همکاری آمریکا و اسرائیل در مسائل‌هسته‌ای

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۲۹۵۱۸۶۸ سایت-خوان

با وجود این که رژیم صهیونیستی معاهده منع گسترش سلاح هسته‌ای را امضا نکرده است، پس از توافق هسته‌ای ایران، ایالات متحده موافقت کرده که درباره مسائل هسته‌ای به طور آشکارا با اسراییل همکاری کند.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه هاآرتص، اسراییل یکی از چهار عضو سازمان ملل است که هرگز معاهده منع گسترش را امضاء نکرده است.

مرکز تحقیقات هسته‌ای سورق (Soreq) اسراییل تحت نظارت داوطلبانه است اما تأسیسات هسته‌ای در دیمونا از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مورد نظارت واقع نمی‌شود. در نتیجه و به این دلیل که اسراییل از نظارت بر برنامه هسته‌اش سر باز زده‌ است، هیچ همکاری سازمان یافته‌ای بین اسراییل و دیگر کشورها درباره مسائل هسته‌ای وجود ندارد.

ایالات متحده و رژیم صهیونیستی پیشینه طولانی در همکاری‌های هسته‌ای دارند. واشنگتن راکتور سورق را به عنوان بخشی از توافق همکاری‌های صلح‌آمیز تحت برنامه اتم برای صلح آیزنهاور، رییس‌جمهور پیشین ایالات متحده تجهیز کرد.

در سال ۲۰۰۸ واشنگتن و اورشلیم توافق کردند تا رژیم صهیونیستی همه میله‌های سوخت مصرفی را به ایالات متحده بازگرداند تا آماده‌سازی تعطیلی این راکتور در سال ۲۰۱۸ مهیا شود.

در آوریل ۲۰۰۹ سه ماه پس از این که باراک اوباما رییس‌جمهور ایالات متحده به کاخ سفید راه یافت در سخنانی در پراگ سیاست هسته‌ای‌اش را ترسیم کرد که شامل تقویت معاهده منع گسترش بود. این امر در سال ۲۰۱۰ با درخواست آمریکا از اسراییل برای امضای این معاهده دنبال شد که بعدها این درخواست ناپدید شد.

در کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایالات متحده به کمک به رژیم صهیونیستی برای منحرف کردن درخواست کشورهای عربی برای نظارت بر تأسیسات هسته‌ای این رژیم، ادامه داد. هفته گذشته یوال استینیز، وزیر آب، انرژی و زیرساخت‌های ملی رژیم صهیونیستی که رییس کمیته انرژی اتمی اسراییل نیز است با ارنست مونیز، وزیر انرژی ایالات متحده در واشنگتن دیدار کرد.

بر اساس بیانیه مشترک که در پایگاه خبری وزارت انرژی ایالات متحده منتشر شد، این گفت‌وگوها از سال ۲۰۱۱ به طور منظم هر سال برگزار می‌شود که شامل تبادل نظر و بحث و گفت‌وگو در زمینه‌های توسعه گاز طبیعی، امنیت سایبری، انرژی هسته‌ای و فعالیت‌های توسعه و تحقیق است. در این بیانه درباره جزییات این همکاری‌ها چیزی ارائه نشده است.

در پس همه این‌ها توافق هسته‌ای با ایران قرار دارد که شامل همکاری‌های گسترده غیرنظامی هسته‌ای با تهران می‌شود. واشنگتن احتمالاً پیامی دریافت که رژیم صهیونیستی نمی‌تواند از قلم بیفتد.

در طولانی مدت، اسراییل امیدوار است تا توافق همکاری هسته‌ای با ایالات متحده به امضا برساند که مشابه توافق هسته‌ای جورج دبلیو بوش، رییس‌جمهور پیشین آمریکا با هند باشد. توافق هند شامل همکاری گسترده انرژی هسته‌ای است که خرید مواد نیز در آن گنجانده شده است که مسأله‌ای حساس و پیچیده برای اسراییل محسوب می‌شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن