روسیه به دنبال گرفتن غرامت از ترکیه است

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۷۸۳۲۵ سایت-خوان

معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد، آنکارا باید غرامت هواپیمای روسی «سوخو۲۴» را که چندی پیش بر فراز سوریه ساقط کرد، پرداخت کند.

«الکسی مشکوف» معاون وزیرخارجه روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد، ترکیه باید بابت ساقط کردن جنگنده «سوخو۲۴» روسیه بر فراز آسمان سوریه غرامت پرداخت کند.

به گزارش فارس به نقل از «ریانووستی»، وی تأکید کرد: «ترکیه باید تضمین کند که شرایط مربوط به سرنگونی جنگنده روسی دیگر تکرار نخواهد شد.

با این حال سخنگوی وزارت خارجه ترکیه فورا به این مساله واکنش نشان داد و گفت که پرداخت غرامت به خاطر ساقط کردن جنگنده روسی ممکن نیست.

وی افزود: اگر روسیه دیگر به آسمان ما تجاوز نکند، دیگر حادثه مشابهی رخ نخواهد داد و هواپیمایی سقوط نخواهد کرد.

نا بر این گزارش،‌ روسیه از روز ۳۰ سپتامبر حملات هوایی علیه مواضع داعش در سوریه را آغاز کرده است. این عملیات به درخواست مستقیم «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه انجام می‌شود.

روز سه‌شنبه سوم آذرماه دو فروند اف-۱۶ ترکیه به جنگنده سوخو ۲۴ روسیه در مرز سوریه حمله کرده و آن را بر فراز خاک سوریه هدف قرار دادند. یکی از دو خلبان این جنگنده کشته شد و خلبان دیگر یک روز بعد پس از ۱۲ ساعت عملیات نجات و امداد، نجات داده و به پایگاه حمیمیم در لاذقیه منتقل شد. وی اعلام کرد که این جنگنده روسی به هیچ عنوان وارد حریم هوایی ترکیه نشده بود و آنکارا نیز پیش از انجام این حمله هیچ هشداری به سرنشینان این جنگنده سوخو۲۴ نداده است.

ترکیه مدعی است که این جنگنده روسی حریم هوایی این کشور را نقض کرده و این اقدام تنها دفاع از امنیت ملی ترکیه بوده است. مسکو از این اقدام آنکارا به شدت خشمگین شد و اعلام کرد که از این پس تمام جنگنده‌های روسی در سوریه با پوشش کامل هوایی به انجام عملیات علیه مواضع تروریست‌ها خواهند پرداخت.

یک روز پس از این جریان، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه با استقرار سامانه پدافند هوایی اس-۴۰۰ در پایگاه حمیمیم سوریه موافقت کرد و دو روز پس از این اقدام ترکیه، این سامانه در سوریه مستقر شد. علاوه براین منابع نظامی از استقرار یک فروند ناوشکن مجهز به موشک‌های کروز هدایت شونده و سامانه اس-۳۰۰ در سواحل لاذقیه خبر دادند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن