مصادیق توهین و افترا در انتخابات چیست؟

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۵۲۸۳۱ سایت-خوان

روز گذشته در مجلس، طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس بررسی و مصادیق تخلفات انتخاباتی در فضای حقیقی و مجازی تعیین شد. در تعیین مصادیق تخلف انتخاباتی مسائلی از قبیل اظهار مطالب خلاف‌واقع، فریب و اغوای مردم، پاره کردن عکس و دیگر آثار تبلیغاتی نامزدها و همچنین هرگونه هتک حرمت به آنان به چشم می‌خورد.

توهین به نامزدهای انتخاباتی جرم تلقی می‌شود البته این تنها به نامزدهای انتخاباتی برنمی‌گردد. توهین به هر شخصی جرم است اما در قانون انتخابات توهین به نامزدهای انتخاباتی جرم سنگین‌تری تلقی می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران از آنجا که نامزدهای انتخاباتی از مسئولیت‌هایی برخوردارند که در صورت ارتکاب به جرائم عادی از بازداشت مصون هستند یعنی حق بازداشت آنها وجود ندارد؛ قانونگذار به حرمت افراد در انتخابات بسیار تاکید دارد تا رسانه‌ها نتوانند مطالبی خلاف‌واقع در ارتباط با شخصی که خود را در معرض انتخاب مردم قرار می‌دهد منتشر کنند.

«توهین» در قانون عبارت است از به کار بردن لفظ و عملی که موجب خوار و خفیف کردن طرف مقابل می‌شود. از دیگر مصادیق انتخاباتی می‌توان به فریب دادن مردم یا مطرح کردن مطالب خلاف واقع اشاره کرد. همچنین اگر شخصی خود را به گونه‌ای دیگر از آنچه هست معر فی کند جرم تلقی می‌شود. حتی به کار بردن عناوینی که واقعیت ندارند نیز جرم است.

برای مثال اگر کسی خود را دکتر یا مهندس بنامد در صورتی که چنین چیزی واقعیت نداشته باشد جزو جرائم انتخاباتی است. در انتخابات، برخی از رقبا برای آنکه حریف خود را مغلوب کنند ممکن است از واژگانی استفاده کنند که البته خود جرم محسوب می‌شوند.

به عنوان مثال اگر فردی، دیگری را ضدانقلاب یا ضدارزشی عنوان کند، مرتکب جرم شده است.

هرچند ضدارزشی دانستن شخصی توهین محسوب می‌شود اما ضد انقلاب عنوان کردن شخص دیگر نه تنها جرم است بلکه جرمش از توهین سنگین‌تر است و افترا محسوب می‌شود. یا اگر کسی را فتنه‌گر بدانند دو حالت وجود دارد؛ حالت اول آن است که شخص در وقایع سال۸۸ دستگیر و محکوم شده باشد که این مساله جرم نیست اما حالت دوم آن است که کسی متهم نشده باشد یا متهم شده و تبرئه شده باشد یا در دستگاه قضایی به حکم قطعی محکوم نشده باشد را به این متهم کنند که در فتنه۸۸ دخالت داشته که این افترا محسوب می‌شود و قابل تعقیب و پیگرد خواهد بود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن