۸۲ روبل و ۸۰ کوپک در ازای هر یورو رسید.
۶۰ درصد درآمدهای ارزی روسیه از محل صادرات نفت تامین می شود و این کشور روزانه ۱۰ میلیون ۹۰۰ هزار بشکه نفت تولید می کند که حدود نیمی از آن به خارج صادر می شود.
درآمد صادرات گاز این کشور هم که پس از نفت بخش مهم دیگر درآمدهای ارزی روسیه به حساب می آید،تحت تاثیر سقوط بهای نفت، کاهش یافته است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.