پاک‌ترین و پرخطرترین رشته‌ها برای المپیک

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۸۴۷۹۲ سایت-خوان

رامین طباطبایی در‌ رابطه با نشست شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ که با حضور نصرالله سجادی، رییس نادو ، شاهرخ شهنازی و محمود خسروی برگزار شد، اظها‌ر کرد: در این نشست آن چه که حائز اهیمت بود، انجام ۱۱۱۱ نمونه گیری از کلیه ورزشکاران تیم‌های ملی و اعزامی به المپیک از ابتدای سال ۲۰۱۵ تا به الان بود که برای ستاد نوعی رکورد محسوب می‌شود. در حقیقت بالای ۳۰ درصد افزایش نمونه گیری نسبت به سال گذشته داشتیم. وی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: امسال چون سال کسب سهمیه المپیک است تمام تلاشمان بر این است که با انجام تست‌های هوشمند و هدفمند ورزشکاران پاک و سالمی را به المپیک اعزام کنیم که تا به امروز در دستیابی به چنین هدف مهمی، عملکرد موفقی داشتیم.

رامین طباطبایی در‌ رابطه با نشست شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ که با حضور نصرالله سجادی، رییس نادو ، شاهرخ شهنازی و محمود خسروی برگزار شد، اظها‌ر کرد: در این نشست آن چه که حائز اهیمت بود، انجام ۱۱۱۱ نمونه گیری از کلیه ورزشکاران تیم‌های ملی و اعزامی به المپیک از ابتدای سال ۲۰۱۵ تا به الان بود که برای ستاد نوعی رکورد محسوب می‌شود. در حقیقت بالای ۳۰ درصد افزایش نمونه گیری نسبت به سال گذشته داشتیم.

وی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: امسال چون سال کسب سهمیه المپیک است تمام تلاشمان بر این است که با انجام تست‌های هوشمند و هدفمند ورزشکاران پاک و سالمی را به المپیک اعزام کنیم که تا به امروز در دستیابی به چنین هدف مهمی، عملکرد موفقی داشتیم.

طباطبایی تصریح کرد: در نمونه گیری‌هایی که در طول سال ۲۰۱۵ از رشته‌های مختلف ورزشی به عمل آوردیم، سعی کردیم از رشته‌هایی که احتمال کسب سهمیه و مدال در المپیک ریو را دارند، تعداد تست‌ها بیشتر از سایر رشته‌ها باشد. به طوری که در کشتی تاکنون ۱۱۸ نمونه گیری انجام داده‌ایم که بالاترین و بیشترین احتمال کسب مدال در المپیک را دارند. همچنین در این تعداد نمونه گیری در کشتی، تنها یک نمونه مثبت بوده که آن هم از سوی فدراسیون جهانی اعلام شده و نادو ارتباطی با مثبت شدن این نمونه نداشته است.

وی گفت: به نظر من با توجه به آمار بسیار پایین کشتی از نظر دوپینگ این رشته پاک‌ترین و کم خطرترین ورزش برای حضور در المپیک ریو است. همچنین در تکواندو ۱۹ تست انجام دادیم که این تعداد نمونه گیری نیز بیشتر شامل ورزشکارانی بوده که امید زیادی برای کسب سهمیه المپیک و مدال آوری در المپیک دارند. در و‌ز‌نه‌بر‌د‌ار‌ی از ۴۵ تستی که گرفتیم، دو نمونه مثبت داشتیم که جزو رشته‌های پرخطر در المپیک محسوب می‌شود و نیاز است در سال ۲۰۱۶ از نظر نمونه‌گیری بیشتر مورد توجه قرار بگیرد. همچنین در قایقرانی از ۲۷ تستی که گرفتیم، چهار نمونه مثبت بوده و جزو رشته‌های پرخطر محسوب می‌شود. بنا‌بر‌این ضرورت دارد ورزشکاران این رشته نیز در ۲۰۱۶ بیشتر تحت پایش قرار بگیرند.

سخنگوی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ افزود: در نمونه‌گیری‌هایی که از سایر رشته‌ها نیز به عمل آوردیم، در دوچرخه‌سواری ۵۳ تست و در د‌و‌و‌مید‌ا‌نی ۷۲ تست انجام دادیم که برای اولین بار این تعداد نمونه گیری بی سابقه بوده است. همچنین در جودو با وجود این که تنها دو تا سه ورزشکار شانس کسب سهمیه المپیک را دارند، تاکنون ۲۴ نمونه از ورزشکاران این رشته تست دوپینگ به عمل آوردیم. در بوکس یازده تست گرفتیم که یک نمونه مثبت بوده، تیر‌و‌کمان ۱۰ تست که هیچ مورد مثبتی نداشت. همچنین از فو‌تبا‌ل و فوتسال ۳۹۲ تست، والیبال ۷۶ تست، بسکتبال ۵۶ تست، تیراندازی ۵۲ تست، شنا ۲۰ تست و جانبازان و معلولان ۲۱ تست، تنیس روی میز هفت تست، هندبال ۱۷ تست، واترپلو هشت تست، ژیمناستیک پنج تست، تنیس شش تست، بدمینتون پنج تست و هاکی شش تست گرفتیم. در حقیقت سعی کردیم از تمامی ۳۰ فدراسیون موجود در طول سال ۲۰۱۵ نمونه گیری به عمل آوردیم تا ورزشکاران هیچ رشته‌ای در حاشیه امنیت نباشند.

وی تصریح کرد: در ۲۰۱۶ هم‌چنین مدیریت توزیع نمونه‌گیری‌ها با افزایش ۱۰ درصد تعداد نمونه‌ها در شورای مرکزی ستاد ملی مبارزه با دوپینگ مطرح شد که در صورت تصویب تا پایان ۲۰۱۶ بیش از ۱۲۰۰ تست دوپینگ از ورزشکاران کلیه رشته‌ها و به ویژه‌ المپیکی‌ها گرفته خواهد شد. در حقیقت تقسیم توزیع نمونه گیری‌ها به شکلی ساماندهی شده که در سال ۲۰۱۶ رشته‌های پرخطر و مدال آور از نظر نمونه گیری بیشتر تحت پوشش قرار خواهند گرفت.

طباطبایی گفت: در سال ۲۰۱۵ نادوی ایران از نظر اخذ نمونه‌گیری، برگزاری کلاس‌های آموزشی مبارزه با دوپینگ، احترام به قوانین و مقررات آنتی دوپینگ نسبت به سایر کشورها و همکاری با وادا نمره قبولی گرفته که این افتخار بزرگی برای نادوی ایران است.

وی در پایان ا‌ضافه‌ کرد‌: در سال ۲۰۱۵ به رغم این که تعداد نمونه‌ها افزایش ۳۵ درصدی داشت و سعی کردیم به سمت انجام تست‌های هدفمند و هوشمند پیش برویم، انتظار افزایش تعداد نمونه‌های مثبت بیشتری داشتیم، اما عملکرد موفق و شرایط راضی کننده ای داشتیم. قطعا با این روند موفقیت آمیز در سال ۲۰۱۶ تلاش خواهیم کرد تعداد نمونه‌ها و آموزش‌های مبارزه با دوپینگ را افزایش دهیم تا کاروانی پاک، سالم، با اخلاق و در شان جمهوری اسلامی را راهی ریو کنیم.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن